SYDÄN MUKANA YRITTÄMISESSÄ.

Yrittäjyyden pohjana on usein vahva sisäinen motivaatio ja intohimo. Yrittäjän suuri sydän näkyy yrityksen koosta riippumatta siitä, miten yrittäjät huolehtivat työntekijöistään ja kohtelevat heitä reilusti.  

Lue lisää »

 


 
PIENIÄ ON ENEMMÄN KUIN SUURIA.

Selvästi yli puolet Suomen yrittäjistä on yksinyrittäjiä. Yli 93 prosenttia kaikista yrityksistä työllistää alle kymmenen henkeä. Vain 0,2 prosenttia on suuryrityksiä, jotka työllistävät yli 250 henkeä.

Lue lisää »

 

TIHENTYMÄ ETELÄSSÄ.

Yritysten toimipaikkojen sijainnin kolme kärjessä ovat Uusimaa yli 111 000 toimipaikalla, Varsinais-Suomi 36 500 ja Pirkanmaa 34 200 toimipaikalla. Keskimääräistä tiheämmin toimipaikkoja on Etelä-Pohjanmaalla. Siellä on 89 toimipaikkaa tuhatta asukasta kohti, kun vastaava luku koko maassa on 66. Harvimmassa toimipaikat ovat Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue lisää »

 


 

KURSSI KOHTI SUURTA MAAILMAA.

Maailmalla toimii reilu viidesosa pk-yrityksistä, ja yleisin toimintatapa on suora vienti. Noin kuudesosalla pk-yrityksistä on ulkomainen tytäryritys tai yhteisyritys. Merkittävin suomalaisten tytäryhtiöiden ulkomailla työllistävä maa oli Ruotsi. Kasvua haetaan myös pallon toiselta puolelta aina Uudesta-Seelannista asti.

Lue lisää »

 


 

TYÖNTEKIJÄNÄ ROBOTTI?

Kaupan alalla ja erilaisissa chattipalveluissa robotteja ja tekoälyä käytetään jo onnistuneesti. Etenkin palvelusektorin pk-yrittäjien edelläkävijäjoukko hyödyntää tekoälyä. Se on ylivoimainen apu esimerkiksi asiakaspalautteen ja somekeskustelujen käsittelyssä.

Lue lisää »

 


 

IKÄSKAALA ON LAAJA.

Yrittäjien keski-ikä on 47 vuotta, ja yli puolet yrittäjistä on 35–54-vuotiaita. Lisäksi yli 60-vuotiaita on enemmän kuin alle 30-vuotiaita. Kaksikymppinen yrittäjä on harvinaisuus, mutta jo puolet uusista yrityksistä on alle 35-vuotiaiden perustamia. Jopa lähes puolet pk-yrityksistä harkitsee liiketoimintansa siirtämistä yrityskaupan, sukupolvenvaihdoksen tai muun omistajavaihdon kautta, suurin osa jo seuraavien viiden vuoden aikana.

Lue lisää »

 

 
SUOMALAISEN YRITTÄJÄN PÄÄSSÄ MUHII KASVUN AINEKSIA.

Maamme kasvua rakentaa joka päivä noin 287 000 yritystä (pl. alkutuotanto). Kaikkien yrittäjien aivot ovat käytössä, tehdäänpä työ käsin tai koneilla.

Lue lisää » 

 


 

YRITTÄJÄT LUOVAT TYÖTÄ.

1,4 miljoonaa henkeä tekee töitä Suomen yrityksissä ja tuottaa verotuloja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Yrityksistä yli 93 prosentissa on alle kymmenen työntekijää.  2000-luvulla etenkin pienet ja keskisuuret yritykset ovat työllistäneet ahkerasti.

Lue lisää »

 


 
YRITTÄJÄN LOMPAKKO EI OLE AINA PAKSU.

Tiesitkö, että reilu viidennes yrittäjistä on pienituloisia? Vain viidenneksellä tulot ylittivät 55 000 euroa. Yksinyrittäjistä 45 prosentilla on alle 2 000 euron bruttotulot kuukaudessa.

Lue lisää »

 


 

TYÖANTAJA JA TYÖNTEKIJÄ EIVÄT AINA LÖYDÄ TOISIAAN.

Vaikka yritykset työllistävät paljon, osa kärsii huutavasta työvoimapulasta. Osaavan työvoiman saantiongelma rajoittaa kasvua erityisesti kasvuhakuisissa ja rakennusalan yrityksissä. 

Lue lisää »

 


 

 DIGI-INTO LEVIÄÄ.

Viidennes yritysten kasvusta tulee digitalisaation ansiosta. Kotisivut ovat tärkein digimarkkinoinnin ja -myynnin kanava, toiseksi tärkein on sosiaalinen media. Yksinyrittäjä hyödyntää älypuhelinta, etäyhteyttä ja sosiaalista mediaa enemmän kuin työnantajayritys, joka kunnostautuu kotisivujen hyödyntämisessä, hakusanamainonnassa ja sähköisten uutiskirjeiden teossa.

Lue lisää »

 


 

PITKÄT PÄIVÄT AHERRETAAN.

Jopa 44 prosenttia yrittäjistä työskentelee viikossa yli 50 tuntia. Alle 40 viikkotyötuntia tekee vain 27 prosenttia yrittäjistä. Joka viides yrittäjä ei lomaile ollenkaan tai pitää lomaa alle viikon. Noin puolet yrittäjistä pystyy pitämään lomaa yli kolme viikkoa vuodessa.  

Lue lisää »

 


 

YRITTÄJÄ EI OLE YKSIN.

Yrittäjien jäsenenä saat laajan kirjon palveluita, etuja ja edunvalvontaa. Maksuton lakineuvonta antaa apua yritystoimintaan. Konkreettista hyötytietoa löydät myös asiakirjapankkimme 70 erilaisesta asiakirjapohjasta. Lisäksi saat vakuutus- ja matkakuluetuja – ja monia hienoja verkostoitumismahdollisuuksia.
Lue lisää »

 

Kuuluthan sinä jo meihin?

Liittyminen on helppoa, tee se nyt »