Etsi

Mentorointi

Nuorten Yrittäjien mentorointiohjelma on tarkoitettu nuoremman polven yrittäjälle, joka haluaa kasvaa ja kehittyä yrityselämässä kouliintuneen neuvonantajan mentoroinnissa. 

Mentorointiohjelma

Haku vuodelle 2021 on käynnissä.

 • Ohjelma on mentoroitavalle maksuton, mutta mentoroitava vastaa itse mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista.
 • Ohjelma käynnistyi ensimmäisen kerran syksyllä 2017 ja on siitä lähtien järjestetty vuosittain.
 • Ohjelman toteuttavat yhteistyössä advisor-verkosto Boardman ja Suomen Yrittäjät.
 • Ohjelmaan valitaan enintään 40 alle 40-vuotiasta.

Mitä ohjelma sisältää?

 • Mentorin ja mentoroitavan paritapaamiset keskinäisesti sovittuun tahtiin, noin kerran kuukaudessa tai kahdessa.

 • Ryhmätapaamiset mentorointiparien tai ulkopuolisten asiantuntijoiden kesken mentorointiohjelman alussa ja lopussa.

 • Mahdollinen mentorointisuhteen jatkaminen ohjelman päätyttyä niin erikseen sovittaessa.

Kuka voi hakea mukaan?

 • Alle 40-vuotias Suomen Yrittäjien jäsen (yritysjäsen)
 • Valmis sitoutumaan mentorointiin vähintään vuoden ajaksi
 • Motivoitunut olemaan aktiivisesti yhteydessä omaan mentoripariin
 • Into kehittyä yrittäjänä, halu kasvattaa yritystä tai tarve selättää käsillä oleva haaste (esim. omistajan- tai sukupolvenvaihdos)
 • Mahdollisuus matkustaa ohjelman aikana joitain kertoja pääkaupunkiseudulle 

Miten hakea mukaan?

Haku on auki 31.10.2021 klo 23.59 saakka. Hae mukaan tästä. Mentorointimahdollisuuksia löytyy myös mentorisi.fi-palvelussamme. 

Mentoroinnista sanottua

"Sain todella hyvän suhteen mentorini kanssa, hänestä tuli henkilö jolle soittaa kun yritystoiminnassa tai muutoin yrittämiseen liittyen on haasteita. :)" Ravintola-alan yrittäjä, 29 v. 

"Päätin heti alussa että luotan mentoriini täysin sokeasti. Se on hankalaa kun kyseessä on ihminen, jota ei tunne lainkaan. Mutta päätin, että olen niin avoin ja suora kuin osaan ja aion luottaa. Se kannatti. Pääsimme nopeasti syvälle levelille ja suhde tuntui lujalta heti alkuun. Kannattaa siis rohkeasti luottaa!" Kauneusalan yrittäjä, 36 v. 

"Opin aivan uudella tavalla pohtimaan yrityksemme kehitysaskeleita ja nyt etenkin strategiamme on aivan eri tasolla kuin ennen mentorointia. Luottamus omaan tekemiseen on kasvanut, vaikka olen oppinut ymmärtämään uusia lainalaisuuksia yritysmaailmasta." IT-alan yrittäjä, 28 v.

"Mentorointiohjelma oli järjestetty kokonaisuudessaan mielestäni erittäin hyvin. Mentori oli kokemukseltaan sopiva tilanteeseen. Hyvä asia on myös, että mentorille ja aktorille annettiin vapaat kädet tapaamisten järjestelyihin ja mentoroinnin sisältöön/eteenpäin viemiseen. Näin mentorointi sopii hyvin eri tilanteissa oleville yrittäjille. Toiset saattavat tarvita enemmän "henkistä" ohjaamista, toiset näkemystä siitä mihin suuntaan lähtee, ja toiset bisnesnäkökulmaan." Hyvinvointialan yrittäjä, 32 v. 

”Suomen Yrittäjät ja Boardman ovat tehneet useita vuosia yhteistyötä mentoreiden ja aktoreiden yhteen saattamiseksi. Nämä yhteiset mentorointiohjelmat ovat luoneet oivalluksia ja oppeja, antaneet rohkeutta ja verkottaneet yrittäjiä. On mahtavaa olla mukana mahdollistamassa tätä myös tänä vuonna yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa." Boardman

Ohjelman toteuttavat


Mentorointiohjelman lisäksi käytössäsi on Mentorisi.fi -jäsenpalvelu jota voit käyttää milloin vain!

Löydä mentori

Mentorointia tarvitseva yrittäjä voi etsiä itselleen sopivaa osaamisaluetta edustavan mentorin jatkuvasti laajentuvasta mentorilistauksestamme. Hakuja voi tehdä osaamisalueiden, toimialan ja sijainnin mukaan.

Sopikaa tavoitteista ja yhteydenpidosta

Kun sopiva mentori löytyy, mentorointipari sopii yhteydenpidosta. Yhteydenpidon aikataulut, sisällöt ja tavat ovat vapaasti mentorointiparin sovittavissa. HUOM. Suomessa vallitsevan poikkeusolon aikana mentoritapaamiset on järjestettävä etäyhteyksin.

Yhteinen matka voi alkaa

Mentorointi perustuu avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen, jossa mentori ja aktori oppivat toisiltaan

Lue lisää täältä >>