Taloushallinto

Toimiipa yrityksesi millä alalla tahansa, tarvitset taloushallintoa sen menestyksekkääseen pyörittämiseen. Se tarkoittaa vähintään pankkitiliä ja kirjanpitoa.

Taloushallinto on keskeinen osa yritystoimintaa. Se pitää sisällään kaiken, mikä liittyy yrityksen rahaliikenteeseen: esimerkiksi kirjanpidon, osto- ja myyntilaskut sekä palkanlaskennan. Taloushallinto tuottaa tietoa yrityksen taloudesta ennen kaikkea yrittäjälle itselleen mutta myös ulkopuolisille tahoille, kuten rahoittajille.

Hyödynnä jäsenedut

Kirjanpito: yrityksen taloudenhoidon perusasia

Kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia, myös mikro- ja pienyritykset, joskin yrityksen koko vaikuttaa velvoitteiden laajuuteen. Siihen perustuu esimerkiksi yrityksen verotus. Kirjanpito on yritystoimintasi taloudellinen ”päiväkirja”. Sen avulla voit tarkastella mennyttä toimintaa ja suunnitella tulevaa.

Kun perustat yrityksen, hyvä kirjanpitäjä tai tilitoimisto on tärkeä yhteistyökumppani heti alusta lähtien. Voit toki hoitaa kirjanpidon itsekin, jos sinulla on siihen tarvittavat taidot. Yleensä on kuitenkin suositeltavaa ja yrityksellesi eduksi, että ulkopuolinen – ja siihen koulutettu ja perehtynyt ammattilainen – hoitaa tämän tärkeän ja monien lakien säätelemän toimen. Tällöin voit keskittyä yritystoimintasi ytimeen eli omien palveluittesi ja tuotteittesi kehittämiseen ja myymiseen.

Etuja ja alennuksia jäsenille!

Hyödynnä kumppaneidemme edut ja säästä esim. bensasta, hotelleista ja vakuutuksista.

Liity jäseneksi

Lataa itsellesi Yrityksen kirjanpito -opas

Tämä opas on avaa kirjanpidon peruskäsitteitä ymmärrettävästi ja maanläheisesti. Kirjanpito voi näyttäytyä ensikatsomalta salatieteenä, jota se ei kuitenkaan ole. Tämän oppaan avulla tulet tutuksi kirjanpidon peruskäsitteiden kanssa ja opit ymmärtämään tilinpäätöstä ja veroilmoitusta hieman paremmin.

Kehitä taitojasi Yrittäjien koulutuksissa

Maksuton
Koulutukset ja seminaarit

Yrittäjän veroseminaari

Kun yrittäjä maksaa itselleen palkkaa

Yritysmuoto vaikuttaa siihen, kuinka palkanmaksu yrittäjälle itselleen onnistuu. Osakeyhtiömuodossa toimivan yrittäjän palkka-asiat ovat erilaisia kuin toiminimiyrittäjän. Toiminimiyrittäjä ei maksa itselleen varsinaisesti palkkaa, vaan tekee yksityisnostoja.

Yrityksen talousvaikeudet

Yrityksen maksuvaikeudet alkavat usein kerääntyä vähitellen. Yrityksesi kassavirtaa voi heikentää esimerkiksi tilauskannan väheneminen. Apua kannattaa aina hakea ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään.
Yrityksen maksuvaikeuksiin on olemassa laissa määriteltyjä menettelyjä, jotka on hyvä tietää tarpeen tullen. Vaihtoehtoja ovat yrityssaneeraus, konkurssi ja yksityishenkilön maksukyvyttömyys.

Neuvontapalvelut apunasi

Nainen puhelimessa
Lakineuvonta

Lakineuvonta

Hankintaneuvonta

Hankintaneuvonta

Aiheeseen liittyvät uutiset