Etsi

Miia Karhu | Studio 123

”On tärkeää antaa yritykselle kasvot.”

Järvenpäässä elokuvateatteri Studio 123:a pyörittävä Miia Karhu kuulostelee asiakkaiden toiveita tuntosarvet herkillä. Paikkakunnan ainoa elokuvateatteri on kuin olohuone, jossa kaikilla pitää olla kotoisa olo. Karhu suunnittelee teatterilleen koko ajan uutta toimintaa. Hänelle on tärkeää, että Yrittäjät pitää henkeä yllä ja luo uskoa tulevaisuuteen.

Elokuvateatteri on seissyt Järvenpään Helsingintiellä jo kohta 40 vuotta. Miia Karhun isä Rauno Kivirinne otti sen hoitaakseen 1987 ja perusti perheyrityksen, jota tytär nyt johtaa. Perheen äiti Sinikka Kivirinne hoitaa edelleen yrityksen taloushallinnon, ja Miian veli Toni Kivirinne vastaa teknisestä puolesta, muun muassa nettisivujen ylläpidosta.

Mutta paikan emäntä on Miia Karhu.

– On ihanaa olla elokuva-alan yrittäjä. Tämä ei ole koskaan tylsää: välillä juoksen porakone kädessä, välillä tuuraan kassalla. On tärkeää antaa yritykselle kasvot. Tämä on enemmän elämäntapa kuin pelkkä työ, Miia Karhu sanoo.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen alla.

Asiakas tulee rentoutumaan

Kolmen salin elokuvateatteriin tullaan lähikunnista laajalti. Paikan valtteja ovat kotoisuus ja asiakasapalvelu.

– Asiakkaillemme on hyvin tärkeää, että olemme pystyneet pitämään teatterin auki myös korona-aikaan. Keväästä alkaen olimme kiinni kolme ja puoli kuukautta viranomaisten määräyksestä. Kun ovet sai avata heinäkuussa, teimme kaikki turvatoimet viimeisen päälle tarkasti, Miia Karhu kertoo.

Korona-aika on pakottanut myös uudistumaan. Studio 123:ssa on järjestetty pienten porukoiden leffailtoja ja nautittu oopperoista väliaikatarjoilujen kera. Kun elokuvateatteri oli kiinni, yritykselle hankittiin anniskeluluvat ja henkilökunnalle anniskelupassit.

– Olen selvitellyt myös mahdollisuuksia live-esiintymisiin; paikalliset muusikot tai stand up -koomikot voisivat hyvin esiintyä meillä, Miia Karhu pohtii.

Tärkeintä on kuunnella asiakasta, ja yrityksessä koulutetaankin kaikki nuoret työntekijät loistaviksi asiakaspalvelijoiksi.

– Oma elokuvateatteri on paikallisille valtavan merkittävä paikka. Meille on tärkeää olla sen arvoisia: asiakkaan on voitava nauttia elämyksestään ensi hetkistä lähtien, sillä hän tulee tänne rentoutumaan. Elokuva on tarina, joka liikuttaa jokaista. Olemme ylpeitä saadessamme olla iso osa tätä kulttuuria, Miia Karhu sanoo.

Tukea toisilta yrittäjiltä

Ennen viime kevättä Studio 123:a ei koskaan ennen ollut tarvinnut sulkea.

– Elokuva-alalla korona on vienyt myös ison osa sisällöstä, koska tuotantoja ei ole voitu tehdä valmiiksi tai elokuvien ensi-iltoja on viivytetty. Onneksi meillä on ollut kotimaisia elokuvia, jotka ovat pitäneet teattereita pystyssä, Miia Karhu sanoo.

Vaikeina aikoina toisilta yrittäjiltä saatu tuki on ollut kullanarvoista. Miia Karhu on saanut paljon apua Yrittäjien koulutuksista. Hän lukee tarkasti myös toisten yrittäjien tarinat.

– Hatunnosto Yrittäjien aktiivisille toimille, sillä he ovat pitäneet henkeä yllä ja luoneet uskoa tulevaisuuteen. Parasta on kuulla toisten kokemuksia, sillä kukaan ei ymmärrä niin hyvin kuin toinen yrittäjä!

***

► Katso mitä hyötyä Yrittäjistä olisi sinun yrityksellesi ja liity mukaan!