Yrityksen talous

Yrittäjänä sinun pitää olla selvillä yrityksesi taloudesta eli tuloista ja menoista. Sinun ei tarvitse olla nero numeroissa, mutta tietyt asiat on pidettävä järjestyksessä. Onneksi apunasi on osaavia ammattilaisia.

Yrityksen talous tulee ajankohtaiseksi jo liiketoimintasuunnitelmaa ja siihen liittyviä laskelmia tehdessä. Yleensä yritystoiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa, joten yrittäjänä sinun on tärkeää seurata tuloja ja menoja. On myös pidettävä huolta siitä, että yrityksesi kassassa on rahaa.

Hyödynnä jäsenedut

Hinnoittelu

Kuinka asettaa omalle tuotteelle tai palvelulle voittoa tuottava ja kilpailukykyinen hinta? Mihin hinnan voi perustaa, jos kokemusta hinnoittelusta ei ole vielä kertynyt? Entä miten hinta pitää ilmoittaa?

Hinnoittelu

Hinnan ilmoittaminen

Hintatietojen antaminen on osa markkinointia ja yleensä olennainen osa sopimusehtoja. Myydessäsi kuluttajille hinta on ilmoitettava eri tavalla kuin kaupassa toiselle elinkeinonharjoittajalle.

Hinnan ilmoittaminen

Yrityksesi laskutus pitää panna kuntoon jo ennen toiminnan käynnistämistä. Mitä nopeammin saat rahat asiakkaiden ostamista tuotteista tai palveluista, sitä parempi. Tehokas laskutus auttaa tässä.

Sinun on hyvä seurata yrityksesi tililtä tai taloushallinnon järjestelmästä, että laskut tulevat maksettua. Jos asiakas ei maksa eräpäivään mennessä, tilanteeseen kannattaa reagoida nopeasti. Viime kädessä keinona on perintä.

Myynti – miten myyn yritykseni palveluita

Myynti on olennainen osa yrityksen ja yrittäjän elämää. Aluksi se voi tuntua hankalalta, mutta ei hätää: myyntiä voi opetella siinä missä kaiken muunkin.

Myynti – miten myyn yritykseni palveluita

Laskutus

Yrityksesi laskutus pitää panna kuntoon jo ennen toiminnan käynnistämistä. Keräsimme yhteen, mitä uuden yrittäjän tulee tietää laskutuksesta.

Laskutus

Etuja ja alennuksia jäsenille!

Hyödynnä kumppaneidemme edut ja säästä esim. bensasta, hotelleista ja vakuutuksista.

Liity jäseneksi

Kehitä taitojasi Yrittäjien koulutuksissa

Koulutukset ja seminaarit

Yrittäjän veroseminaari

Aiheeseen liittyvät uutiset