Puhujat ja esiintyjät

KESKIVIIKKO 23.5.2018


Puheenjohtaja Jyrki Mäkynen
Suomen Yrittäjät

 

Jyrki Mäkynen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1992 ja yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä lähes kymmenen vuotta. Mäkynen on koulutukseltaan ekonomi. Seinäjoella asuvan Mäkysen yritys Oy HM Profiili Ab myy toimistojen ja muiden julkisten tilojen kalustamista ja siihen liittyviä palveluita.

Varapääjohtaja Alexander Stubb
Euroopan investointipankki

 

Alexander Stubb on toiminut Euroopan investointipankin varapääjohtajana elokuusta 2017 lähtien. Hänen vastuualueisiinsa kuuluu pankin toiminta Pohjoismaissa ja Baltian maissa sekä Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Tämän lisäksi hän on vastuussa muun muassa pankin varainhankinnasta ja treasurystä, kaupunkikehityksestä, puolustus- ja turvallisuussektorista ja yritysvastuuasioista.

Pääekonomisti Aki Kangasharju

Nordea

 

Aki Kangasharju on Nordean pääekonomisti. Kangasharju väitteli Jyväskylän yliopistossakauppatieteen tohtoriksi 1998. Hän on työskennellyt tutkijana Pellervon taloustutkimuksessa, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksenylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana. Vuonna 2000 Kangasharju oli vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Päätyönsä ohessa hän on ollut Tekesin johtokunnan jäsen vuodesta 2014 lähtien.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara

Helsingin yliopiston maantieteen laitos

 

FT Mari Vaattovaara on opiskellut Oulun yliopistossa, josta valmistui maisteriksi suunnittelumaantieteestä. Hän opiskeli Yhdysvalloissa Wisconsin-Madisonin yliopistossa, josta hän valmistui maisema-arkkitehdiksi. Hän väitteli tohtoriksi 1998 aiheenaan pääkaupunkiseudun sosiaalinen erilaistuminen. Vaattovaara on toiminut vuodesta 2014 alkaen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaanina.

Futuristi, tietokirjailija Elina Hiltunen

What´s Next Consulting Oy

 

Elina Hiltunen on koulutukseltaan kemian diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on  erikoistunut tulevaisuuden ennakointiin ja heikkoihin signaaleihin, kokemusta hän on hankkinut Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Finprosta sekä Nokian strategiaosaston ennakointitiimistä. Hiltunen on tulevaisuuskonsultointiin keskittyvän What’s Next Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt myös Aalto yliopistossa, Taiteen ja Suunnittelun korkeakoulussa professorin sijaisena. Hän on Tiedettä Tytöille hankkeen perustaja. Hiltunen on kirjoittanut paljon sekä akateemisia että “populaariartikkeleja" sekä suomalaisissa että ulkomaisissa lehdissä.

Toimittaja Nina Malmberg

 

Toimittaja ja juontaja Nina Malmberg on tehnyt parikymmentä vuotta toimittajan töitä televisiossa, radiossa ja lehdistössä. Hän on pureutunut ajankohtaisiin kysymyksiin, avannut terveysongelmia ja tehnyt tiedeohjelmia. Motto: Elämä on matka, josta pitää nauttia kuoppineen ja töyssyineen. 

Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies Pasi Rautio
Oy TuloksenTuplausToimisto Ab

 

Pasi Rautio valmentaa, kouluttaa, kiertää puhumassa ja auttaa muita menestymään. Opiskelijoita, palkollisia, yrittäjiä, johtajia, myyjiä tai sellaisiksi haluavia. Nuorena oman vitsansa vääntänyt. Tuhansia kilometrejä, satoja virheitä. Oppimisen polku jatkuu edelleen.

Toimitusjohtaja Mervi Käki

Linnan Kehitys

 

Mervi Käellä on pitkä ura yksityisen sektorin myynti-, markkinointi- ja johtotehtävistä. Nyt hän on kuuden vuoden ajan toiminut Hämeenlinnan kaupungin omistajan elinkeinoyhtiön, Linnan Kehitys Oy:n ja nyttemmin myös Linnan Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtajana, koittaen löytää tapoja, miten aiempia oppeja voisi julkisella sektorilla hyödyntää yritysten hyväksi. Ehkä aiemmasta työurasta johtuen elinkeinoyhtiön rooli kaupungissa on kääntynyt enemmän uusien avausten, kaupungin tunnettuuden ja vetovoiman kasvattamiseen ja tätä kautta uusien businessmahdollisuuksien luomiselle yrityskentälle.

FT, THM Tuula Petäkoski-Hult
THH Palvelut Oy

 

Yrittäjäkokemusta reilut 10 vuotta, kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajuuskokemusta 20 vuotta. Lempäälän Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtajana useita vuosia. Kunnan ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä kokemusta 20 vuoden ajalta.  Kokemusta useamman vuoden ajalta myös ammatillisen koulutuksen sekä sairaanhoitopiirin hallitustyöskentelystä. Yrittäjänä tuottanut aikaisemmin fysioterapiapalveluja ja on nykyisin perheyritys THH Palvelut Oy:n toinen osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2017 Pirkanmaan maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja.

Kunnanjohtaja Tuomas Lohi
Kempeleen kunta

Tuomas Lohi on Suomen nuorin historiasta väitellyt tohtori ja vajaan 18 000 asukkaan Kempeleen nykyinen kunnanjohtaja. Lohi on toiminut viimeiset 10 vuotta kunnanjohtajana, mutta kaikkiaan hänellä on lähes 15 vuoden työkokemus julkisen sektorin johtotehtävistä sekä kunnan toimintoihin keskeisesti liittyvistä sidosryhmätoiminnoista.

CEO Jaakko Männistö

Feedbackly

 

Jaakko Männistö on startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen mittaamisen ammattilainen yrityksessä Feedbackly sekä Suomen Yrittäjien istuva varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Männistö on viihdyttävä ja räiskyvä Keynote-puhuja ja hänet tunnetaan kovaäänisenä pohojanmaan poikana sekä siirtolaisturkulaisena. Hän on ekonomi Turun Kauppakorkeakoulusta ja haluaisi olla maailman paras huutelemaan golfista, surffauksesta sekä purjehduksesta. Kun tuulta tai aaltoja ei löydy, aika menee kirjoittaessa kirjoja ja surflautoja tehdessä. Twitter: @jaakkomannisto

Juontaja Kaisa Löfgren

 

Kaisa Löfgren on porilainen yrittäjä, tapahtumatuottaja ja juontaja, jonka ääni on varmasti monelle tuttu. Kaisan yritys Succee on tapahtumatalo, joka tuottaa ja ideoi erilaisia tapahtumia ympäri Suomea.

TORSTAI 24.5.2018


Tutkimus-ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen

Suomen Kuntaliitto

 

Jenni Airaksinen tekee töitä kuntien tutkimuksen, kehittämisen ja uudistamisen eteen. Airaksinen toimi aiemmin Tampereen yliopiston kuntatutkijana, yliopistonlehtorina. Jenni Airaksinen on hallintotieteiden tohtori.

Yrittäjä Heidi Alariesto, Sijaishaltija

Lapin Yrittäjät puheenjohtaja

 

Heidi Alariesto on sijaistenhankinnan ja nuorten työllistämisen asiantuntija. Sijaishaltija Oy on perustettu 2009 Rovaniemelle. Alkuun yritys keskittyi sijaistenhankinnan automatisointiin: Työviesti on löytänyt jo 190 000 sijaista asiakkailleen. Myöhemmin yritys on myös alkanut hankkimaan sijaisia, ja erityisesti työllistämään nuoria kesätöihin sekä kasvattamaan työelämätaitoja. Viimeisen kolmen vuoden aikana Sijaishaltija Oy:llä on ollut 1600 nuorta kesätöissä usealla eri paikkakunnalla. Heidi Alarieston kirjoittamaa Työelämätaidot – opasta on myyty yli 6500 kappaletta. Lapin Yrittäjien puheenjohtajana hän on aloittanut viime syksynä. Koulutukseltaan Heidi Alariesto on kasvatustieteen maisteri.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén

Pihlajalinna
 
Pihlajalinnan perustaja, lääkäri Mikko Wirén on toiminut elokuusta 2016 lähtien yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Wirén perusti Pihlajalinnan vuonna 2001 Parkanossa. Yritys keskittyi aluksi työvoiman vuokraukseen, mutta on laajentunut toimimaan monipuolisesti sosiaali- ja terveysalalla. Kuntien sote-ulkoistuksissa käyttämä yhteisyritysmalli on Mikko Wirénin kehittämä ja se on suurimpia syitä Pihlajalinnan vahvaan orgaaniseen kasvuun viime vuosina. Wirén toimi Pihlajalinna Terveyden toimitusjohtajana 2005–2016 ja Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtajana 2014–2016. Wirén on moneen kertaan palkittu yrittäjä ja hänet valittiin Suomen Terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi 2013. Hän on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. 

Yrittäjä, fysioterapeutti Jutta Viitaniemi-Karppinen

Fysikaalinen hoitolaitos Fysiko Oy

 

Jutta Viitaniemi-Karppinen on valmistunut fysioterapeutiksi 1993. Hän on työskennellyt fysioterapeuttina Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sekä tekonivelsairaala Coxassa. Fysikaalinen hoitolaitos Fysiko Oy:ssä Viitaniemi-Karppinen on työskennellyt vuodesta 1998 lähtien. Vuosina 2017 ja 2018 hän on toiminut myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin rankakivun hoitoketju-työryhmässä. Erityisosaamisalueita hänellä ovat mm. selkärangan manipulaatio, olkapääoperaatioiden ja yläraajan murtumien jälkitilojen hoito, lymfaterapia ja akupunktio.

Sote-muutosjohtaja Jukka Lindberg

Oma Häme
 

Jukka Lindberg toimii Oma Hämeen sote-muutosjohtajana. Hänellä on pitkä tausta sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa eri kunnissa, muun muassa Hämeenlinnassa ja Hangossa. Jukka Lindberg on kouluttautunut sekä sote-alan että liikkeenjohdon ammattilaiseksi. Lisäksi hän on ollut kymmenisen vuotta aktiivisesti mukana myös European Social Network toiminnassa.

Elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama
Suomen Yrittäjät

 

Susanna Kallama on Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö. Hänen tehtäväkenttänä kunnallinen ja alueellinen elinkeinopolitiikka sekä erityisvastuualueena yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluala. Kallamalla on yli kymmenen vuoden kokemus sekä yrittäjyydestä että kunnallispolitiikasta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Ekonomisti Mika Kuismanen

Suomen Yrittäjät

 

Mika Kuismanen on taloustieteilijä ja Suomen Yrittäjien pääekonomisti. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa finassineuvoksen ja kansantalousosaston suhdannepäällikkönä valtiovarainministeriössä, ekonomistina Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa sekä tutkijana Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Kuismanen on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti Helsingin yliopistosta ja taloustieteen tohtori University Collage Londonista. Kuismanen on tutkinut muun muassa työn tarjontaa sekä erilaisten verojärjestelmien tehokkuutta ja tulonjakovaiktuksia.

Kaupunginjohtaja Linda Leinonen
Kauhajoen kaupunki

 

Linda Leinonen on Kauhajoen kaupunginjohtaja. Kuntajohtajan uraa hänellä on takana seitsemän vuotta. Leinonen toimii myös Etelä-Pohjanmaa sote- ja maakuntavalmistelun väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana. Kauhajoen kaupunginjohtajana Leinonen kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen kaupungin elinvoimaisuuden kehittämisen. Yrittäjyyspitäjänä tunnetun vajaan 14 000 asukkaan Kauhajoen yhtenä elinvoiman kehittämiskeinona on nähty panostaminen kasvuyrittäjyyteen KasvuOpen-ohjelman avulla.

Toimitusjohtaja Uljas Valkeinen
Kasvu Open Oy

 

Uljas Valkeinen aloitti yleishyödyllisen voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajana 1.11.2017 . Tämä on hänelle kuitenkin jo viides vuosi valtakunnallisen Kasvu Openin johtajana, jossa hän vastaa koko ohjelman toteutuksesta ja yhteistyökumppaneista. Hän on myös prosessin kehittämisestä vastaavan Kasvu Open Boardin puheenjohtaja. Aiemmin hän on ollut Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja yli 20 vuotta ja yrityskehittämisen parissa hän on työskennellyt yhteensä 30 vuoden ajan. Hänestä Kasvu Openissa on parasta se, että voi auttaa pk-yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymään yhdessä unelmatiimin kanssa.

Projektipäällikkö Mika Haavisto
Suomen Yrittäjät

 

Mika Haavisto toimii Omistajanvaihdoshankkeen vetäjänä. Hän on aikaisemmin työskennellyt myyntijohtajana, kehitysjohtajana ja palvelujohtajana ICT-alueen yrityksissä. Haavisto on toiminut myös liiketoiminnan kehittämisen konsulttina. Koulutukseltaan Haavisto on tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Omistajanvaihdosasiantuntija Timo Maunula
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

 

Timo Maunula toimii Etelä-Pohjanmaan alueella omistajanvaihdosasiantuntijana. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjien kanssa toimimisesta vakuutus- ja pankkialalta sekä itsenäisenä yrittäjänä. Yrittäjätoimintaan kuului yritysjohdon sparrausta talous- ja strategiaan liittyvien asioiden ympärillä sekä yrityskauppatoiminta. Hallitustyöskentely pk-yrityksissä kuuluu myös omaan ”salkkuun”. Hänellä on työkokemusta yritysmaailmasta yli 30 vuotta.

Aluepäällikkö Janne Koivuniemi
Finnvera Oyj

 

Janne Koivuniemi työskentelee Finnvera Oyj:ssä aluepäällikkönä. Hän pohtii pk-yritysten omistajanvaihdoksia totuttua rahoittaja näkökulmaa laajemmin. Koivuniemi haluaa herätellä yrittäjiä omistajanvaihdosten haasteisiin, ja pitämään yritykset jatkuvasti myyntikunnossa.

Toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister
Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry

 

Yrittäjä, liikunta- ja hyvinvointisektorin ja -palveluiden asiantuntija ja kehittäjä. Suomen Yrittäjien hyvinvointipalvelujen valiokunnan asiantuntijajäsen. Valtion liikuntaneuvoston ennakointijaoston varapuheenjohtaja. Opetushallituksen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan ennakointiryhmän jäsen. Yli 20 -vuoden kokemus julkisen-, järjestö- ja yksityissektorin kansainvälisistä ja kansallisista johto- ja projektitehtävistä.

Yrittäjä, toimitusjohtaja Jutta Österberg-Hurme
Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen puheenjohtaja

 

Liikunta- ja Hyvinvointikeskus Aplicon perustaja ja toimitusjohtaja Jutta Österberg-Hurme on toiminut liikunta-alalla yli 20 vuotta. Hän on palkittu liikunta-alan tekijä. Hän on voittanut mm. vuonna 2013 valtakunnallisen Suomen Yrittäjien Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon sekä kirjoittanut kirjan Kunnon Liiketoimintaa.

