Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Företagarna i Finland

Företagarlunch ”Pension- och socialskyddets anatomi”

  • Företagarna i Finland
  • Kust-Österbottens Företagare
  • Korsnäs Företagare rf
  • Malax Företagare

Både egenföretagaren och arbetsgivarföretagaren tar själv ansvar över sitt pensionsskydd. FöPL-försäkringen utgör grunden för ditt pensionsskydd och din sociala trygghet. Den är därför lagstadgad, det vill säga obligatorisk. En lagändring, vars mål är att FöPL-arbetsinkomsten bättre än i nuläget ska motsvara värdet på företagarens arbetsinsats, trädde i kraft i början av detta år.

Kust-Österbottens Företagare, Företagarkassan och Elo ordnar torsdagen den 11.5. en företagarlunch på Hotel Vallonia där du får svar på frågor som berör FöPL-reformen och andra pensions- och socialskyddsfrågor. För hur stor summa lönar det sig att teckna en FöPL-försäkring? Är det vettigare att i stället placera sina pengar i frivilliga försäkringar och fonder? Hur inverkar FöPL-arbetsinkomsten på beloppet av sjukdagpenningen, föräldraförmåner och arbetslöshetsförmåner?

Program:

Matti Bergström, Elo
FöPL-försäkringens grunder samt företagarens socialskydd. Vad betyder årsskiftets lagändring konkret?

Pekka Salokoski och Joakim Horsma, Yrittäjäkassa
Hur fungerar Företagarkassan? När omfattas företagaren av utkomstskydd?

Efter programmet bjuds deltagarna på lunch cirka kl. 12.00. Kom med och ställ frågor, diskutera och nätverka. Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för alla företagare.

Anmäl dig här
Avgiftsfritt
Centrumvägen 3, 65610 Smedsby, Korsholm