Tilat ja työvälineet

Mitä tarvitsen, kun aloitan yrityksen? Vastaus kysymykseen riippuu juuri sinun yrityksesi tarpeista. Näitä asioita kannattaa puntaroida, kun tekee yritykselleen hankintoja.

Jokainen yritys on omanlaisensa, mutta hankintojen osalta tietyt peruskysymykset ovat kaikille aloittaville yrittäjille samoja.

Liikeideasi ja kuinka lähdet toteuttamaan sitä vaikuttavat siihen, mitä hankintoja tarvitset heti alkuun. Yksi tarvitsee vain puhelimen ja tietokoneen, toinen tietyt koneet ja laitteet sekä tilat niille, kolmas nettikaupan.

On tilanne mikä tahansa, kannattaa punnita tarkasti, mitä hankintoja sinun on todella tehtävä, jotta pääset käyntiin yritystoimintasi kanssa. Turhia investointeja kannattaa välttää, ja aina on järkevää kilpailuttaa hankintansa ja vertailla tarjouksia tarkkaan.

Jäsenille

Millaisia työvälineitä tarvitsen?

Työvälineitä hankkiessa kannattaa pitää mielessä nyrkkisääntö: osta vain yritystoimintasi kannalta välttämättömiä työvälineitä. Etenkin aloittavan yrittäjä kannattaa pitää pää kylmänä ja muistaa, että kaikkia mahdollisia tavaroita ja palveluita ei tarvita heti liiketoiminnan alussa.

Yrityksen työvälineet

Jäsenille

Miten löydän yritykselleni sopivan toimitilan?

Tarvitseeko yrityksesi toimitilat ja jos, niin millaiset? Yhdelle tärkeintä on sijainti, toiselle muunneltavuus. Kaikille tärkeä kysymys on sopiva kustannustaso. Toimitilaa valittaessa on hyvä katsoa myös tulevaisuuteen ja varautua mahdollisiin muutoksiin yrityksen toiminnassa. Parhaassa tapauksessa tila joustaa tarpeen mukaan yrityksen kasvaessa tai toiminnan muuttuessa. Kannattaa myös miettiä, onko sinun järkevää ostaa vai vuokrata sopivat tilat.

Yrityksen toimitilat

Jäsenille

Kannattaako auto hankkia yrityksen nimiin?

Kun autonhankintayrityksellesi tulee ajankohtaiseksi, kannattaa asiaa puntaroida tarkkaan monesta erinäkökulmasta, kuten onko sinun yrityksesi tässä vaiheessa järkevää ostaa auto. Auton hankintaan ja omistamiseen liittyy monta verotuksellista kysymystä.

Auton hankkiminen ja käyttö

Voinko vähentää kaikki hankinnat verotuksessa?

Verotusasiat kannattaa ottaa huomioon hankintoja tehdessä. Nyrkkisääntönä kulujen verovähennyskelpoisuudesta voi pitää sitä, että jos kulu liittyy yritystoimintasi tulon hankkimiseen tai sen säilyttämiseen, voit vähentää sen verotuksessa. Ihan näin yksinkertaista verotus ei tietenkään aina ole, joten siihen kannattaa paneutua tarkoin.

Yritysverotus

Sähkön hankinta ja markkinat

Sähköenergian myyntihinnan lisäksi sähkölaskuun sisältyy sähkönsiirtomaksu, sähkövero, huoltovarmuusmaksu ja arvonlisävero.

Sähkön hankinta ja markkinat

Lämmönhankinta

Lämpö voidaan hankkia joko ulkopuoliselta toimijalta tai tuottaa itse. Lämmön hinta muodostuu useista eri kustannustekijöistä. Kokonaiskustannuksiin vaikuttaa erityisesti lämmön tuotantotapa.

Lämmönhankinta

Tiesitkö, että jäsenenä saat kattavan paketin arkea helpottavia työkaluja, kuten asiakirjamallit ja tietopankin käyttöösi?

Liity jäseneksi

Hyödynnä jäsenedut

Elisa
Liittymät, verkko- ja IT-palvelut

Liittymät ja IT-palvelut

Kauppalehti
Lehdet, kirjat ja mediat

Lehdet ja kirjat

Päivittäistavara- ja tukkukauppa

Tukkukauppa

Veni energia
Sähkö- ja energiapalvelut

Sähkönhankintapalvelut

Liittymät, verkko- ja IT-palvelut

Hostingpalvelu

Päivittäistavara- ja tukkukauppa

K-edut ja alennukset Yrittäjien jäsenille

Aiheeseen liittyvät uutiset