Valmentaja Maarit Halmela

Valmentaja Maarit Halmela: ”Uskalsin perustaa yrityksen täydennyskoulutuksen jälkeen”

Yrittäjät-akatemian valmentaja Maarit Halmela löytää jokaiselle hyödyllistä opittavaa aikuisena. Se ei ole ajasta eikä paikasta kiinni. – Jos vain on halua, löytyy kyllä keinoja!

– Nyt ei kannata arastella, vaan kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Voi edetä pienin tai suurin askelin, ja jokaiselle Yrittäjät-akatemiaan osallistuvalle löytyy varmasti hyviä vaihtoehtoja, valmentaja Maarit Halmela sanoo.

Suomen Yrittäjien vuoden 2022 alussa käynnistyneessä projektissa tarjotaan yrittäjille sopivia oppimiskokonaisuuksia. Sisältöjä tarjoavat monet toimijat ja oppilaitokset eri puolilta Suomea. Mukana on korkeakouluja ja ammatillisia oppilaitoksia.

Valmentajat toimivat sillanrakentajina oppilaitosten ja opiskelijoiden välissä. He auttavat osallistujia löytämään itselleen sopivimman koulutuksen vaikkapa yhteisöllisessä suunnittelutyöpajassa.

– Jollekulle suuren oivalluksen voi antaa yksittäisen webinaarin kuunteleminen, kun taas toinen voi kaivata isompaa koulutuskokonaisuutta vaikkapa kesken jääneen tutkinnon osaksi, Maarit Halmela sanoo.

Sparrausta myös liiketoimintaan

Valmentajien vetämissä työpajoissa voi saada uusia ideoita liiketoiminnan kirkastamiseen.

– Keskustelu toisten yrittäjien kanssa voi antaa uusia eväitä oman bisneksen pyörittämiseen tai uudelleen suuntaamiseen. Olen itsekin yrittäjä ja tiedän, miten yksin sitä joskus tuntee olevansa. Kun jakaa kokemuksiaan toisten kanssa, asioihin saa uutta näkökulmaa, Halmela muistuttaa.

Koronan kurittamassa maailmassa moni yrittäjä on joutunut tekemään äkillisiä digiloikkia tai muuttamaan liikeideansa. Yrittäjät-akatemiasta voi saada koulutusta digimarkkinointiin ja vaikkapa vastuullisuusstrategian luomiseen.

– Jos vain on haluja, löytyy kyllä keinoja uuden opiskeluun, Halmela sanoo.

Yrittäjät-akatemian koulutuksiin voi hypätä mukaan oma-aloitteisesti, esimerkiksi oppimisalustalta löytyvän testin kautta. Toinen vaihtoehto osallistumiseen on työpaja, jossa valmentaja käy läpi koulutustarjontaa ja esittelee eri vaihtoehdot.

Aikuisena opiskeltu tutkinto muutti uran

Maarit Halmelalla on pohjakoulutuksena kaupallinen tutkinto. Hän on tehnyt pitkän uran myynnin, asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Usein hän pohti, miksi myynti välillä onnistui ja välillä ei. Oliko kenties kyse siitä, osasiko myyjä säätää omaa vuorovaikutustapaansa asiakkaan mukaan?

HY+-täydennyskoulutus antoi hänelle ratkaisukeskeisen valmentajan pätevyyden. Koulutus osoittautui sopivaksi johdon, tiimien ja yksilöiden sparraamiseen.

– Olin haaveillut yrittäjyydestä jo kymmenen vuotta, kun vihdoin uskalsin perustaa oman yrityksen. Koulutuksessa oman elämän ratkaisut tuli käytyä läpi huolellisesti, ja sekin rohkaisi hyppäämään uuteen, Maarit Halmela sanoo.

Hän perusti GoalGo-valmennusyrityksensä kolme vuotta sitten. Yrittäjyyden alkutaipaleella hän hankki myös lisää osaamista sertifiointikoulutuksesta, joka on auttanut häntä paneutumaan syvemmälle ihmisen käyttäytymiseen ja motivaatioon.

Sitten tuli koronapandemia. Maarit Halmela siis tietää, millaista on tuijottaa tyhjää kalenteria. Ja myös sen, millaista on digiloikan myötä syntyä uudelleen.

– Tärkeintä on, ettei lyö hanskoja tiskiin vaan uskaltautuu oppimaan uutta. Sitä me Yrittäjät-akatemiassa nyt tarjoamme tuhansille yrittäjille, Maarit Halmela sanoo.