Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Liiketoiminta

Kahvila

Yritysmuodot

Erilaisilla yritysmuodoilla on omat etunsa ja hyötynsä. Yrityksesi tarpeet ja elinkeinotoiminnan luonne ratkaisevat, mikä muoto on juuri sinun yrityksellesi paras.

Lupa-asiat ja ilmoitukset

Monilla aloilla yritystoiminnan voi käynnistää ilman hankalaa lupaprosessia, mutta joillakin toimialoilla asianmukaiset luvat ovat välttämättömiä.

Yrittäjä, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Neuvontapalvelumme auttaa jäseniä maksutta esim. laki- ja veroasioissa!

Liity jäseneksi

6 asiaa, joista yrittäjän on huolehdittava

Tietosuoja-asiat

Henkilöt kokoustilassa

Tuote- ja palvelukehitys

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakiviä. Idean tai keksinnön matka markkinoille kulkee monien vaiheiden kautta: ennen varsinaista tuotantoa ja markkinointia on tehty suunnittelua ja koetuotantoa, kehitetty ja arvioitu. Tästä pääset alkuun omien kehityssuunnitelmiesi kanssa.

Rahoitus

Miten ja mistä voin hakea yritykselleni rahoitusta? Mistä löytäisin bisnesenkelin? Vaihtoehtoja on useita. Kun haet rahoitusta, tee pohjatyöt hyvin! Lue tästä perustiedot rahoituksen hakemisesta.

Lue rahoituksesta

Tilat ja työvälineet

Mitä tarvitsen, kun aloitan yrityksen? Vastaus kysymykseen riippuu juuri sinun yrityksesi tarpeista. Näitä asioita kannattaa puntaroida, kun tekee yritykselleen hankintoja.

Tilat ja työvälineet

Yritysvastuu

Yritys ei toimi irrallaan muista eikä yksin. Yhteiskuntavastuu tarkoittaa tiivistäen yritysten vastuuta niiden vaikutuksista ympäröivään yhteiskuntaan. Vastuullinen yritys toimii kestävästi, kunnioittaa ympäristöä ja vähintäänkin noudattaa lakeja ja sopimuksia.

Yritysvastuu

Kestävyysraportointi

Yritysten kestävyysraportointidirektiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) edellyttää vuoden 2024 alusta, että suuret yritykset raportoivat sosiaalisista ja ympäristötoimistaan sekä niiden vaikutuksista ihmisiin ja luontoon.

Kestävyysraportointi

Jäsenille

Kaavoitus ja rakentaminen

Yleiskaavan tarkoituksena on kunnan tai sen osan yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirteinen ohjaaminen sekä toimintojen yhteensovittaminen. Sen pääasiallisena tehtävänä on siis ohjata yhdyskunnan eri toimintojen sijoittelua kunnan alueelle.

Yhtiömuodon muuttaminen

Kasvoiko liiketoiminta niin, ettei toiminimi yritysmuotona tunnu enää parhaalta ratkaisulta?

Kun yritystoiminta päättyy

Liiketoiminnan voi päättää tai se voi päättyä monesta syystä. Yleiset syyt ovat yrityksen myyminen, sukupolvenvaihdos tai konkurssi.

Kun yritystoiminta päättyy

Osakeyhtiön purku

Miten yhtiötoiminta lopetetaan? Osakeyhtiön purkamiseen liittyy tarkkoja sääntöjä. Näin pääset tarvittaessa eroon osakeyhtiöstä.

Osakeyhtiön purku

Hyödynnä jäsenedut

Elisa
Liittymät, verkko- ja IT-palvelut

Liittymät ja IT-palvelut

Laki- ja neuvontapalvelut

Lakipalvelut

Liittymät, verkko- ja IT-palvelut

Hostingpalvelu