Etsi

YRITTÄJYYS ON VOIMAVARA

Kunnan ja tulevien maakuntien päätöksillä on vaikutusta jokaisen yrittäjän toimintaympäristöön. Uskomme, että kun kunta ja maakunta edistävät yrittäjyyttä, syntyy työtä ja hyvinvointia. Tämän sivuston tarkoitus on tarjota tietoa ja työkaluja yrittäjähenkisen kunnan ja maakunnan rakentamiseen.

Suomen yrityksistä 99,8 prosenttia on pk-yrityksiä eli alle 250 henkeä työllistäviä. Suomen Yrittäjissä on jäsenenä yli 100 000 pk-yritystä. Yrittäjäjärjestö on paikallisyhdistyksen kautta läsnä Suomen kunnissa. Aluejärjestömme taas ovat luonteva yhteistyökumppani tuleville maakunnille. Toimialakohtaista yrittäjyysosaamista löydät toimialajärjestöiltämme. Myös asiantuntijamme Suomen Yrittäjissä ovat käytettävissäsi.

Ota meihin yhteyttä – rakennetaan yhdessä yrittäjähenkinen kunta ja maakunta.


SUOMEN YRITTÄJÄT TARJOAA NYT KUNNILLE YRITTÄJYYSVALMENNUSTA


KÄSIKIRJA KUNTA- JA MAAKUNTASTRATEGIAAN

Käsikirja pohtii kunta- ja maakuntastrategiaa yrittäjien ja yrittäjyyden näkökulmasta.

Tavoitteemme on antaa työkaluja yrittäjyyttä edistävän strategian rakentamiseen sekä yrittäjät huomioivaan valmisteluun ja päätöksentekoon.

» Käsikirja kuntastrategiaan
 
» Käsikirja maakuntastrategiaan


SUOMEN YRITTÄJÄT ON PALKINNUT KAUHAJOEN YRITTÄJÄT VUODEN VAIKUTTAJANA

Perusteluiden mukaan Kauhajoen Yrittäjät on saanut vaikuttamisellaan aikaan selkeitä muutoksia: Kunnan hankintapolitiikka on muuttunut yritysystävällisemmäksi siten, että hankinnat jaetaan yhä pienempiin osiin. On perustettu kauppiastiimi, ja autettu yrityksiä ennakoimaan työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Yritysvaikutusten arviointi on otettu kunnassa pysyväksi toimintatavaksi. Yhdistys vaikutti myös siihen, että aloite tien 672 perusparannuksesta saatiin läpi.

Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama toteaa palkinnon tuntuvan hyvältä.

– Vaikuttamistyö on hiljaista työtä, jota tehdään usein taustalla. Kauhajoella on ollut jo pitkään hyvää yhteistyötä yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin välillä, ja työ on kantanut hedelmää. Hyvää tukea olemme vaikuttamistyöhön saaneet Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiltä ja hienoa, että työmme on huomattu Helsingissäkin. Yrittäjille tämä on positiivinen viesti siitä, että kannattaa olla Kauhajoen Yrittäjien jäsen, Rinta-Valkama summaa.

Vuoden vaikuttajana Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain sellaisen yhdistyksen, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä kunnassaan tai alueellaan. Muut finalistit olivat Kouvolan Yrittäjät, Lielahden Yrittäjät, Pudasjärven Yrittäjät sekä Säkylän Yrittäjät. Palkinto luovutettiin 1.2. Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa Silja Europalla.  


Suomen Yrittäjien hankintaneuvonnan tavoitteena on saada kunnat, maakunnat ja muut hankintayksiköt pyytämään tarjouksia siten, että pk-yritykset voivat osallistua sekä toisaalta aktivoida pk-yritykset jättämään tarjouksia julkisiin hankintoihin. Hankintaneuvonta palvelee jokaisessa aluejärjestössämme.