Usein kysytyt kysymykset Yrittäjät-akatemiasta

Mitä, missä, milloin, kenelle ja sitoudunko johonkin? Tässä kaikki olennainen!

Miten ilmoittaudun?
Täytä ilmoittautumislomake tästä! Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat sähköpostiisi ohjeet ja linkin Claned-oppimisalueelle. Tarkista tarvittaessa roskapostikansio. Jos et ole aiemmin käyttänyt Clanedia, sinun täytyy ensin rekisteröityä. Jos olet käyttänyt Clanedia aiemmin, kirjaudu ensin Clanediin ja avaa sen jälkeen sähköpostiisi tullut linkki.

Miten kirjaudun Clanediin?
Ilmoittaudu ensin Yrittäjät-akatemiaan tämän lomakkeen kautta. Saat rekisteröitymisohjeet Clanediin ilmoittautumisvahvistuksessa. Ensimmäisen kirjautumisen / rekisteröitymisen jälkeen pääset kirjautumaan sisään oppimisalustalle esimerkiksi osoitteessa yrittajatakatemia.claned.com.

Milloin voin ilmoittautua?
Yrittäjät-akatemian ilmoittautuminen on auki koko vuoden ja voit ilmoittautua milloin vain. Vuoden kuluessa ilmestyy paljon lisää kiinnostavia kursseja ja tilaisuuksia, joten tarjontaa kannattaa seurata! Jokaisen kurssin tiedoissa kerrotaan ilmoittautumisaika tarkasti.

Käytännön toteutus

Vaaditaanko aiempia tutkintoja ja opintoja?
Kaikki perustuu avoimuuteen ja lähtökohtaisesti ei edellytetä. Joillakin kursseilla on tietty lähtötaso, josta kerrotaan kurssin tiedoissa.

Millä kielellä opetusta järjestetään?
Suurin osa koulutuksista on suomeksi. Myös mm. englanniksi on opetusta.

Miten opetus toteutetaan? Tapahtuuko kaikki etänä vai myös läsnä?
Kurssit ovat pääasiassa ajasta ja paikasta riippumatonta etäopiskelua. Voit siis opiskella milloin vain, vaikka iltaisin ja viikonloppuisin. Osalla kursseista on myös tiettyyn aikaan sidottuja verkkotapaamisia. Koulutukset toteutetaan verkko-oppimisalustoilla (esim. Claned) ja etäkokoussovelluksilla (esim. Teams ja Zoom). Yrittäjät-akatemialla on myös neljä lähipäivää.

Lähipäivät – mitä ja missä?
Lähipäivissä on innostavia luentoja, työpajoja ja muuta sisältöä digitaalisuuden ja vastuullisuuden teemoista. Ne ovat mainio mahdollisuus jutella ja verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa.
Päivät toteutetaan Helsingissä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Porissa vuoden 2022 aikana. Lähipäivät ovat kaikille yhteisiä ja avoimia tapahtumia, joihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Pitääkö tai saako etäkurssien aikana keskustella ja osallistua?
On vaihtelevia tapoja. Esimerkiksi Claned-oppimisalustalla voit keskustella kirjoittamalla kommentteja koulutuksen aikana, suullista keskustelua ei ole. Valmentajat järjestävät verkkotapaamisia ja työpajoja, joissa voi keskustella valitusta aiheesta.

Saako Yrittäjät-akatemian valmentajilta henkilökohtaista sparrausta?
Valmentajat pitävät useita työpajoja ja sparraavat ennen kaikkea ryhmissä.
Joihinkin kursseille haetaan valmentajien avulla, sillä oppilaitoksilla voi olla Yrittäjät-akatemian kiintiöpaikat ja opiskelu vaatii vahvaa motivaatiota ja sitoutumista aikatauluja myöten. Saat yhteyden valmentajiin sähköpostilla: akatemia@yrittajat.fi.

Tietoa koulutuksesta

Kenelle kurssit on tarkoitettu?
Ne on tarkoitettu yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville, jotka haluavat oppia uutta sekä kehittää ja kasvattaa bisnestä. Yrittäjät voivat suositella niitä henkilöstölleen. Kurssit ovat kaikille avoimia!

Kuka koulutuksen järjestää?
Yrittäjät-akatemia on kokonaisuus, jossa valtakunnallisia koulutuksia tarjoavat useat erilaiset ammatilliset oppilaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Myös Suomen Yrittäjät, Google ja muut toimijat ovat mukana.

Miksi kurssit ovat ilmaisia?
Haluamme tarjota yrittäjille mahdollisuuden osaamisen syventämiseen ja bisneksen vahvistamiseen ja kasvattamiseen. Maksuttomuus perustuu paljolti LähiTapiolan isoon lahjoitukseen. Myös oppimisalusta Claned ja oppilaitokset antavat palvelunsa Yrittäjät-akatemian osallistujille täysin maksutta.

Miten vaativaa ja aikaa vievää tämä on?
Lyhyet webinaarit antavat inspiraatiota ja nopeasti sulateltavaa tietoa.
Jos osallistut korkeakoulun laajaan opintokokonaisuuteen, se vaatii myös itsenäistä työskentelyä, ja laskennallisesti yksi opintopiste tarkoittaa 27 työtuntia.

Kuinka kauan kurssit kestävät?
Kesto vaihtelee yhdestä webinaaritunnista parin kuukauden opintojaksoon. Voit valita opintoja, jotka sopivat sinun aikatauluihisi. Osasta jää tallenne, jonka voit katsoa haluamanasi aikana.

Voinko osallistua usealle kurssille?
Kyllä voit.

Saanko todistuksen suorituksista?
Oppilaitoksilla on monenlaisia tapoja. Ne voivat antaa todistuksia ja opintopisteitä. Monet käyttävät digitaalisia Open Badge -osaamismerkkejä, jollaisen osallistuja voi lisätä verkkosivuilleen ja LinkedIn-profiiliinsa.

Minkä tahojen ja kenen koulutuksia otetaan Yrittäjät-akatemiaan?
Alkuvaiheessa mukaan otetaan oppilaitosten ja korkeakoulujen kursseja ja sisältöjä, jotka ovat maksuttomia ja valtakunnallisia.

Jos en ole Suomen Yrittäjien jäsen, voinko osallistua? Sitoudunko johonkin?
Kuka tahansa voi ilmoittautua ja osallistua ilman sitoumuksia. Tervetuloa!

Keneltä voi kysyä neuvoa?

Voit lähettää meille sähköpostia: