Verot ja talous

Veroilmoitus ja muut ilmoitukset

Tunne taloushallinnon perusteet

Tunne taloushallinnon perusteet

Taloushallinto on keskeinen osa yritystoimintaa. Se pitää sisällään kaiken, mikä liittyy yrityksen rahaliikenteeseen: esimerkiksi kirjanpidon, osto- ja myyntilaskut sekä palkanlaskennan.

Yritysverotus

Yritysverotus

Yritysmuoto vaikuttaa muun muassa verotukseen, voitonjakoon, yrittäjän palkanmaksuun ja luontoisetuihin. Lue lisää eri yritysmuotojen verotuksesta.

Arvonlisävero

Arvonlisävero on välillinen vero, jonka tavaroiden tai palveluiden loppukäyttäjät eli usein kuluttajat maksavat.

Arvonlisävero

Energiaverotus

Energiaverot ovat valmisteveroja ja niitä maksetaan sähköstä, nestemäisistä polttoaineista ja lämmöntuotantoon käytetyistä polttoaineista, kuten kivihiilestä.

Energiaverotus

Ota Yrittäjien alennus- ja palkkalaskurit avuksesi

Alennuslaskuri
Alennuslaskurin avulla voit laskea, kuinka paljon enemmän sinun tulee kasvattaa myyntiä saadaksesi saman katteen kuin ennen alennusta.
Palkkalaskuri
Palkkalaskuri auttaa sinua hahmottamaan kokonaiskuvaa siitä, kuinka paljon ja mitä kuluja työntekijästä syntyy.
Kirjaudu jäsenpalveluun
Miten selvitä maksuvaikeuksista?

Miten selvitä maksuvaikeuksista?

Yrityksen maksuvaikeudet alkavat usein kerääntyä vähitellen. Yrityksesi kassavirtaa voi heikentää esimerkiksi tilauskannan väheneminen. Apua kannattaa aina hakea ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Yrityksen maksuvaikeuksiin on olemassa laissa määriteltyjä menettelyjä, jotka on hyvä tietää tarpeen tullen. Vaihtoehtoja ovat yrityssaneeraus, konkurssi ja yksityishenkilön maksukyvyttömyys.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Yrittäjän podcastin kevätkauden viimeisessä jaksossa keskustellaan koroista, inflaatiosta ja talouden näkymistä yrittäjien kannalta. Tilannetta arvioi Suomen Yrittäjien pääekonomisti Juhana Brotherus.
31.5.2023 Uutinen

Pankit kiristävät palveluitaan, jopa tilin avaaminen voidaan evätä – Kuuntele Yrittäjän podcast

Suomen Yrittäjien pääekonomistina huhtikuussa aloittanut Juhana Brotherus avaa taloustilanteen haasteita Yrittäjän podcastin kevätkauden viimeisessä jaksossa.

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi