Etsi

Päivi Anias, SDP (sit), Joroinen

Kuka olet?

Olen Päivi Anias, monialayksinyrittäjä Joroisista. Yritykseni A-Focus tarjoaa monenlaisia markkinointiviestinnän palveluja.

Miksi olet ehdolla?

Lähdin ensimmäistä kertaa ehdolle vuonna 2017 ja pääsin läpi kunnanvaltuustoon. Ehdokkuus tuntui tärkeältä, koska haluan vaikuttaa asioihin aktiivisesti. Motiivini on edelleen sama. Vain henkilökohtaisesti vaikuttamalla voi muuttaa asioita, ulkopuolella valittaminen ei auta. Valtuustossa pääsen oikeasti kehittämään kuntaamme.

Joroisissa kunnanvaltuustosta puolet on yrittäjiä ja uskon, että meillä asiat ovat parantuneet juuri tästä syystä: yrittäjät osaavat tehdä taloudellisesti oikeita valintoja.

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa?

Nuoret ja sivistyspalvelut ovat minulle tärkeitä. On tärkeää kiinnittää erityistä huomiota nuoriin, joilla on riski pudota yhteiskunnan turvaverkoista. Pitää myös tuntea vastuuta; nuoret maksavat meidän virheemme.

Mitä työ kunnanvaltuustossa on antanut?

Olen oppinut, että asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin miltä näyttävät. Taustoihin tutustuessani olen oppinut paljon uutta ja ymmärrykseni monesta asiasta on laajentunut. Esimerkistä käyvät kuntahankinnat, joista tein aloitteen heti tultuani valituksi. Paikallisten yritysten suosiminen on ajatustasolla selvästi kannattavaa kaikille osapuolille. Tarkemmin asiaa pyöritellessä edessä onkin monia käytäntöihin ja hankintalakiin liittyviä tekijöitä, jotka on huomioitava, jotta voi toimia oikein. Kuluneet vuodet ovat myös opettaneet paljon. Tämän syksyn aloitteen kunnan maksuaikojen lyhentämisessä osasin paneutua jo laajemmin ja se saatiin läpi parissa viikossa.

Mitä työ on vaatinut?

Asioihin perehtyminen vie paljon aikaa ja voimavaroja, mutta kiinnostava työ myös palkitsee tekijänsä.

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon?

Korona on koetellut meitä kaikkia. Nyt on entistäkin tärkeämpää, että kunnan päättäjissä on yrittäjiä mukana. Kunnan väki vähenee ja sen pysäyttäminen tai edes jarruttaminen vaatii vahvoja toimia elinkeinoelämän ylläpitämiseksi. Uusia ratkaisuja ja aivan uutta ajattelua kaivataan monessa asiassa ja se on yrittäjätaustaisille henkilöille yleensä luonteenomaista.

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville?

Aina on parempi olla itse tekemässä kuin sivusta seuraamassa!