Etsi

Esiintyjät

Varauheenjohtaja Carita Orlando, Suomen Yrittäjät

 

Carita Orlando toimii Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana. Orlando on talouden, verotuksen ja työllistämiseen liittyvien kysymysten asiantuntija. Hän perusti tilitoimiston vuonna 2005 ja kasvatti sen kymmenessä vuodessa 15 työntekijän työpaikaksi. Hän on myös toiminut hotellialan yrittäjänä yhdessä miehensä kanssa. Tällä hetkellä hän toimii taloushallinnon kouluttajana ja yrityskonsulttina.

Ylijohtaja Mika Tammilehto, Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

FT Mika Tammilehto toimii ylijohtajana opetus- ja kulttuuriministeriössä ammatillisen koulutuksen osastolla. Osaston toimialaan kuuluvat mm. ammatilliset tutkinnot, tutkintokoulutus sekä tutkintoon johtamaton koulutus, rahoitus ja ohjaus, mukaan lukien työvoimakoulutus, sekä koulutuksen järjestämisluvat ja järjestäjien toiminnan ohjaus. Mika Tammilehto on työskennellyt opetus- ja kulttuuriministeriössä ammatillisen koulutuksen erilaisissa tehtävissä vuodesta 2001 lukien.

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät

 

Ennen Suomen Yrittäjiin siirtymistään Mikael Pentikäinen on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden, Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja Sanomalehtien liiton puheenjohtajana. Hänellä on myös oma yritys.

Toimitusjohtaja Joni Kettunen, Firstbeat Technologies Ltd

 

Joni Kettunen on tehnyt uraauurtavaa työtä fysiologisten mittausten ja sovellusten parissa jo vuodesta 1999, jolloin hän väitteli psykologian tohtoriksi stressin fysiologisesta mittaamisesta. Vuodesta 2002 lähtien Kettunen on vienyt määrätietoisesti eteenpäin Firstbeatin kehittämää innovatiivista sykeanalytiikkaa vastaamaan niin huippu-urheilun, työelämän kuin kuluttajien tarpeita. Hänen luotsaamana Firstbeat on kasvanut hyvinvointialan johtavaksi yritykseksi, jonka ratkaisuihin luottavat maailman suurimmat urheilujoukkueet, tuhannet yritykset sekä kymmenet laitevalmistajat ja miljoonat kuluttajat ympäri maailmaa.

Toimitusjohtaja Heini Karppinen, Mehackit

 

Heini Karppinen, CEO Mehackit, M.Ed. Heinillä on 10 vuoden työkokemus kuluttajatutkimuksesta, ennakoinnista, analytiikasta, palvelumuotoilusta, konsultoinnista ja työpajojen järjestämisestä yrityksissä 15/30 Research ja Experian. Erityinen kiinnostus oppimisalaa kohtaan on johdattanut hänet paitsi tutkimaan alaan liittyvää nopeaa globaalia kehitystä mutta myös mukaan Mehackitiin, teknologiaoppimista rakentavaan start-up-yritykseen.

Erikoistutkija Tuomo Suhonen, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus

 

Tuomo Suhonen työskentelee työmarkkinoiden ja koulutuksen erikoistutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Aiemmin hän on työskennellyt tutkimus- ja opetustehtävissä Jyväskylän yliopistossa sekä vierailevana tutkijana Uumajan yliopistossa. Hänen tutkimuksensa käsittelee muun muassa yksilöiden koulutusvalintoja, koulutuksen tuottoa sekä ylisukupolvista liikkuvuutta.

Pääjohtaja Antti Koivula, Työterveyslaitos

 

Antti Koivulan intohimona on strategisten muutosten johtaminen sekä niihin valmentaminen — tilanteissa, joissa epävarmuus on suurta, tilanne jopa epätoivoinen ja voittamisen pakko ilmeinen.

 

Päätyökseen Koivula tarkastelee työelämän uusia haasteita Työterveyslaitoksen (TTL) pääjohtajana. Lisäksi hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä TTK:lla ja Nokialla sekä vetänyt start-upeja kädet savessa mentaliteetilla.

Toimitusjohtaja Eero Inkeroinen, Vaskisepät

 

Vaskiseppien keskuudessa elää vahvana mestari-kisälliperinne. Kattopeltisepäksi ei opita koulun penkillä, vaan synnytään katolla. Koska alalle ei ole koulutusta, koulutamme itse uusia kattopeltiseppiä, jotka arvostavat kädentaitoja ja tuntevat konesaumakaton tekemisen perinteet.

Kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

 

Valtiotieteiden tohtori, dosentti Vesa Saarikoski on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja. Gradia on keskisuomalaisten kuntien omistama toisen asteen koulutuksen järjestäjä. Saarikoski on lisäksi muun muassa koulutusvientiyritys EduCluster Finland Oy:n hallituksen jäsen. Aikaisemmin toiminut mm. ammattikorkeakoulun rehtorina Joensuussa ja poliittisen historian professorina Turun yliopistossa.

Toiminnanjohtaja Leena Wahlfors, Suomen yliopistot UNIFI ry


YTT Leena Wahlfors on toiminut vuodesta 2014 alkaen Suomen yliopistot UNIFI ry:n toiminnanjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Jyväskylän yliopistossa, Ulkoasiainministeriössä, Laurea-ammattikorkeakoulussa sekä useissa eri tehtävissä Suomen Akatemiassa, viimeksi strategiajohtajana. Wahlfors on väitellyt yliopistojen tulosohjauksesta vuonna 2004.

Ohjelmajohtaja Lauri Tuomi, Opetushallitus

 

Kauppatieteiden tohtori  Lauri Tuomi toimii Education Finland kasvuohjelman ohjelmajohtajana Opetushallituksessa. Tätä ennen hän on toiminut yrittäjänä sekä ylimmässä johdossa korkeakoulu- ja ammatillisen koulutuksen sektoreillä. Vastuualueinaan hänellä on ollut mm. koulutusvienti, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä yrittäjyyskoulutuksen kehittäminen.  Lauri Tuomi on myös tutkinut ja kehittänyt yritysten strategista ja osaamisen johtamista.

Toimitusjohtaja Kari Jääskeläinen, Helbus Helsinki School of Business

 

Kari Jääskeläinen on juoksemisesta innostunut, työssään sekä vapaa-ajallaan tavoitteellinen yrittäjä-henkinen HELBUSin toimitusjohtaja. Hän on väitellyt taiteen tohtoriksi Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriosta. Lisäksi hänellä on kauppatieteen maisterin tutkinto pääaineena yrittäjyys ja pienyritysten johtaminen Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Jääskeläistä kannustaa ajatus ”Jokainen päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Kaikki on mahdollista, jos tekee fokusoidusti työtä tavoitteidensa eteen.” Hän toivoo välittävänsä omaa uteliaisuuttaan ja määrätietoisuuttaan opiskelijoilleenkin.

Marketing & Communications Lead Elina Uutela, 3DBear Oy

 

Elina Uutela on startup-kentän sekatyöläinen, joka on viimeiset vuodet toiminut koulutusalan parissa HundrEDissa ja nyt 3DBearilla. Taustaa hänellä on mm. Slushin COO:na toimimisesta, muutosviestinnän konsultoinnista sekä Startup-säätiön hallituksen jäsenenä toimimisesta. Yrittäjä hän on ollut 17-vuotiaasta lähtien. Tuttuja teemoja hänelle ovat tulevaisuuden teknologiat, työn muutos ja viestintä kaikessa moninaisuudessaan.

 

Head of People Operations Hanna Puura, BlueFors

 

Hanna Puura vastaa henkilöstö- ja viestintäasioista BlueForsilla, joka on kansainvälinen kasvuyritys teknologia- ja tiedealalla. BlueForsin suunnittelemia ja valmistamia tutkimuslaitteita käytetään mm. kvanttitietokoneiden kehittämiseen. Muutaman viime vuoden aikana yritys on kaksinkertaistanut henkilöstömääränsä ja ottanut markkinajohtajan aseman. Hanna on rekrytoinut asiantuntijoita kymmenistä eri kansallisuuksista ja kehittänyt kv-tiimien toimintaa sekä organisaatioiden toimintatapoja myös aiemmin mm. rauhanvälitysjärjestö CMIn (Crisis Management Initiative ry) ja Suomen Moskovan suurlähetystön palveluksessa.

 

Toimitusjohtaja Edward Blomstedt, Combi Works Oy

 

Eddi (Edward) Blomstedt on yksi perustajista ja toimitusjohtajana yrityksessä, joka on luonut digitaalisen tuotantoplattan, joka mahdollistaa skaalautuvan ja siirrettävän maailmanlaajuisen teollisen tuotannon. Factory as a Service (FaaS)-konsepti muuttaa kiinteät kulut muuttuviksi ja tuo joustavuutta tuotantoon. Draiverina on pyrkimys hyödyntää maailman tuotantokapasiteettia järkevämmin ja saattaa valmistus kestävämmälle polulle.

Ammatinopettaja ja Senior Team Coach Päivi Lehto, Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Sasky koulutuskuntayhtymä

 

Päivi Lehto on toiminut ammatinopettajana ja tiimivalmentajana Sasky koulutuskuntayhtymässä sisustualalla vuodesta 2008. Hän on kouluttautunut Tiimiakatemia Globalin tiimimestarivalmennuksissa vuodesta 2009 sekä suorittanut Senior Team Coach tason ja Yritysjohtamisen erityisammattitutkinnon. Lehto opiskelee Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa tähdäten MBA-tutkintoon.  Hän panostaa kehittämistyöhön ja erityisesti tiimioppimisen menetelmien soveltamista yrittäjyyden opetusmallissaan. Malli voitti 2017 Suomen Yrittäjien Paras Yrittäjyysopetusmalli-kilpailun Taitaja 2017 finaalissa. Lehto on toiminut useissa kehittämishankkeissa ja ollut luomassa uusia hankkeita, joilla on tuettu nuorten yrittäjyyttä ja erityisesti panostettu pedagogisiin osuuskuntiin ja NY-toimintaan.

Johtaja Riku Voipio, Anders Innovations Oy

 

Riku Voipio on intohimoinen yrityskulttuurimuotoilija, joka vastaa mm. henkilöstö- ja kehitystoiminnnoista Andersilla. Anders tuottaa korkealaatuisia verkkoliiketoiminnan ratkaisuja yrityksille – tavoitteenaan auttaa asiakkaitaan kehittymään ja menestymään digitaalisessa maailmassa. Anders on yksi Suomen nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä ja työllistää nykyisin yli 50 työntekijää kolmella mantereella. Anders on saavuttanut paikan Deloitte Technolgy Fast 50 –listan kärkikymmenikössä vuosina 2014 ja 2015 ja tuli valituksi kansainvälisesti arvostetulle Red Herring Top 100 Europe –listalle vuonna 2016. Anders on myös valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place to Work –instituutin tutkimuksissa vuosina 2015, 2016 sekä 2017.

 

Kultaseppä Mika Tarkkanen, Kultaseppämestari Tarkkanen
 

Suuret unelmat innoittavat ja ajavat eteenpäin. Tahto saada aikaan jotain erityistä, kaunista ja pysyvää. Mika Tarkkasen isä, Unto Tarkkanen, perusti liikkeen vuonna 1955.  Työ kultaseppäalalla on ollut upea matka ja matka jatkuu. Kultaseppämestari Mika Tarkkanen valittiin vuoden kultasepäksi 2018.

Ketjujohtaja Satu Jäntti, Alina

 

Satu Jäntti toimii valtakunnallisessa Alina-ketjussa ketjujohtajana ja on koulutukseltaan Terveystieteiden Tohtori. Satu Jäntti on luotsannut Alina-ketjua vuodesta 2009 ja ollut perustajayrittäjänä muun muassa nykyisessä ketjun pilottiyksikössä. Alina tarjoaa monipuolisia kotihoitopalveluita ja Satu Jäntti vastaa työssään muun muassa konseptin kehittämisestä, ketjun laajenemisesta sekä eri puolilla Suomea toimivien sote- yrittäjien osaamisen varmistamisesta. Ennen Alinaa Jäntti on työskennellyt terveydenhuollossa, Kelassa, Työterveyslaitoksella sekä Itä-Suomen yliopistolla. Vuonna 2008 Satu väitteli kansalaisten valinnasta ja valinnanvapaudesta terveyspalveluiden sekä lääkäripalveluiden valinnoissa.

