Etsi

Kunta & maakunta

Yrittäjyys on voimavara

Kunnan ja tulevien maakuntien päätöksillä on vaikutusta jokaisen yrittäjän toimintaympäristöön. Uskomme, että kun kunta ja maakunta edistävät yrittäjyyttä, syntyy työtä ja hyvinvointia. Tämän sivuston tarkoitus on tarjota tietoa ja työkaluja yrittäjähenkisen kunnan ja maakunnan rakentamiseen.

Suomen yrityksistä 99,8 prosenttia on pk-yrityksiä eli alle 250 henkeä työllistäviä. Suomen Yrittäjissä on jäsenenä yli 100 000 pk-yritystä. Yrittäjäjärjestö on paikallisyhdistyksen kautta läsnä Suomen kunnissa. Aluejärjestömme taas ovat luonteva yhteistyökumppani tuleville maakunnille. Toimialakohtaista yrittäjyysosaamista löydät toimialajärjestöiltämme. Myös asiantuntijamme Suomen Yrittäjissä ovat käytettävissäsi.

Ota meihin yhteyttä – rakennetaan yhdessä yrittäjähenkinen kunta ja maakunta.

Kunta

Yrittäjät kaipaavat parempaa elinkeinopolitiikkaa

Yrittäjät antavat kuntien elinkeinopolitiikalle tyydyttävän arvosanan. Keskiarvo on 6,7. Kaksi vuotta sitten tehdyssä edellisessä kyselyssä arvosana oli melkein sama, 6,6.

Eroja kuntien elinkeinopolitiikassa on: parhaat arvosanat ovat yli 8,5 tason ja huonoimmat alle 6,0.

— Kyselyllä on merkitystä, sillä kunnat ja yrittäjät voivat hyödyntää tuloksia. Esimerkiksi Sipoo paransi tietoisesti elinkeinopolitiikkaansa ja näin yritysten toimintaedellytyksiä, kun kunnassa petyttiin edellisen kyselyn tulokseen. Se onkin kovin nousija, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

» Kenelle kuuluu elinvoima -kalvosarja
 

 

Maakunta

Kasvupalvelu-uudistus parantaa yrittäjien ja työnhakijoiden palveluita

Valmisteilla oleva uudistus yritysten ja työnhakijoiden palveluihin tarvitaan. Se lisää markkinaehtoisuutta. Siirtymäaikaa on kuitenkin lyhennettävä. Näin kommentoi Suomen Yrittäjät.

Suomen Yrittäjien mukaan maakuntauudistukseen liittyvä kasvupalvelu-uudistus tarvitaan. Uudistuksella yrityksille ja työnhakijoille tarjottavat palvelut siirretään julkiselta sektorilta yritysten tuottamaksi. Maakunnat vastaavat vain palveluiden järjestämisestä.

» Lue tiedote


Suomen Yrittäjien hallituksen kannanotto:

Maakuntien ja kuntien hyödynnettävä yrittäjyyden elinvoima

Suomen Yrittäjien hallitus on tyytyväinen siihen, että hallitus vie sote- ja maakuntauudistusta määrätietoisesti eteenpäin. Uudistus merkitsee sote-palveluiden ja muiden maakuntien vastuulle tulevien palveluiden tehostamista. Yrittäjien mielestä uudistuksen tavoitteet ovat oikeita. Vain järjestelmää tehostamalla saadaan rahat riittämään hyvinvointivaltion ylläpitämiseen.

» Lue kannanotto


Maakunta kehittämään elinvoimaa — sotessa tärkeintä valinnanvapaus

Suomen Yrittäjät on laatinut oman mallinsa sote- ja maakuntauudistukseen. Raportti käsittelee uudistusta neljästä eri näkökulmasta:

  • maakunnan elinkeinopoliittiset tehtävät
  • sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen
  • verotus ja rahoitus
  • julkiset hankinnat.

Yrittäjien raportissa esitellään yksityiskohtaisempi ehdotus valinnanvapauden toteuttamisesta.