Etusivu > Yrittäjän ABC > Yritystoiminnan Abc

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjän tietosuojaopas

EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan toukokuussa 2018. Siitä alkaen henkilötietojen käsittelyn on täytynyt olla tietosuoja-asetuksen mukaista. Tämä ohje auttaa yrittäjiä toimimaan uuden tietosuojalain mukaisesti.

Tietosuoja-asetuksesta (jäljempänä ”tietosuoja-asetus” tai ”asetus”) käytetään myös nimitystä GDPR eli General Data Protection Regulation. Sen tarkoituksena on ajantasaistaa tietosuojan sääntelyä. Teknologia on kehittynyt niin paljon, että tietosuojasta huolehtimiseen tarvitaan uudenlaista sääntelyä.

Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on, että kansalaiset voivat hallita tietojaan paremmin. Asetus sääntelee mm. henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja luovuttamista sekä näihin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Lähes kaikki yritykset käsittelevät toiminnassaan henkilötietoja. Säännöt ovat samat kaikille EU:ssa toimiville yrityksille kotipaikasta riippumatta. 

Tämä oppaan versio on päivitetty 30.7.2019.


Jos ole jo jäsen

  • Siirry tietosuojaoppaan nettisivulle kirjautumalla jäsennumerolla sivun ylälaidasta → Kirjatuminen/Jäsennumero -kenttä.
  • Kirjautumisen jälkeen avautuu yrittajat.fi -etusivu.
  • Kirjoittamalla selaimen Otsikko -kenttään: yrittajat.fi/tietosuojaopas → siirryt oppaan sivulle.

    Lukeaksesi Yrittäjän ensimmäinen vuosi -oppaan sinun tulee olla jäsen, liity nyt »