Etsi

Rami Käkönen, vihreät, Masku

Kuka olet?

Olen Rami Käkönen, maskulainen yrittäjä ja kunnanvaltuutettu. Vastaan monialaisen Aurexel Consulting Oy:n liiketoiminnan kehittämisestä ja kansainvälisestä markkinoinnista. Tarjoamme tieteellisen viestinnän palveluja lääketieteen ja biotekniikan yrityksille.

Miksi olet ehdolla?

Aloitin politiikan neljä vuotta sitten lähtiessäni kuntavaaliehdokkaaksi. Ennen edellisiä vaaleja Maskussa vihreillä ei ollut kovin suurta roolia, mutta saimme kuitenkin neljä edustajaa valtuustoon. Nyt haluan jatkaa, koska minulla on vastuu aloitetusta työstä. Valtuutettuna pystyn myös oikeasti vaikuttamaan asioihin. 

Mihin asioihin olet erityisesti yrittäjänä halunnut vaikuttaa?

Paikallishankintojen lisääminen kunnassa on erittäin tärkeää yrittäjille. Olemme valtuustoryhmän kanssa kyseenalaistaneet Maskun kuulumista Turun hankintarenkaaseen. Kilpailutukset siellä menevät aina hinta edellä, eikä se ole järkevää pienelle kunnalle. Peräänkuulutankin hankintaosaamisen kasvattamista. Haluan myös tuoda Maskua tunnetuksi matkailijoille, onhan Masku historialtaan rikas kunta ja sijaitsee Masku saariston rengastien varrella!  

Mitä työ kunnanvaltuustossa on antanut?

Palkitsevinta on ollut huomata, että olemme pystyneet pitämään kaikki vaalilupauksemme. Kaikkia asioita emme ole vielä saaneet tietenkään vielä maaliin, mutta kaikkien eteen olemme tehneet töitä. 

Mitä työ on vaatinut?

Paljon aikaa, sillä valtuustoryhmän puheenjohtajana haluan olla perillä kaikesta. Vaativa työ ei tunnu kuitenkaan liian raskaalta, sillä valtuustoryhmässä teemme asiat yhdessä. Se helpottaa!

Miksi on tärkeää, että yrittäjiä on ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa ja he osallistuvat kunnalliseen päätöksentekoon?

Yrittäjyyden ydintä on itselle tekeminen. Tämä asenne on tärkeää myös kunnallisessa päätöksenteossa. Yrittäjät eivät ole mukana vain seuraamassa, mihin kunta menee. Me kehitämme kuntaa tekemällä ja näyttämällä suuntaa! On tärkeää suunnitella kuntaan investointeja, jotka maksavat itsensä kaksinkertaisesti takaisin. 

Mitä sanot muille, vielä ehdokkuutta miettiville?

Tule mukaan kaukaloon, siirry pois kentänlaidalta huutamasta! Kuntapolitiikka on palkitsevaa, koska kunnilla on suuri itsemääräämisoikeus. Selkeästi argumentoimalla ja hyvillä ideoilla voi oikeasti viedä asioita eteenpäin.  Ei kannata turhaan pelätä, mitä asiakkaat ajattelevat johonkin puolueeseen leimautumisesta.  Meidän yrityksemme liiketoimintaa ei ole häirinnyt lainkaan se, että olen mukana kunnallispolitiikassa.