Suunnittelupäällikkö Jarkko Pirkkalainen, Jyväskylän yliopisto

 

Jarkko Pirkkalainen työskentelee Jyväskylän yliopistossa strategisen kehittämisen yksikössä yliopistopalveluissa. Pirkkalainen tukee yliopiston johtoa ulkoisessa ja sisäisessä tavoitesopimustoiminnassa, arvioinnissa ja toiminnanohjauksessa. Tehtäviin kuuluu muun muassa yhteydenpito ministeriöihin sekä yhteistyö Keski-Suomen alueellisten toimijoiden kanssa. Pirkkalainen toimii Jyväskylän yliopiston EduFutura valmistelijana.  Jyväskylän yliopistoon hän siirtyi vuonna 2015 Maanpuolustuskorkeakoulusta valtakunnallisten maanpuolustuskurssien apulaisjohtajan tehtävästä. Pirkkalainen on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013. Suurimman osan tutkintoon liittyvistä opinnosta hän teki Pariisissa Ranskan Sotakorkeakoulussa (Ecole de Guerre) pääaineenaan strateginen johtaminen.

Elinkeinoasioiden asiantuntija Hannamari Heinonen, Suomen Yrittäjät

 

Hannamari Heinonen työskentelee Suomen Yrittäjissä elinkeinopoliittisena asiamiehenä. Heinonen vastaa rakennerahastoihin, kansalliseen aluepolitiikkaan, maaseutupolitiikkaan ja hankinta-asioihin liittyvistä elinkeinopoliittisista kysymyksistä. Heinonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän on aiemmin työskennellyt valtionhallinnossa ja toiminut kuntapäättäjänä eri luottamustehtävissä.

Johtaja Veli-Matti Lamppu, Suomen Yrittäjät

 

Veli-Matti Lamppu toimii johtajana Suomen Yrittäjissä. Veli-Matin tehtävänä on tukea yrittäjyysmyönteisen koulutusjärjestelmän rakentamista Suomeen. Lampulla on vahva tausta ammatillisen koulutuksen eri tehtävissä.

 

Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin, Suomen Yrittäjät

 

Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin työskentelee kilpailuneutraliteetin puolestapuhujana Suomen Yrittäjissä. Kilpailuneutraliteetti tarkoittaa, että yksityiset yritykset ovat samalla viivalla suhteessa julkisen sektorin omaan tai omistamaan elinkeinotoimintaan. Grekin huolehtii myös kilpailun toimivuudesta ja markkinoille tulon kynnyksen mataluudesta — erityisesti julkisissa hankinnoissa. Aiemmin Grekin on työskennellyt veroasiantuntijana ja konsulttina.

Toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät

 

Mika Hämeenniemi on Suomen Yrittäjien toimialapäällikkö. Hän on toiminut aiemmin Vieremän kunnansihteerinä ja kunnallisissa luottamustehtävissä hän on vaikuttanut Alajärven ja Joensuun kaupungeissa sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa. Hämeenniemi on työskennellyt myös eduskunta-avustajana, EU-parlamentissa, pääsihteerinä Joensuun ylioppilaskunnassa sekä Keskustanuorissa. Koulutukseltaan Hämeenniemi on yhteiskuntatieteiden kandidaatti.

Aluepäällikkö Johanna Vainio, Varsinais-Suomen Yrittäjät

 

YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio on jo usean vuoden ajan ideoinut, kehittänyt ja johtanut yrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta eteenpäinvieviä hankkeita ja verkostoja. Hän on luotsannut Varsinais-Suomeen yrittäjyyskasvatuksen strategian ja siitä lähteneet laajan kuntakohtaisen prosessin, jonka tuloksena syntyi mm. Suomen ensimmäinen yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen työkirja. Johanna haluaa kannustaa koulutusorganisaatioita ja kuntia rohkeisiin avauksiin ja näkemään yrittäjyyskasvatus tärkeänä osana elinvoimaisuuden kehittämistä.