Liikuntapalvelupäällikkö, VTL Tuuli Salospohja

Helsingin kaupunki

 

Tuuli Salospohja on Helsingin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö. Salospohjan vastuulla on helsinkiläisten liikuntaan aktivointi. Aiemmin hän toimi Kaarinan kaupungin kansalaistoiminnan johtajana. Lisäksi Salospohjalla on useiden vuosien kokemus kunnallispolitiikasta sekä suuren liikuntaseuran menestyksekkäästä muutosjohtamisesta. Raisiolainen Salospohja reilaa päivittäin rantaradalla. Raisio—Turku ja Pasila—Töölö -etapit hän polkee. Koulutukseltaan Salospohja on valtiotieteiden lisensiaatti.

Elinkeinopolitiikan asiantuntija Hannamari Heinonen
Suomen Yrittäjät

 

Hannamari Heinonen tekee työtä Suomen Yrittäjissä sen puolesta, että yrityksillä olisi entistä paremmat toimintaedellytykset kunnissa. Kunta on asukkaiden ja yrittäjien kotipesä, jonka tehtävänä on järjestää palvelut ja edistää yrittämisen edellytyksiä . Mitä elinvoimaisempi kunta on, sitä tyytyväisempiä ovat sen asukkaat ja yrittäjät. Heinonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja työskennellyt aiemmin mm. valtionhallinnossa ja vaikuttanut luottamushenkilönä kunnassa.

Yritysoikeuden professori oa., kauppat. tri Janne Ruohonen

Tampereen Yliopisto, oa. Itä-Suomen yliopisto

 

Janne Ruohosella on kokemusta hallitustyöskentelystä, ja hän on toiminut luennoitsijana useissa kuntayhtiöiden omistajaohjausta koskevissa tilaisuuksissa. Parhaillaan hän on keskittynyt kuntien konserniohjeisiin. Väitöskirjansa hän teki osakeyhtiön voitonjaon maksukykytestistä ja vastuusta maksukyvyn säilymisestä. Hän on yksi Kuntayhtiö-kirjan kirjoittajista. Ruohonen on yritysoikeuden professori Itä-Suomen yliopistossa ja yritysjuridiikan yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa.

HHJ Carita Orlando

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu

 

Carita Orlando on yrittämisen, talouden, kuntavaikuttamisen ja verotuksen asiaosaaja Vantaalta. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajuuden lisäksi hän toimii Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna. Hänellä on kokemusta kuntayhtiöiden hallitusjäsenyydestä ja niiden omistajaohjaamisesta. Carita Orlando on toiminut tilitoimistoyrittäjänä ja nykyisin hän on taloushallinnon ja johtamisen konsultointiyrittäjä. ”Vain osallistumalla voi vaikuttaa”, on hänen mottonsa. 

Yrittäjä, oikeustieteen lisensiaatti, rakennusinsinööri Mikko Knuutinen

Asianajotoimisto Knuutinen Ky

 

Mikko Knuutinen on julkishallinnon, hankintojen ja kunnallisen päätöksenteon asiantuntija Lempäälästä. Hänellä on oma asianajotoimisto ja hän on Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan valiokunnan jäsen. Rakentamiseen liittyvä päätöksenteko on hyvin tuttua, ja taskusta löytyy muun muassa rakennusinsinöörin ja yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkinnot. Hän on opettanut juridiikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.

 

Huoltopalvelujen toimialapäällikkö, majuri Juha Karjalainen
Pääesikunnan logistiikkaosasto, Puolustusvoimat

 

Kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin
Suomen Yrittäjät

 

Satu Grekin työskentelee kilpailuneutraliteetin puolestapuhujana Suomen Yrittäjissä. Kilpailuneutraliteetti tarkoittaa, että yksityiset yritykset ovat samalla viivalla suhteessa julkisen sektorin omaan tai omistamaan elinkeinotoimintaan. Grekin huolehtii myös kilpailun toimivuudesta ja markkinoille tulon kynnyksen mataluudesta — erityisesti julkisissa hankinnoissa. Aiemmin Grekin on työskennellyt veroasiantuntijana ja konsulttina.

Creative Director Saku Tuominen

HundrED

 

1990-luvulla Saku Tuominen oli kehittämässä Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmaa, josta Jari Sarasvuo ja Simo Rantalainen tulivat tunnetuiksi sekä ollut tuottamassa formaattisarjoja kuten Uutisvuotoa ja Kokkisotaa sekä Maailman ympäri -visailuohjelmaa että Far Out -ohjelmaa. Tuominen on työskennellyt luovana johtajana ja vastaavana tuottajana mm. osaperustamassaan TV-tuotantoyhtiö Broadcastersissa sekä Lontoossa maailman kolmanneksi suurimmassa tv-tuotantoyhtiössä Zodiak Media Group:ssa. Tuominen perusti 2015 Juha Tynkkysen kanssa voittoa tavoittelemattoman hankkeen HundrEDin, joka kerää kaikkialta maailmasta parhaita koulutukseen liittyviä innovaatioita ja jakaa niitä eteenpäin. Hän on konsultoinut yli sataa yritystä ja kirjoittanut viisi kirjaa; kaksi luovuudesta, yhden kansainvälistymisestä ja kaksi italialaisesta keittiöstä.

Toimittaja Jyrki Richt

 

Jyrki Richt on tv-journalismin konkari, joka on tuttu mm. Ajankohtaisesta kakkosesta ja A2 Teemailloista. Richt on toiminut myös Ylen ajankohtaistoiminnan päällikkönä.  Motto: tiukasti, mutta rehdisti.

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen

Suomen Yrittäjät

 

Ennen Suomen Yrittäjiin siirtymistään Mikael Pentikäinen on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden, Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana, Sanoma Newsin toimitusjohtajana ja Sanomalehtien liiton puheenjohtajana. Hänellä on myös oma yritys.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg

Valtiovarainministeriö

 

Päivi Nerg on työskennellyt valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä tammikuusta 2018. Vuosina 2012–2017 hän toimi Suomen sisäministeriön kansliapäällikkönä. Tätä ennen Nerg työskenteli Kuopion yliopistossa koulutus- ja kehittämiskeskuksen johtajana ja hallintojohtajana. Vuoden 2007 alusta hän oli johtamassa Kuopion ja Joensuun yliopistojen yhdistymistä Itä-Suomen yliopistoksi. Nerg on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja agronomi. 

Pormestari Lauri Lyly

Tampereen kaupunki

 

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupungin valtuutettu ja Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsen. Lisäksi hän toimii Tampereen seutuhallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt SAK:n puheenjohtajana, hallituksen puheenjohtajana ja edunvalvontajohtaja. Ennen SAK:ta Lyly oli Sähköliiton puheenjohtajana. Koulutukseltaan Lyly on sähköasentaja.

Varatoimitusjohtaja Timo Reina

Suomen Kuntaliitto


Timo Reinan vastuualueina Kuntaliitossa ovat mm. kuntatalous, alue -ja elinkeinoasiat sekä työllisyys- ja maahanmuuttoasiat. Reina toimi aiemmin Hämeen maakuntajohtajana. Timo Reina on varatuomari ja oikeustieteen maisteri.

Yrittäjä Anne Niemi 
Järviseudun Peruna Oy

 

Anne Niemi on kolmannen polven yrittäjä sukuyrityksessä Järviseudun Peruna Oy, jonka juuret ovat perunateollisuudessa. Yrityksen nykyinen toimiala on pääomasijoittaminen sekä metalliteollisuuden yritykset. Yrittäjäjärjestön erilaisissa luottamustehtävissä hän on toiminut vuodesta 1990. Hän on aktiivisesti vaikuttamassa kotikuntansa Vimpelin kunnallispolitiikassa sekä Etelä-Pohjanmaalla maakuntapolitiikassa.