Puhujat ja esiintyjät

 

KESKIVIIKKO 23.5.2018


Puheenjohtaja Jyrki Mäkynen
Suomen Yrittäjät

 

Jyrki Mäkynen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1992 ja yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä lähes kymmenen vuotta. Mäkynen on koulutukseltaan ekonomi. Seinäjoella asuvan Mäkysen yritys Oy HM Profiili Ab myy toimistojen ja muiden julkisten tilojen kalustamista ja siihen liittyviä palveluita.

Varapääjohtaja Alexander Stubb
Euroopan investointipankki

 

Alexander Stubb on toiminut Euroopan investointipankin varapääjohtajana elokuusta 2017 lähtien. Hänen vastuualueisiinsa kuuluu pankin toiminta Pohjoismaissa ja Baltian maissa sekä Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Tämän lisäksi hän on vastuussa muun muassa pankin varainhankinnasta ja treasurystä, kaupunkikehityksestä, puolustus- ja turvallisuussektorista ja yritysvastuuasioista.

Pääekonomisti Aki Kangasharju

Nordea

 

Aki Kangasharju on Nordean pääekonomisti. Kangasharju väitteli Jyväskylän yliopistossakauppatieteen tohtoriksi 1998. Hän on työskennellyt tutkijana Pellervon taloustutkimuksessa, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksenylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana. Vuonna 2000 Kangasharju oli vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Päätyönsä ohessa hän on ollut Tekesin johtokunnan jäsen vuodesta 2014 lähtien.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara

Helsingin yliopiston maantieteen laitos

 

FT Mari Vaattovaara on opiskellut Oulun yliopistossa, josta valmistui maisteriksi suunnittelumaantieteestä. Hän opiskeli Yhdysvalloissa Wisconsin-Madisonin yliopistossa, josta hän valmistui maisema-arkkitehdiksi. Hän väitteli tohtoriksi 1998 aiheenaan pääkaupunkiseudun sosiaalinen erilaistuminen. Vaattovaara on toiminut vuodesta 2014 alkaen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaanina.

Futuristi, tietokirjailija Elina Hiltunen

What´s Next Consulting Oy

 

Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on  erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin, kokemusta hän on hankkinut Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Finprosta sekä Nokian strategiaosaston ennakointitiimistä. Hiltunen on tulevaisuuskonsultointiin keskittyvän What’s Next Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt myös Aalto yliopistossa, Taiteen ja Suunnittelun korkeakoulussa professorin sijaisena. Hän on Tiedettä Tytöille hankkeen perustaja. Hiltunen on kirjoittanut paljon sekä akateemisia että “populaariartikkeleja" sekä suomalaisissa että ulkomaisissa lehdissä.

Toimittaja Nina Malmberg

 

Toimittaja ja juontaja Nina Malmberg on tehnyt parikymmentä vuotta toimittajan töitä televisiossa, radiossa ja lehdistössä. Hän on pureutunut ajankohtaisiin kysymyksiin, avannut terveysongelmia ja tehnyt tiedeohjelmia. Motto: Elämä on matka, josta pitää nauttia kuoppineen ja töyssyineen. 

Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies Pasi Rautio
Oy TuloksenTuplausToimisto Ab

 

Pasi Rautio valmentaa, kouluttaa, kiertää puhumassa ja auttaa muita menestymään. Opiskelijoita, palkollisia, yrittäjiä, johtajia, myyjiä tai sellaisiksi haluavia. Nuorena oman vitsansa vääntänyt. Tuhansia kilometrejä, satoja virheitä. Oppimisen polku jatkuu edelleen.

Kunnanjohtaja Tuomas Lohi
Kempeleen kunta

 

Tuomas Lohi on Suomen nuorin historiasta väitellyt tohtori ja vajaan 18 000 asukkaan Kempeleen nykyinen kunnanjohtaja. Lohi on toiminut viimeiset 10 vuotta kunnanjohtajana, mutta kaikkiaan hänellä on lähes 15 vuoden työkokemus julkisen sektorin johtotehtävistä sekä kunnan toimintoihin keskeisesti liittyvistä sidosryhmätoiminnoista

Toimitusjohtaja, yrittäjä Minna Åman-Toivio

MedKit Finland Oy

 

MedKit Finland Oy:n toimitusjohtaja Minna Åman-Toiviolla on yli 25 vuoden kokemus julkisesta päätöksenteosta sekä toiminnasta yksityisen ja kunnallisen sektorin rajalle sijoittuvien yhtiöiden hallituksissa ja johtokunnissa. Hänellä on vahva tausta yrittäjänä, liikkeenjohdon ja tietotekniikan kouluttajana sekä erilaisten kehitystehtävien vetäjänä.

CEO Jaakko Männistö

Feedbackly

 

Jaakko Männistö on startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen mittaamisen ammattilainen yrityksessä Feedbackly sekä Suomen Yrittäjien istuva varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Männistö on viihdyttävä ja räiskyvä Keynote-puhuja ja hänet tunnetaan kovaäänisenä pohojanmaan poikana sekä siirtolaisturkulaisena. Hän on ekonomi Turun Kauppakorkeakoulusta ja haluaisi olla maailman paras huutelemaan golfista, surffauksesta sekä purjehduksesta. Kun tuulta tai aaltoja ei löydy, aika menee kirjoittaessa kirjoja ja surflautoja tehdessä. Twitter: @jaakkomannisto

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen
Suomen Yrittäjät

 

Ennen Suomen Yrittäjiin siirtymistään Mikael Pentikäinen on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden, Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja Sanomalehtien liiton puheenjohtajana. Hänellä on myös oma yritys.

Elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama
Suomen Yrittäjät

 

Susanna Kallama on Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö. Hänen tehtäväkenttänä kunnallinen ja alueellinen elinkeinopolitiikka sekä erityisvastuualueena yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluala. Kallamalla on yli kymmenen vuoden kokemus sekä yrittäjyydestä että kunnallispolitiikasta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Elinkeinoasioiden asiantuntija Hannamari Heinonen

Suomen Yrittäjät

 

Hannamari Heinonen tekee työtä Suomen Yrittäjissä sen puolesta, että yrityksillä olisi entistä paremmat toimintaedellytykset kunnissa. Kunta on asukkaiden ja yrittäjien kotipesä, jonka tehtävänä on järjestää palvelut ja edistää yrittämisen edellytyksiä . Mitä elinvoimaisempi kunta on, sitä tyytyväisempiä ovat sen asukkaat ja yrittäjät. Heinonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja työskennellyt aiemmin mm. valtionhallinnossa ja vaikuttanut luottamushenkilönä kunnassa.

Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin
Suomen Yrittäjät

 

Satu Grekin työskentelee kilpailuneutraliteetin puolestapuhujana Suomen Yrittäjissä. Kilpailuneutraliteetti tarkoittaa, että yksityiset yritykset ovat samalla viivalla suhteessa julkisen sektorin omaan tai omistamaan elinkeinotoimintaan. Grekin huolehtii myös kilpailun toimivuudesta ja markkinoille tulon kynnyksen mataluudesta — erityisesti julkisissa hankinnoissa. Aiemmin Grekin on työskennellyt veroasiantuntijana ja konsulttina.

Juontaja Kaisa Löfgren

 

Kaisa Löfgren on porilainen yrittäjä, tapahtumatuottaja ja juontaja, jonka ääni on varmasti monelle tuttu. Kaisan yritys Succee on tapahtumatalo, joka tuottaa ja ideoi erilaisia tapahtumia ympäri Suomea.

 

TORSTAI 24.5.2018


Tutkimus-ja kehittämisjohtaja Jenni Airaksinen, Suomen Kuntaliitto

 

Jenni Airaksinen tekee töitä kuntien tutkimuksen, kehittämisen ja uudistamisen eteen. Airaksinen toimi aiemmin Tampereen yliopiston kuntatutkijana, yliopistonlehtorina. Jenni Airaksinen on hallintotieteiden tohtori.

Creative Director Saku Tuominen

HundrED

 

1990-luvulla Saku Tuominen oli kehittämässä Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmaa, josta Jari Sarasvuo ja Simo Rantalainen tulivat tunnetuiksi sekä ollut tuottamassa formaattisarjoja kuten Uutisvuotoa ja Kokkisotaa sekä Maailman ympäri -visailuohjelmaa että Far Out -ohjelmaa. Tuominen on työskennellyt luovana johtajana ja vastaavana tuottajana mm. osaperustamassaan TV-tuotantoyhtiö Broadcastersissa sekä Lontoossa maailman kolmanneksi suurimmassa tv-tuotantoyhtiössä Zodiak Media Group:ssa. Tuominen perusti 2015 Juha Tynkkysen kanssa voittoa tavoittelemattoman hankkeen HundrEDin, joka kerää kaikkialta maailmasta parhaita koulutukseen liittyviä innovaatioita ja jakaa niitä eteenpäin. Hän on konsultoinut yli sataa yritystä ja kirjoittanut 5 kirjaa; 2 luovuudesta, yhden kansainvälistymisestä ja kaksi italialaisesta keittiöstä.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg

Valtiovarainministeriö

 

Pormestari Lauri Lyly

Tampereen kaupunki

 

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupungin valtuutettu ja Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen. Lisäksi hän toimii Tampereen seutuhallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt SAK:n puheenjohtajana, hallituksen puheenjohtajana ja edunvalvontajohtaja. Ennen SAK:ta Lyly oli Sähköliiton puheenjohtajana. Koulutukseltaan Lyly on sähköasentaja.

Varatoimitusjohtaja Timo Reina, Suomen Kuntaliitto.


Timo Reinan vastuualueina Kuntaliitossa ovat mm. kuntatalous, alue -ja elinkeinoasiat sekä työllisyys- ja maahanmuuttoasiat. Reina toimi aiemmin Hämeen maakuntajohtajana. Timo Reina on varatuomari ja oikeustieteen maisteri.

Yrittäjä Anne Niemi 
Järviseudun Peruna Oy

 

Anne Niemi on kolmannen polven yrittäjä sukuyrityksessä Järviseudun Peruna Oy, jonka juuret ovat perunateollisuudessa. Yrityksen nykyinen toimiala on pääomasijoittaminen sekä metalliteollisuuden yritykset. Yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä hän on toiminut vuodesta 1990. Hän on aktiivisesti vaikuttamassa kotikuntansa Vimpelin kunnallispolitiikassa sekä Etelä-Pohjanmaalla maakuntapolitiikassa.