Asiakirjat ja oppaat työnantajalle

Yrittäjien jäsenpalvelusta löydät laajan valikoiman asiakirja- ja sopimusmalleja, erilaisia oppaita ja muita työnantajan arkea helpottavia työkaluja, kuten palkkalaskurin.

Nämä ja muut lomakepohjat löydät jäsenpalvelusta:

  • Työsopimus, työntekijän salassapitosopimus ja kilpailukieltosopimus
  • Lomautusilmoitus ja lomautustodistus
  • Matkalaskulomake. kuluselvityslomake
  • Työtodistus

Löydä oleellinen hyötytieto ja ohjeistus jäsenpalvelusta

  • Työpaikkasopimisen osaamiskeskuksen tietopankki
  • Alakohtaiset työehtosopimukset
  • Laaja opastarjonta
  • Palkkalaskuri

Jäsenenä saat enemmän

Yrittäjien jäsenenä olet osa Suomen suurinta yrittäjäyhteisöä ja nautit rahanarvoisista eduista sekä liiketoimintaasi edistävistä palveluista.
Kirjaudu jäsenpalveluun

Oppaat

Opas ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen -oppaassa käydään läpi lyhyesti niitä asioita, jotka sinun on syytä pitää mielessä, kun harkitset ensimmäisen työntekijän palkkaamista sekä niitä velvoitteita, joita työnantajaksi ryhtyminen tuo mukanaan. Lisäksi oppaassa on lyhyesti esitelty työnantajan ja työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin vaikuttava keskeinen lainsäädäntö.

Siirry oppaan lataussivulle

Pienyrittäjien työsuhdeneuvonta

Työsuhteen pelisääntöjen tunteminen on tärkeää kaikilla työpaikoilla. Sekä suuret että pienet työpaikat kohtaavat arjessaan jatkuvasti työoikeudellisia kysymyksiä ja tiedon tarve on viime vuosina kasvanut entisestään. Tässä oppaassa luodaan yleispiirteinen katsaus työsuhteen keskeisimpiin asioihin ja sen tarkoituksena on toimia yrittäjän ensiapuna työoikeudellisten kysymysten noustessa esiin.

Siirry oppaan lataussivulle

Työnantajayrityksen muistilista

Hienoa, että yrityksesi on kasvamassa! Kun palkkaat lisää työntekijöitä, myös sinun velvollisuutesi työnantajana lisääntyvät. Avuksesi olemme koonneet tähän oppaaseen asioita, jotka sinun kannattaa hoitaa yrityksen eri kasvuvaiheissa. Kun teet näin, voit säästää vuosittain useita tuhansia euroja

Siirry oppaan lataussivulle

Yrittäjän pikaopas tulorekisteriin

Yrittäjä, tässä oppaasta saat perustiedot tulorekisteristä, joka otettiin käyttöön vuoden 2019 alussa. Tiedot perustuvat marraskuun 2018 tilanteeseen.

Siirry oppaan lataussivulle

Kehitä työntekijöidesi osaamista

Osaavat ihmiset ovat yrityksesi tärkein voimavara. Osaamista kannattaa vaalia ja uuden oppimiseenon tärkeää kannustaa. Yrittäjänä sinun on tärkeää huolehtia myös työntekijöidesi osaamisesta. Vaikka kaikki ovatkin päteviä omassa työssään, jokaisen kannattaa jatkuvasti päivittää osaamistaan.

Siirry oppaan lataussivulle

Opas työyhteisöille: Keskustellen enemmän irti digitalisaatiosta

Onnistuminen digitalisaation hyödyntämisessä mahdollistaa merkittävät parannukset yrityksen tuottavuudessa sekä työyhteisön hyvinvoinnissa.

Lataa opas (pdf)

Yrittäjä, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Neuvontapalvelumme auttaa jäseniä maksutta esim. laki- ja veroasioissa!

Liity jäseneksi