Näin palkkaat

Mistä kannattaa lähteä liikkeelle, kun on aika palkata työntekijä? Tästä osiosta löydät tärkeää tietoa työntekijän palkkaamisesta, kuten ohjeet onnistuneeseen rekrytointiin ja työsopimuksen tekemiseen.

Mitä palkkaus maksaa?

Kun ryhdyt työnantajaksi, suurimpia taloudellisia kysymyksiä työntekijän palkkaamisen yhteydessä ovat työntekijästä aiheutuvat todelliset kustannukset sekä se, onko työntekijän palkkaaminen kannattavaa.

Rekrytointi

Onnistunut rekrytointi takaa työnantajalle taitavat ja yritykseen sopivat työntekijät. Mitä kaikkea rekrytoinnissa pitää ottaa huomioon?

 • Rekrytointi
  Alle 18-vuotiaat nuoret työntekijät eivät saa tehdä aivan samoja töitä eivätkä samoin ehdoin kuin aikuiset.
 • Nuoret työntekijät
  Nykyisin kaikkeen ammatilliseen koulutukseen, ammattioppilaitoksista yliopistoihin, kuuluu opiskelua työpaikalla.
 • Työpaikalla oppiminen
  Suomi on Euroopan nopeimmin harmaantuva maa. Työntekijöitä poistuu työmarkkinoilta lähivuosina huomattavasti enemmän kuin uusia työntekijöitä aloittaa.
 • Eläkkeellä olevan henkilön palkkaaminen
  Ulkomaisten työntekijöiden työllistäminen aiheuttaa tiettyjä erityisvelvoitteita työnantajalle tai yritykselle, joka ulkomaalaisia työntekijöitä käyttää.
 • Ulkomainen työvoima

Sopimukset työnantajalle

Tietoa työsopimuksesta sekä kilpailu- ja salassapitosopimuksista.

Perehdytys

Kun yritykseen tulee uusi työntekijä, hyvä perehdyttäminen on olennaisen tärkeää, jotta työntekijä pääsee työyhteisön jäseneksi ja töihin kiinni.

Työnantajayrityksen vastuut

Työnantajayrityksen vastuut

Hienoa, että yrityksesi on kasvamassa! Kun palkkaat yritykseesi lisää työntekijöitä, myös työnantajan velvollisuudet lisääntyvät. Lue millaisia velvollisuuksia sinulla työnantajana on, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän, tai kun työntekijöitä on 10, 20 tai 30.

Työvoiman vuokraus ja alihankinta

Uutiset

Taksikyltti
3.12.2021 Uutinen

Valiokunta ei puoltanut sähkötaksien hankintatukea – Liitto tyrmistyi: ”Teot ja puheet voimakkaasti ristiriitaisia”

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta päätti torstaina jättää taksit täyssähköautojen hankintatuen ulkopuolelle. Valiokunnassa ainoastaan kokoomus ja perussuomalaiset puolsivat sähkötaksien hankintatukea ja jättivät valiokunnan mietintöön eriävän…