Etusivu > Yrittäjän ABC > Yrittajan Sosiaaliturva

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etsi

Tukea ja apua hankaliin elämäntilanteisiin

Suomen Mielenterveysseura tarjoaa maksutonta apua ja tukea hankalissa elämäntilanteissa.

KRIISIPUHELIN

Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja oman tilanteensa helpottamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Krii­si­pu­he­lin päi­vys­tää nu­me­ros­sa 010 195 202

  • ar­ki­sin klo 9.00—07.00
  • vii­kon­lop­pui­sin ja juh­la­py­hi­nä klo 15.00—07.00

Lisätietoja: ww.mielenterveysseura.fi/kriisipuhelin

Suomen Mielenterveysseura ei peri asiakkailtaan puhelumaksuja. Kaikki soittajalle tulevat kulut kriisipuhelimeen soittamisesta ovat puhelinoperaattorien perimiä.

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIKILTA

Yrittäjien hyvinvointikilta on ennaltaehkäisevää työsuojelua ja yrittäjien hyvinvointia tukevaa toimintaa. Mielen hyvinvointi on pääomaa ja yksi yrityksesi menestystekijä.

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIKOULUTUS

Koulutuksessa opit vahvistamaan henkistä hyvinvointiasi, saat työkaluja jaksamiseen, stressin hallintakeinoja sekä uutta energiaa elämään ja työhön. Koulutus on pienyrittäjille suunnattu, yhteensä 14 tunnin kokonaisuus. Osallistuminen on maksutonta.  Tule mukaan vahvistamaan mielen hyvinvointiasi ja verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa.

Oman alueen koulutukset löytyvät: mielenterveysseura.fi/koulutukset

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIRYHMÄ

Kiltaryhmä on pienyrittäjän hyvinvointiryhmä, jossa voi luottamuksellisesti jakaa mielen hyvinvointiin ja yrittämiseen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia toisten yrittäjien kanssa. Teemat syventävät hyvinvointikoulutuksen teemoja ja ne valitaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ryhmä kokoontuu noin 8 kertaa, 2 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaa koulutettu ryhmänohjaaja. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää: mielenterveysseura.fi/hyvinvointikilta

TUKINET

Jos sinulla on hankala elämäntilanne ja koet kirjoittamisen olevan yksi keino purkaa huolia, Tukinet tarjoaa siihen maksuttomia ja anonyymeja palveluita. Tukinet on kriisikeskus verkossa. Osa Tukinetin palveluista edellyttää  nimimerkillä tapahtuvan rekisteröitymisen.

Lisätietoja: www.tukinet.net