Etsi

Marko Vainionpää, perussuomalaiset, Alavus

Kuka olet?

Olen Marko Vainionpää Alavudelta. Yritykseni Pohjanmaan Biolämpo Oy myy sekä lämpöä että biopolttoaineita. Liikevaihdostamme 80 prosenttia tulee lämmöntuotannosta. 

Miksi olet ehdolla?

Olin neljä vuotta Alavuden Yrittäjien puheenjohtajana ja nyt toimin varapuheenjohtajana. Minulla on paljon annettavaa, koska tunnen hyvin sekä yrittäjät että kaupungin asiat. Koen, että nyt on juuri oikea aika lähteä mukaan vaikuttamaan valtuustotasolla. 

Haluan herättää rakentavaa keskustelua energiavalinnoista, turpeen poltosta, nostosta ja käytöstä sekä päästökaupasta. Maaseudulla esimerkiksi palaturpeen käyttö on kokoaan suurempi asia. Turpeesta saadaan maatiloille kuiviketta ja puutarhoille kasvuturvetta. 

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa?

Hankinnoilla on iso merkitys yrittäjille ja niihin liittyvistä epäkohdista onkin tullut vuosien mittaan kaikkien eniten palautetta. On tärkeää rakentaa yrittäjyydelle suotuisaa ilmapiiriä ja yhteiskuntaa. Kaikenlainen yrittäjävihamielisyys täytyy saada kitkettyä pois. 

Millaisia odotuksia sinulla on työlle kaupunginvaltuutettuna?

Odotan, että teemme yhdessä yli puoluerajojen töitä Alavuden parhaaksi. Olisi hienoa päästä hyödyntämään yrittäjäosaamistani kaupungin ja yhteisen hyvän eteen. Minusta kaupunki on kuin yritys, jota pitää johtaa ja viedä eteenpäin kuin yritystä. 

Olen valmis ravistelemaan toimintatapoja. Korona-aika on jo muuttanut työntekoamme ja käytäntöjämme, ja nyt on hyvä jatkaa uudistumista. Ei mennä samalla sapluunalla kuin viimeiset 50 vuotta. 

Mitä arvelet työn sinulta vaativan?

Tärkeintä on keskittyä ja priorisoida, antaa kaikki tarvittava aika tärkeisiin asioihin. Aikaa tulee varmasti kulumaan keskusteluihin yrittäjäkollegoiden, valtuuston ja kaupungin johdon kanssa.

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon?

Yrittäjät työllistävät suuren määrän ihmisiä, joten on tärkeää, että yrittäjien ääni pääsee kuuluville. Valtuutettuna pystyy ajamaan yrittäjien etuja, ja mitä enemmän yrittäjäkollegoita valtuustossa on, niin sitä parempi. Yrittäjä ymmärtää aina yrittäjää. 

Yrittäjät pistävät myös tuulemaan, koska ovat vauhdikkaita omassa yritystoiminnassaan. Kaupungin rattaat taas pyörivät hitaammin. Kun valtuustoon saadaan enemmän yrittäjiä, niin sekä päätöksenteko että asioiden toteuttaminen nopeutuvat. 

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville? 

Älä jää sivustakatsojaksi, vaan ota ohjat omiin käsiin. Tule kehittämään yrittäjämyönteisempää Alavutta!