Liiketoiminta

Yritysmuodot

Erilaisilla yritysmuodoilla on omat etunsa ja hyötynsä. Yrityksesi tarpeet ja elinkeinotoiminnan luonne ratkaisevat, mikä muoto on juuri sinun yrityksellesi paras.

Rahoitus

Miten ja mistä voin hakea yritykselleni rahoitusta? Mistä löytäisin bisnesenkelin? Vaihtoehtoja on useita. Kun haet rahoitusta, tee pohjatyöt hyvin! Lue tästä perustiedot rahoituksen hakemisesta.

Lue rahoituksesta

Tilat ja työvälineet

Mitä tarvitsen, kun aloitan yrityksen? Vastaus kysymykseen riippuu juuri sinun yrityksesi tarpeista. Näitä asioita kannattaa puntaroida, kun tekee yritykselleen hankintoja.

Tilat ja työvälineet

Lupa-asiat ja ilmoitukset

6 asiaa, joista yrittäjän on huolehdittava

Tietosuoja-asiat

Kaavoitus ja rakentaminen

Yleiskaavan tarkoituksena on kunnan tai sen osan yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirteinen ohjaaminen sekä toimintojen yhteensovittaminen. Sen pääasiallisena tehtävänä on siis ohjata yhdyskunnan eri toimintojen sijoittelua kunnan alueelle.

Kaavoitus ja rakentaminen

Yritysvastuu

Yritys ei toimi irrallaan muista eikä yksin. Yhteiskuntavastuu tarkoittaa tiivistäen yritysten vastuuta niiden vaikutuksista ympäröivään yhteiskuntaan. Vastuullinen yritys toimii kestävästi, kunnioittaa ympäristöä ja vähintäänkin noudattaa lakeja ja sopimuksia.

Yritysvastuu

Yhtiömuodon muuttaminen

Kasvoiko liiketoiminta niin, ettei toiminimi yritysmuotona tunnu enää parhaalta ratkaisulta?

Kun yritystoiminta päättyy

Liiketoiminnan voi päättää tai se voi päättyä monesta syystä. Yleiset syyt ovat yrityksen myyminen, sukupolvenvaihdos tai konkurssi.

Kun yritystoiminta päättyy

Osakeyhtiön purku

Miten yhtiötoiminta lopetetaan? Osakeyhtiön purkamiseen liittyy tarkkoja sääntöjä. Näin pääset tarvittaessa eroon osakeyhtiöstä.

Osakeyhtiön purku

Hyödynnä jäsenedut

Elisa
Liittymät, verkko- ja IT-palvelut

Liittymät ja IT-palvelut

Maksuratkaisut

Nets

Laki- ja neuvontapalvelut

Lakipalvelut

Etkö ole vielä jäsen? Liity Yrittäjiin.

Jäsenenä saat avuksesi asiantuntevat lakiosaajamme, laajat verkostomme, hyödylliset palvelumme ja euroja säästävät jäsenetumme.
Liity nyt!