Puhujat ja esiintyjät

 

KESKIVIIKKO 23.5.2018


Puheenjohtaja Jyrki Mäkynen
Suomen Yrittäjät

 

Jyrki Mäkynen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1992 ja yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä lähes kymmenen vuotta. Mäkynen on koulutukseltaan ekonomi. Seinäjoella asuvan Mäkysen yritys Oy HM Profiili Ab myy toimistojen ja muiden julkisten tilojen kalustamista ja siihen liittyviä palveluita.

Futuristi, tietokirjailija Elina Hiltunen

What?s Next Consulting Oy

 

Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on  erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin, kokemusta hän on hankkinut Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Finprosta sekä Nokian strategiaosaston ennakointitiimistä. Hiltunen on tulevaisuuskonsultointiin keskittyvän What’s Next Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt myös Aalto yliopistossa, Taiteen ja Suunnittelun korkeakoulussa professorin sijaisena. Hän on Tiedettä Tytöille hankkeen perustaja. Hiltunen on kirjoittanut paljon sekä akateemisia että “populaariartikkeleja" sekä suomalaisissa että ulkomaisissa lehdissä.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara

Helsingin yliopiston maantieteen laitos

 

FT Mari Vaattovaara on opiskellut Oulun yliopistossa, josta valmistui maisteriksi suunnittelumaantieteestä. Hän opiskeli Yhdysvalloissa Wisconsin-Madisonin yliopistossa, josta hän valmistui maisema-arkkitehdiksi. Hän väitteli tohtoriksi 1998 aiheenaan pääkaupunkiseudun sosiaalinen erilaistuminen. Vaattovaara on toiminut vuodesta 2014 alkaen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaanina.

Pääekonomisti Aki Kangasharju

Nordea

 

Aki Kangasharju on Nordean pääekonomisti. Kangasharju väitteli Jyväskylän yliopistossakauppatieteen tohtoriksi 1998. Hän on työskennellyt tutkijana Pellervon taloustutkimuksessa, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksenylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana. Vuonna 2000 Kangasharju oli vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Päätyönsä ohessa hän on ollut Tekesin johtokunnan jäsen vuodesta 2014 lähtien.

Toimitusjohtaja, yrittäjä Minna Åman-Toivio

MedKit Finland Oy

 

MedKit Finland Oy:n toimitusjohtaja Minna Åman-Toiviolla on yli 25 vuoden kokemus julkisesta päätöksenteosta sekä toiminnasta yksityisen ja kunnallisen sektorin rajalle sijoittuvien yhtiöiden hallituksissa ja johtokunnissa. Hänellä on vahva tausta yrittäjänä, liikkeenjohdon ja tietotekniikan kouluttajana sekä erilaisten kehitystehtävien vetäjänä.

CEO Jaakko Männistö

Feedbackly

 

Jaakko Männistö on startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen mittaamisen ammattilainen yrityksessä Feedbackly sekä Suomen Yrittäjien istuva varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Männistö on viihdyttävä ja räiskyvä Keynote-puhuja ja hänet tunnetaan kovaäänisenä pohojanmaan poikana sekä siirtolaisturkulaisena. Hän on ekonomi Turun Kauppakorkeakoulusta ja haluaisi olla maailman paras huutelemaan golfista, surffauksesta sekä purjehduksesta. Kun tuulta tai aaltoja ei löydy, aika menee kirjoittaessa kirjoja ja surflautoja tehdessä. Twitter: @jaakkomannisto

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen
Suomen Yrittäjät

 

Ennen Suomen Yrittäjiin siirtymistään Mikael Pentikäinen on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden, Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja Sanomalehtien liiton puheenjohtajana. Hänellä on myös oma yritys.

Elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama
Suomen Yrittäjät

 

Susanna Kallama on Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö. Hänen tehtäväkenttänä kunnallinen ja alueellinen elinkeinopolitiikka sekä erityisvastuualueena yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluala. Kallamalla on yli kymmenen vuoden kokemus sekä yrittäjyydestä että kunnallispolitiikasta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Elinkeinoasioiden asiantuntija Hannamari Heinonen

Suomen Yrittäjät

 

Hannamari Heinonen tekee työtä Suomen Yrittäjissä sen puolesta, että yrityksillä olisi entistä paremmat toimintaedellytykset kunnissa. Kunta on asukkaiden ja yrittäjien kotipesä, jonka tehtävänä on järjestää palvelut ja edistää yrittämisen edellytyksiä . Mitä elinvoimaisempi kunta on, sitä tyytyväisempiä ovat sen asukkaat ja yrittäjät. Heinonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja työskennellyt aiemmin mm. valtionhallinnossa ja vaikuttanut luottamushenkilönä kunnassa.

Juontaja Kaisa Löfgren

 

Kaisa Löfgren on porilainen yrittäjä, tapahtumatuottaja ja juontaja, jonka ääni on varmasti monelle tuttu. Kaisan yritys Succee on tapahtumatalo, joka tuottaa ja ideoi erilaisia tapahtumia ympäri Suomea.

 

TORSTAI 24.5.2018


Pormestari Lauri Lyly

Tampereen kaupunki

 

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupungin valtuutettu ja Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen. Lisäksi hän toimii Tampereen seutuhallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt SAK:n puheenjohtajana, hallituksen puheenjohtajana ja edunvalvontajohtaja. Ennen SAK:ta Lyly oli Sähköliiton puheenjohtajana. Koulutukseltaan Lyly on sähköasentaja.

Creative Director Saku Tuominen

HundrED

 

1990-luvulla Saku Tuominen oli kehittämässä Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmaa, josta Jari Sarasvuo ja Simo Rantalainen tulivat tunnetuiksi sekä ollut tuottamassa formaattisarjoja kuten Uutisvuotoa ja Kokkisotaa sekä Maailman ympäri -visailuohjelmaa että Far Out -ohjelmaa. Tuominen on työskennellyt luovana johtajana ja vastaavana tuottajana mm. osaperustamassaan TV-tuotantoyhtiö Broadcastersissa sekä Lontoossa maailman kolmanneksi suurimmassa tv-tuotantoyhtiössä Zodiak Media Group:ssa. Tuominen perusti 2015 Juha Tynkkysen kanssa voittoa tavoittelemattoman hankkeen HundrEDin, joka kerää kaikkialta maailmasta parhaita koulutukseen liittyviä innovaatioita ja jakaa niitä eteenpäin. Hän on konsultoinut yli sataa yritystä ja kirjoittanut 5 kirjaa; 2 luovuudesta, yhden kansainvälistymisestä ja kaksi italialaisesta keittiöstä.

Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin
Suomen Yrittäjät

 

Satu Grekin työskentelee kilpailuneutraliteetin puolestapuhujana Suomen Yrittäjissä. Kilpailuneutraliteetti tarkoittaa, että yksityiset yritykset ovat samalla viivalla suhteessa julkisen sektorin omaan tai omistamaan elinkeinotoimintaan. Grekin huolehtii myös kilpailun toimivuudesta ja markkinoille tulon kynnyksen mataluudesta — erityisesti julkisissa hankinnoissa. Aiemmin Grekin on työskennellyt veroasiantuntijana ja konsulttina.

Pääekonomisti Mika Kuismanen
Suomen Yrittäjät

 
Mika Kuismanen on taloustieteilijä ja Suomen Yrittäjien pääekonomisti. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa finanssineuvoksena ja kansantalousosaston suhdanneyksikön päällikkönä valtiovarainministeriössä, ekonomistina Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa sekä tutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Kuismanen on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti Helsingin yliopistosta ja taloustieteen tohtori University College Londonista. Kuismanen on tutkinut muun muassa työn tarjontaa sekä erilaisten verojärjestelmien tehokkuutta ja tulonjakovaikutuksia.