Etusivu > Yrittäjän ABC > Yrittajan Tyohyvinvointi

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tukea ja apua hankaliin elämäntilanteisiin

Mieli Suomen Mielenterveys ry tarjoaa maksutonta apua ja tukea hankalissa elämäntilanteissa.

MIELI RY:N KRIISIPUHELIN

Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja oman tilanteensa helpottamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä 24/7.

Lisätietoja: www.mieli.fi/kriisipuhelin

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIKILTA            

Yrittäjien hyvinvointikilta on ennaltaehkäisevää työsuojelua ja yrittäjien hyvinvointia tukevaa toimintaa. Mielen hyvinvointi on pääomaa ja yksi yrityksesi menestystekijä.

Lisätietoja: www.mieli.fi/yrittajakilta

YRITTÄJÄN KRIISIKESKUS TUKEE YRITTÄJIÄ 2020–2021

Yrittäjille on avattu koronakriisin vuoksi oma kriisitukikeskus. Toiminnan järjestää Sastamalan seudun mielenterveysseura, mutta palvelut ovat virtuaaliyhteyksien kautta avoinna kaikille koko maahan. Yrittäjän Kriisikeskus on avoinna maaliskuun 2021 loppuun. Keskus palvelee myös yrittäjien läheisiä sekä irtisanottuja ja lomautettuja työntekijöitä. Tukea saa maksutta ja halutessaan anonyymisti.

Lisätietoja: Yrittäjän Kriisikeskus

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIKOULUTUS

Koulutuksessa opit vahvistamaan henkistä hyvinvointiasi, saat työkaluja jaksamiseen, stressin hallintakeinoja sekä uutta energiaa elämään ja työhön. Koulutus on pienyrittäjille suunnattu, yhteensä 14 tunnin kokonaisuus. Osallistuminen on maksutonta.  Tule mukaan vahvistamaan mielen hyvinvointiasi ja verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa.

YRITTÄJIEN HYVINVOINTIRYHMÄ 

Kiltaryhmä on pienyrittäjän hyvinvointiryhmä, jossa voi luottamuksellisesti jakaa mielen hyvinvointiin ja yrittämiseen liittyviä ajatuksia ja kokemuksia toisten yrittäjien kanssa. Teemat syventävät hyvinvointikoulutuksen teemoja ja ne valitaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ryhmä kokoontuu noin 8 kertaa, 2 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaa koulutettu ryhmänohjaaja. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää: www.mieli.fi/yrittajakilta 

TUKINET

Jos sinulla on hankala elämäntilanne ja koet kirjoittamisen olevan yksi keino purkaa huolia, Tukinet tarjoaa siihen maksuttomia ja anonyymeja palveluita. Tukinet on kriisikeskus verkossa. Osa Tukinetin palveluista edellyttää  nimimerkillä tapahtuvan rekisteröitymisen.

Lisätietoja: www.tukinet.net

Kun elämä satuttaa, tukea ja apua on tarjolla monessa paikassa:

MIELENTERVEYSTALO

Mielenterveystalo.fi on terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kehittämä valtakunnallinen nettipalvelu. Palvelua voi käyttää kuka tahansa ja apua voi löytää niin itselle kuin läheisilleenkin. Mielenterveystalo.fi on käytössäsi aina, kun sitä tarvitset! Sivuilta löydät muun muassa keinoja murehtimisen vähentämiseen maksuttomasta ahdistuksen omahoito-ohjelmasta sekä tietoa nettiterapiasta.