Mille aloille tarvitaan yrittäjiä?

Onko liikeideasi niin uusi ja hyvä, että se synnyttää kokonaan uutta kysyntää? Vai hallitsetko jonkin yleisesti tutun alan ja haluaisit tietää, kannattaako sille perustaa yritys?

Joillakin aloilla riittää kysyntää aina, mutta niillä käydään usein myös kovinta kilpailua. Jotkin alat nousevat vetovoimaisiksi ajan ilmiöiden myötä. Sinun kannattaa ottaa selvää, minkä alan yrittäjälle olisi tilaa juuri sinun asuinkunnassasi, lähellä sitä tai jopa valtakunnallisesti.

Viime vuosina uusien yritysten määrässä ovat korostuneet erilaiset palveluyritykset. Lisäksi uusia toimijoita on tullut vähittäiskauppaan ja terveyspalveluihin. Myös pelialalle ja mobiilipalveluihin syntyy jatkuvasti yrityksiä.

Sinun kannattaa hankkia tilastotietoa eri alojen vetovoimasta eri lähteistä. Yksi niistä on Tilastokeskus, joka julkaisee säännöllisesti ja laajasti yrityksiin liittyvää tilastotietoa. Tilastokeskuksen sivuilta löydät tietoa esimerkiksi aloittaneiden ja lopettaneiden yritysten määristä sekä alueellisia ja toimialakohtaisia lukuja yrityksistä.

Työllistymismahdollisuuksista eri ammateissa kertoo Ammattibarometri.fi-sivusto. Mikäli jonkin ammatin osaajista on pulaa, toimialalla on tilaa myös uusille yrityksille ja yrittäjille.

Myös Uusyrityskeskus ja sen 30 paikalliskeskusta antavat tietoa eri aloista. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja kaikille avointa. Paikalliset Uusyrityskeskukset eri puolilla Suomea tuntevat omien alueidensa yritystilanteen ja -mahdollisuudet.

Yrittäjä, älä jää ongelmasi kanssa yksin! Neuvontapalvelumme auttaa jäseniä maksutta esim. laki- ja veroasioissa!

Liity jäseneksi
Henkilöt kokoustilassa

Tuote- ja palvelukehitys

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen on menestyvän yritystoiminnan kulmakiviä. Idean tai keksinnön matka markkinoille kulkee monien vaiheiden kautta: ennen varsinaista tuotantoa ja markkinointia on tehty suunnittelua ja koetuotantoa, kehitetty ja arvioitu. Tästä pääset alkuun omien kehityssuunnitelmiesi kanssa.

Aiheeseen liittyvät uutiset