YRITTÄJYYSOPETUSKILPAILU 2018

Suomen Yrittäjät etsii joka kevät valtakunnallisella yrittäjyysopetuskilpailulla innovatiivisimpia ja vaikuttavimpia yrittäjyyspedagogiikan malleja ammatillisen koulutuksen kentältä. Kilpailussa on sarjat sekä toisen asteen ammattioppilaitoksille että korkea-asteen ammattikorkeakouluille.

Tämän vuoden kisassa globaalia twistiä

Vuoden 2018 kilpailun teemana on ”Yrittäjyyttä ilman rajoja”. Tavoitteena on tuoda esiin vaikuttavia yrittäjyysopetuksen malleja, joissa on kansainvälistä twistiä.

Mallilla voidaan esimerkiksi ratkoa globaaleja haasteita, edistää maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden yrittäjyyttä tai vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä tai tehdä yhteistyötä yli valtiorajojen. Mahdollisuuksia on monia.

Innostusta, luovuutta, toimintaa

Malli voi olla uusi tai jokin olemassa oleva, säännöllisesti toteutettava kokonaisuus. Sen sisältö ja menetelmät ovat vapaasti valittavissa. Mikäli malli on määräaikaisen hankkeen piirissä toteutettua toimintaa, on mallissa oltava kantokykyä myös yli hankekauden. 

Yrittäjyysopetus on parhaimmillaan innostavaa, luovaa, toiminnallista ja yhdessä tekemistä – kuten yrittäjyyskin. Nämä arvot toimivat myös kilpailun arviointikriteereinä.

Paras malli palkitaan ja hyvät käytännöt jaetaan

Kummankin sarjan voittaja palkitaan opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5 000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti. 

Ammattioppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen menneiden vuosien parhaat mallit ovat myös kaikkien nähtävillä.

Tutustu kilpailutöihin ja hyvään yrittäjyystoimintaan

Ammattioppilaitokset

Ammattikorkeakoulut

 

 


JÄRJESTÄVÄT