Työnantajalle

Työsuhde voi olla lyhyt, muutaman tunnin mittainen tai se voi käsittää työntekijän koko työuran. Tänne työnantajan tietopankkiin olemme koonneet tietoa työsuhteeseen liittyvistä asioista sinulle, nykyinen tai tuleva työnantaja.

Ajankohtaista työnantajalle

Näin palkkaat

Näin palkkaat -osiosta löydät työntekijän palkkaamiseen liittyvää tärkeää tietoa, kuten ohjeet onnistuneeseen rekrytointiin ja työsopimuksen tekemiseen.

Näin palkkaat

Työsuhde

Työsuhde-osio kokoaa työsuhteen konkreettiset toimet yhteen. Löydät tietoa esimerkiksi palkanmaksusta, työajasta ja työsuhteen muutostilanteista, kuten lomautuksista.

Työsuhde

Työnantajan velvollisuudet

Millaisia vastuita ja velvollisuuksia työnantajalla on? Työnantajan velvollisuudet osioon on kerätty työnantajan lakisääteisiä tehtäviä, kuten työterveyshuollon järjestäminen.

Työnantajan velvollisuudet

Ohjeet työnantajalle koronatilanteessa

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin koronatilanteesta työpaikoilla ja ohjeisiin työnantajalle.

Tutustu

Asiakirjat ja oppaat työnantajalle

Jäsenenä saat käyttöösi kattavat ja hyödylliset asiakirjapohjat ja oppaat, jotka helpottavat yrittäjän arkea.

Tutustu

Tiesitkö, että jäsenenä saat kattavan paketin arkea helpottavia työkaluja, kuten asiakirjamallit ja tietopankin käyttöösi?

Liity jäseneksi

Laaja valikoima maksuttomia asiakirja- ja sopimusmalleja

Nämä ja muut lomakepohjat löydät jäsenpalvelusta:
Työsopimus, salassapitosopimus ja kilpailukieltosopimus
Lomautusilmoitus ja lomautustodistus
Matkalaskulomake

Koulutukset työnantajalle

Maksuton
Maksuton

Tiesitkö?

Suomalaiset yritykset työllistivät vuonna 2021
0
henkilöä

Uutiset työnantajalle

Kehittyvä, hyvinvoiva työyhteisö

Digitalisaatio muuttaa työn tekemistä ja työyhteisön toimintaa lähes jokaisessa yrityksessä. Digitaalisten ratkaisujen suurimmat hyödyt syntyvät vasta, kun koko työyhteisö on yhdessä sitoutunut niiden käyttöön. Sitoutuneisuus syntyy yhdessä keskustellen.

Digitalisaatio – esimerkiksi digitaaliset työvälineet, tekoäly tai erilaiset työskentelyalustat – koskettavat nykyisin lähes kaikkia työyhteisöjä ja ammatteja. Digitalisaation mahdollistamat uudet tavat palvella asiakkaita, työskennellä yhdessä toisten kanssa tai esimerkiksi monipaikkaisesti muuttavat yrityksissä tehtävää työtä.

Onnistuminen digitalisaation hyödyntämisessä mahdollistaa merkittävät parannukset yrityksen tuottavuudessa sekä työyhteisön hyvinvoinnissa.

Digitalisaation suurimmat hyödyt syntyvät yleensä kuitenkin vasta uudistettaessa toimintatapoja ja prosesseja. Yrityksissä tarvitaan siihen liittyvää vuoropuhelua johdon ja henkilöstön kesken. Keskustelua voi käydä hyödyntämällä alta löytyvää työelämäjärjestöjen yhdessä tuottamaa opasta, joka tarjoaa näkökulmia ja kysymyksiä digitalisaatiosta.

Vuoropuhelua edistää se, että sille on varattu aika ja paikka. Kysymys voi olla esimerkiksi keskustelujen sarjasta työpaikalla. Myös jatkuva epämuodollinen keskustelu on hyödyllistä.

Vuoropuhelu digitalisaation hyödyntämisestä

Opas työyhteisöille: Keskustellen enemmän irti digitalisaatiosta

Yrittäjä, pysy kartalla!

Jäsenenä saat yrittäjälle tärkeät uutiset, tarinat ja tietoiskut suoraan sähköpostiisi, Yrittäjät-sovellukseen sekä suosittuun jäsenlehteemme!

Liity jäseneksi

Joko tutustuit Yrittäjät-akatemian maksuttomaan kurssitarjontaan?