Mene sometorille! | Yrittajat.fi

Etsi

Mene sometorille!

Olen ollut lukuisissa tilaisuuksissa puhumassa somesta. Tilaisuudet vetävät aina paljon porukkaa paikalle ja ne sisältävät paljon keskustelua. Aihe kiinnostaa nyt! Tosin sen olisi pitänyt kiinnostaa jo vuosia sitten kaikkia meitä. Niin yrittäjiä, opiskelijoita, työnhakijoita kuin kaikkia muitakin. Miksi?

Some eli sosiaalinen media on nykyajan tori. Tori, jossa huudellaan sitä, mitä tarvitaan, tai sitä mitä tarjotaan. Torilla tavataan tuttuja, ja joskus uusiakin ihmisiä. Torilla seurataan, mitä muut puuhaavat - katsellaan elämää. Kuullaan juoruja ja kerrotaan arjesta. Toiset on puheliaampia ja tuotteliaampia, toiset taas hiljaisempia sivusta katsojia. Välillä nahistellaan ja sitten toisaalla taas kehuskellaan! Näytetään, mitä ollaan ja mitä osataan. Tätä samaa teemme somessa, tai ainakin meidän pitäisi tehdä (no, sen nahistelun voisi jättää pois!). 

Somen kautta moni löytää uuden työpaikan, yrittäjä löytää asiakkaita ja asiakas löytää etsimäänsä. Parit löytävät toisensa, työ tekijänsä. Tarinat kohtaavat, ihmiset kohtaavat. Kerrotaan arjesta, kuka milläkin tavalla. Jokainen persoonallaan. Ihan kuin torillakin. Torille mahtui yleensä kaikki, tavalla tai toisella. Miksipä ei someenkin? Ollaan inhimillisiä ja ollaan ihmisiä. Kunnioitetaan toisiamme. Autetaan toisiamme. Jaetaan hyvää yhdessä.

Aikaahan se vie, mutta niin se vei torilla käyminenkin. Ei ne kaupatkaan siellä heti syntyneet, eivätkä työpaikat löytyneet heti. Tarvittiin toistoja, toistoja ja toistoja. Brändäämistä. Ei mitkään suhteet synny sormia napsauttamalla, ne syntyvät aikaa antamalla. Kaikki suhteet. Myös bisneksessä. Ole siis pitkäjänteinen ja anna aikaa, luota tekemisiisi, ole persoonallinen, ole ihminen.

Somettele sutjakkaasti!

Blogissa kurkistamme yksinyrittäjien arkeen ja edunvalvontaan

Sanna Jylänki
Sanna Jylänki

Kirjoittaja on innostava kannustaja ja yrityssparraaja. Hän kehitti vuonna 2011 yrityksensä Redesan Oy:n joka tarjoaa pienyrittäjien sparrauksen lisäksi yritysneuvontaa yksityisesti. Sannan erikoisvahvuuteen kuuluu myös IT:n ja somen tuntemus, joista hän puhuu selkeällä ihmisten kielellä, kuten yrittäjien asioista yleensäkin. Sanna katsoo asiaa aina monelta kantilta ja käsitteleekin ihmistä ja liiketoimintaa aina kokonaisuutena. Päänä ja olkapäänä. Sanna on aktiivinen somettaja, mutta myös asioiden ajaja ja toimiikin monessa mukana, niin yrittäjäjärjestöissä kuin politiikassakin. Yrittäjien vuoksi!