Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yrittäjäksi ryhtyminen

Yrittäjäksi on monta reittiä. Yksi haluaa napata työn ohjakset omiin käsiinsä ja perustaa yrityksen, toisella välähtää erinomainen liikeidea ja kolmas haluaa jatkaa suvussa kulkevaa liiketoimintaa. Yrityksen perustamisen lisäksi voit myös ostaa jo toiminnassa olevan yrityksen.

Kun ryhdyt yrittäjäksi, liityt suureen, kasvavaan ja merkittävään joukkoon.

Suomessa aloittaa vuosittain kymmeniätuhansia uusia yrityksiä. Patentti-ja rekisterihallituksen tilaston mukaan jopa koronavuonna 2020 Suomeen perustettiin vajaat 38500 yritystä. Niistä suurin osa, noin 20000, oli osakeyhtiöitä ja yksityisiä elinkeinoharjoittajia rekisteröitiin runsaat 16000.

Vuonna 2019 Suomessa oli 292377 yritystä, joista valtaosassa eli 93 prosentissa oli alle 10 työntekijää. Vain 0,2 prosenttia kaikista yrityksistä oli yli 250 henkeä työllistäviä suuryrityksiä.

Yrittäjiä on yhtä monenlaisia kuin on yrittäjiäkin, joita vuonna 2019 Suomessa oli 274000. Yrittäjienenemmistö on 35–64-vuotiaita, mutta moni aloittaa varsin nuorena: vuonna 2019 oli esimerkiksi 25–34-vuotiaita yrittäjiä noin 40000. Osa jatkaa pitkään, ja vuonna 2019 eläkeikäisiä, 65–74-vuotiaita yrittäjiäkin oli vielä lähes 2 000.

Kuinka sitten eteenpäin samalle tielle? Näitä sivulta löydät tietoa yrityksen perustamisesta.

Mitä yrittäjyys on?

Yrittäjyys on tapa tehdä työtä ja ansaita elantonsa. Yrityksesi avulla työllistät itsesi ja ehkä myös muita työntekijöitä.

Yrityksen ostaminen ja omistajanvaihdos

Nopein tie yrittäjäksi on ostaa jo toiminnassa oleva yritys. Näin saat monta asiaa valmiina. Voit aloittaa liiketoiminnan heti, koska esimerkiksi asiakkaat ja työntekijät ovat jo olemassa.

Yrityksen perustaminen

Yrittäjäksi ryhtyminen on aina iso askel, mutta oman yrityksen perustaminen ei lopulta ole niin vaikeaa kuin usein luullaan. Yrittäjäksi aikovalle on tarjolla useita palveluja, tukea ja rahoitusta.

Kahvila

Mille aloille tarvitaan yrittäjiä?

Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin

Näin perustat yrityksen

Vertaile yritysmuotoja

Tee liiketoimintasuunnitelma

Yrityksen tulot ja menot

Yrittäjä, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Neuvontapalvelumme auttaa jäseniä maksutta esim. laki- ja veroasioissa!

Liity jäseneksi