Ravintolat | HANKO

Makana Oy

Ravintola Makanan ruokafilosofia perustuu löytämäämme keittokirjaan, joka kuului 1800 luvun lopulla Hankoon jäihin jääneen rahtialuksen aasialaiselle laivakokille. Löysimme kirjan sattumalta Hangon Itäsatamassa sijaitsevasta lähes purkukuntoisesta makasiinirakennuksesta, jota kaupunki yritti myydä. Kirjasta löysimme laivakokin merkintöjä sovelluksistaan resepteihinsä sitä mukaan kun mukana tuodut raaka-aineet alkoivat huveta. Tonnikala oli vaihtunut meriloheen ja retikka kyssäkaaliin, lihatuotteita oli haettu lähialueelta. Saimme tästä ajatuksen että voisimme tehdä aasialaista ruokaa mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista. Ravintolassamme on tilaa jopa 140 hengen ruokailulle tai 200 hengen juhlille, päädystä löytyy 60 hengen kesäterassi. Meiltä voi helposti hakea ruokaa mukaansa ja toteutamme mielellämme myös juhlapalvelukeikkoja.