Business Developer Leo Kadieff

 

Leo Kadieff on järjestömaailman monitoimimies. Hän on ollut mukana rakentamassa korkeakoulujen opiskelijavetoista entrepreneurship societies -liikettä, josta ovat syntyneet Slush ja parikymmentä yrittäjyysyhteisöä, kuten Aaltoes ja Boost. Työkseen hän johtaa yliopistolähtöistä teknologiayritys Korentoa, joka tuottaa siitepölytiedotetta allergikoille ja astmaatikoille. Suomen Yrittäjissä hän toimii Nuorten Yrittäjien verkoston puheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Virpi Muhonen, Askel Healthcare Oy

 

Virpi Muhonen on solubiologian tohtori, jonka tutkimustyö on keskittynyt ortopediseen kudosteknologiaan ja regeneratiiviseen lääketieteeseen. Hän toimi vastuullisena tutkijana Helsingin yliopiston ortopedian tutkimusryhmässä, ennen siirtymistään perustamansa yrityksen, Askel Healthcare Oy:n toimitusjohtajaksi. Askel Healthcare Oy kehittää ja valmistaa biohajoavia lääkinnällisiä laitteita painoakantavien nivelten rustovaurioiden hoitoon ja nivelrikon ennaltaehkäisyyn. Muhonen on myös Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisön, Helsinki Think Company ry:n perustajajäsen, ry:n hallitusalumni sekä yhteisön operatiivisen yksikön, Do Company Oy:n hallituksen jäsen.

Emeritusprofessori Asko Miettinen, Boardman

 

Emeritusprofessori Asko Miettinen on Boardman Oy:n Advisors-ryhmän ensimmäisiä jäseniä. Hän vastaa Advisors-verkoston ja akateemisen maailman — muun muassa väitöskirjatutkijoiden — yhteistyöstä. Boardman Advisors -ryhmään kuuluu kokeneita, aktiivisesta liikkeenjohdon tehtävistä jo pois jääneitä asiantuntijoita ja vaikuttajia. Ryhmän tavoitteena on kehittää yritysten päätöksentekoa ja omistajuutta.

Yrittäjä Patrik Pyöriä, I'm Blue Oy

 

Patrik Pyöriä on 19-vuotias mustikkalimuyrittäjä. Hänen yrityksensä I'm Blue Oy on vuonna 2015 NY Vuosi Yrittäjänä -kurssista startannut neljän lukiolaisen yritys, joka valmistaa suomalaista mustikkalimua aidoista mustikoista. Fazer kahviloissa myytävää limua on esitelty jo useita kertoja ulkomailla ja se on herättänyt paljon kiinnostusta.

Toimitusjohtaja Ida Salo, I'm Blue Oy

 

Ida Salo on vuodesta 2017 lähtien toiminut I'm Blue Oyn toimitusjohtajana. Idalla on omakohtaista kokemusta koulutuksesta, sillä yrittäjyyden ohella hän opiskelee Aalto yliopiston Mikkelin kampuksella kansainvälistä liiketoimintaa. Nuoresta iästään huolimatta Idalle on karttunut kokemusta niin kansainvälisistä kuin kotimaisista toimijoista. Hän on ollut myös useassa kotimaisessa sekä kansainvälisessä tapahtumassa puhujana kertomassa I'm Bluen toiminnasta, kuten myös nuoren yrittäjän näkökulmasta yhä globaalinpaan liiketoimintaan. 

Digi-ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä, Suomen Yrittäjät

 

Joonas Mikkilä on Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö, joka vastaa järjestön korkeakoulu- ja innovaatiopolitiikasta sekä digitalisaatioasioista. Maailma kehittyy digiteknologian myötä nopeammin kuin koskaan aiemmin, ja yrittäjäliikkeen täytyy olla hereillä siitä, mitkä ovat tämän vallankumouksen olennaisimmat kehityssuunnat. Aiemmin Mikkilä on työskennellyt yrittäjäjärjestössä Nuorten Yrittäjien toiminnan kehittäjänä sekä Suomen Lukiolaisten Liitossa koulutuspoliittisena asiantuntijana ja vt. pääsihteerinä.

Juontaja Annika Damström

 

Uutis- ja ajankohtaisohjelmien juontaja Annika Damström on toiminut alallaan vuodesta 1996. Suuren yleisön tietoisuuteen Annika tuli aikanaan Ylen Aamu-tv:n juontajana. Vuoden 2015 alusta Annika on juontanut A-studiota ja A-teemaa.
Annika tunnetaan energisestä ja rennosta olemuksesta, ja ennen kaikkea hersyvästä huumorista.