Att bli företagare

Vad är företagandet?

Företagsverksamhet eller lönearbete?

Företagandet skiljer sig på många sätt från lönearbete, och vardera har sina för- och nackdelar. Företagarens frihet har den avigsidan att ansvaret för att man klarar sig är större. Därför finns det skäl att noga överväga vad som passar dig bättre.

Företagare eller löntagare

Företagare på olika sätt

Vilket sätt att skaffa inkomster passar dig bäst? Vill du bli företagare på heltid eller deltid? Eller är ströjobb eller lättföretagande en bättre lösning för dig? Passar företagandet in i din livssituation? Läs mer!

Företagare på olika sätt

Lättföretagande – en okomplicerad början på företagarkarriären

Är du intresserad av att bli lättföretagare? Det kan passa dig om du vill sälja din kompetens i form av en service och därigenom prova på företagandet i liten skala.

Lättföretagande

Företagsformer

De olika företagsformerna har sina egna fördelar och den blivande företagaren gör klokt i att begrunda valet med eftertanke. Företagets behov och näringsverksamhetens natur avgör vilken form som passar ditt företag bäst.

Att grunda ett företag

Det är alltid ett stort beslut att bli företagare. Det kan i början verka komplicerat att grunda ett företag, men bra och systematisk planering samt sakkunnigt stöd hjälper under den första tiden och bär ditt företag vidare även i senare skeden.

Att grunda ett företag

Minneslista vid företagsförvärv: tag dig tid och anlita experter

Planerar du ett företagsförvärv? Studera denna minneslista!

Minneslista vid företagsförvärv

Inte medlem än? Kom med i Företagarna.

Som medlem i Företagarna får du gratis juridisk rådgivning och värdefulla medlemsförmåner!

Bli medlem