Jäsenille

Yhtiömuodon muuttaminen

Kasvoiko liiketoiminta niin, ettei toiminimi yritysmuotona tunnu enää parhaalta ratkaisulta? Kerromme, mitä täytyy ottaa huomioon, kun vaihtaa yritysmuotoa.

Joskus yrityksen toiminta kasvaa ja kehittyy niin, että on ajankohtaista miettiä yritysmuodon vaihtamista. Käytännössä se tarkoittaa usein toiminimen muuttamista osakeyhtiöksi. Tällaisen pohdinnan taustaksi kannattaa selvittää muutoksen edellytyksiä ja seurauksia jo etukäteen.

Suosituimpia yritysmuotoja ovat toiminimi ja osakeyhtiö. Itselle sopivimman yritysmuodon valinta on tapauskohtaista. Esimerkiksi se, mikä yritysmuoto on verotuksellisesti edullisin, vaihtelee eri tilanteissa. Se riippuu esimerkiksi yrittäjän "rahannostotarpeesta", tuloksesta ja yrityksen nettovarallisuudesta. Myös vastuut ja riskit eri yritysmuodoissa on tärkeää kartoittaa etukäteen. Lisäksi kannattaa pohtia tulevaisuudennäkymiä kuten onko edessä mahdollisia omistuspohjan muutoksia.

Osakeyhtiö on yritysmuotona ajankohtainen usein erityisesti silloin, kun on tarve palkata työntekijöitä. Myös rahoituksen hankkiminen on osakeyhtiölle usein helpompaa.

Kuinka vaihdan toiminimestä osakeyhtiöön?

Vain jäsenille

Jäsenenä saat enemmän sisältöä

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään ja ota käyttöösi Yrittäjien jäsensisällöt.

Etkö ole vielä jäsen?

Yrittäjien jäsenenä saat enemmän sisältöä käyttöösi rahanarvoisten jäsenetujen ja työkalujen lisäksi. Liity jäseneksi jo tänään!