Etsi

YRITTÄJIEN KUNTABAROMETRI 

Uudistunut Yrittäjien kuntabarometri (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristo) -kysely kartoittaa joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Haluamme kuulla juuri Sinun mielipiteesi yrittämisen arjesta omassa kunnassasi

Yrittäjien toivotaan vastaavan kyselyyn 16.2.-31.3.2020. Tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa 19.5.2020.

» Lue uutinen: Kuntabarometri mittaa kuntien  ja yrittäjien yhteistyötä – viimeksi kärjessä Muurame, Lieto ja Seinäjokin 

 


KÄSIKIRJA KUNTA- JA MAAKUNTASTRATEGIAAN

Käsikirja pohtii kunta- ja maakuntastrategiaa yrittäjien ja yrittäjyyden näkökulmasta.

Tavoitteemme on antaa työkaluja yrittäjyyttä edistävän strategian rakentamiseen sekä yrittäjät huomioivaan valmisteluun ja päätöksentekoon.

» Käsikirja kuntastrategiaan
 
» Käsikirja maakuntastrategiaan


PALVELUSETELIN HYÖDYT KOKO SUOMEN KÄYTTÖÖN

Palvelusetelin käyttö vähäistä, vain 1 % sote-menoista. Mielestämme velvottavuutta palvelusetelin käyttöön pitäisi lisätä lakivelvoitteella.

Kuntapäättäjien kannattaa tutustuva palveluseteleiden vaikutuksiin nykyistä tarkemmin. On hämmästyttävää, että kunnista jopa 80 prosenttia ei tiedä, onko palveluseteleiden käyttö vaikuttanut kunnan talouteen.

» Lue tulokset materiaalipankista

» Lue uutinen:
  Suomen Yrittäjät vaatii lisäeuroja palveluseteleihin

» Lue tiedote:
Hoitotakuun laajennus onnistuu vain lisäämällä palvelusetelin käyttöä

 

Suomen Yrittäjien hankintaneuvonnan tavoitteena on saada kunnat, maakunnat ja muut hankintayksiköt pyytämään tarjouksia siten, että pk-yritykset voivat osallistua sekä toisaalta aktivoida pk-yritykset jättämään tarjouksia julkisiin hankintoihin. Hankintaneuvonta palvelee jokaisessa aluejärjestössämme.