Turvaa yrittämiseen

Yrittäjän ammattitaitoon kuuluu yritystoimintaan liittyvien riskien tunnistaminen, hyväksyminen ja niihin varautuminen.

Myös omassa elämässäsi voi sattua ja tapahtua välillä ennalta arvaamattomia asioita. On hyvä varautua ja valmistautua myös näihin riskeihin.

Yrittäjän eläkelakiin perustuva YEL-vakuutus on ainoa yrittäjälle pakollinen vakuutus. YEL-vakuutuksella vakuutat itsesi vanhuuden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalta. Vakuutukseen sisältyy myös perhe-eläke, joka tuo turvaa yrittäjän omaisille.

Työnantajana yrityksesi on huolehdittava työnantajavakuutuksista, kuten lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta ja työntekijän eläkevakuutuksesta. Näiden ohella on on toimialakohtaisia pakollisia vakuutuksia ja vapaaehtoisia vakuutuksia.

Tutustu koulutustarjontaan

nainen ja vaaterekki

Harhaanjohtava markkinointi ja valelaskut

Yrityksiin kohdistuvat huijaukset ja petosrikollisuus ovat lisääntyneet 2000-luvulla merkittävästi. Ensiaskel liiketoiminnan suojaamiseen lähtee tyypillisimpien huijausmuotojen tunnistamisesta. Lue lisää, millaista harhaanjohtavaa markkinointia esiintyy, tai miten toimia valelaskujen kanssa.

Torju huijaukset -opas

Torju huijaukset -opas

Tässä oppaassa esitellään yleisimmät yrityksiin kohdistuvat huijaukset. Kerromme myös, mitä pitää tehdä, jos joutuu huijausyrityksen kohteeksi tai huomaa tulleensa huijatuksi.

Vältä nämä virheet

Tietoturvan muistilista

Huolehdi terveydestäsi

Tukea hyvinvointiin

Lähde tuetulle lomalle

Neuvontaa puhelimitse jäsenille oikeudellisissa asioissa

Ikoni kahdesta henkilöstä

Neuvontapalvelu

Jäsenpalveluna maksuton lakineuvonta ja asiantuntija-apu
Arkisin klo 8–18

Aiheeseen liittyvät uutiset

16.3.2023 Uutinen

Tyttären tapaturmainen kuolema vei yrittäjänä toimineen Marikan työkyvyn – "En tajunnut hakea mistään taloudellista apua"

Elämän isot kriisit, kuten läheisen kuolema, voivat viedä yrittäjän tiukille paitsi henkisesti, myös taloudellisesti. Marika Lahdella ei ollut voimia hakea sosiaalietuuksia, mutta hän selvisi…

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi