Kust-Österbottens Företagare
  • Resor

Sällskapsresan till Cognac och Champagne 2023 

  • Kust-Österbottens Företagare
  • Mustasaaren Yrittäjät - Korsholms Företagare rf
1595 €
Ytterligare information och dataskyddsärenden

Välkommen med på sällskapsresan till Cognac och Champagne 2023

 Dag 1. Tisdag 3.10: Till Cognac 

Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 05:50. Ankomst till Helsingfors kl. 06:50 och vidare till Paris 

kl. 07:35. Ankomst till Paris kl. 09:40. INGSVA:s buss möter vid flygplatsen och vi kör på snabba motorvägar söderut till Cognac. Här blir det inkvartering för två nätter på Hotel Ibis Styles Cognac. Gemensam 3-rätters välkomstmiddag på Restaurang Buffalo Grill som ligger nära hotellet. 

Dag 2. Onsdag 4.10: Cognac 

Frukost på hotellet. Idag blir det Cognac för hela slanten tillsammans med Antoine Braastad. Vi kör till Jarnac där det blir besök och provsmakning i Braastads cognacshus Tiffon. Släkten Braastad har varit här sedan 1919 och idag är det ett av de få äkta cognacshus som existerar. De skördar sina egna druvor, destillerar, lagrar och buteljerar själva. Sedan blir det dags för en lång gourmetlunch, kl. 12:00-15:00, på slottet Château de Triac. Vad sägs om aperitif, 4-rätters lunch med vin och avslutningsvis kaffe och Braastad Cognac. Kanske Antoine hittar på något trevligt program efter lunchen . Under kvällen får man utforska Cognac på egen hand. 

Dag 3. Torsdag 5.10: Cognac-Reims 

Frukost på hotellet och avfärd norrut mot champagnedistriktet. Sent under eftermiddag anländer vi till champagnens huvudstad Reims. Inkvartering för två nätter på Hotel Kyriad Reims Centre. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 4. Fredag 6.10: Reims 

Frukost på hotellet. Under förmiddagen bekantar vi oss med Reims när vi under ledning av en lokalguide gör en rundtur i staden både med buss och promenad. Lunch på egen hand i Reims innan det är dags för besök på Champagnehuset Mumm Champagne. Middag på hotellet. 

Dag 5. Lördag 7.10: Reims-Rüdesheim 

Frukost på hotellet och avfärd mot Rhendalen. Det finns olika vägar att välja på, så ett förslag är att köra via Luxemburg med ett stopp där. Väl framme i Rüdesheim blir det inkartering för en natt på Hotel Trapp. Middag på hotellet och möjlighet att utforska alla små vinstugor som finns på den smala och välkända gatan Drosselgasse. 

Dag 6. Söndag 8.10: Rüdesheim-hem 

Frukost på hotellet. Egen tid under förmiddag att ströva runt i Rüdesheim. Eftermiddagens program är fortfarande lite öppet. Vi kör den korta biten till Eltville och kan besöka Kloster Eberbach. Här kan man ha guidning och provsmakning av tre Riesling i klostrets vinkällare. Möjlighet till sen lunch/ tidig middag i deras trevliga restaurang Klosterschänke innan det blir dags att bege sig till flygplatsen. En annan möjlighet kan vara att besöka Weingut Stefan Gerhard där Nina Gerhard, en kvinna hemma från Singsby, driver vinhuset med sin man. Finnairs flyg avgår från Frankfurt kl. 19:25 med ankomst till Helsingfors kl. 22:50. Vidare till Vasa kl. 00:05 med ankomst till Vasa kl. 01:05 +1

Resedatum: 3-8.10.2023, tisdag-söndag, 6 dagar 

Resans pris: 1595 €/ person i tvåpersoners rum 

Enkelrumstillägg: 290 € 

I priset ingår: 

  • Finnairs flyg Vasa-Helsingfors-Paris/Frankfurt-Helsingfors-Vasa 
  • Busstransporter enligt programmet 
  • 5 nätter på hotell inklusive frukost 
  • 4 middagar på hotell/ restaurang 
  • Heldag med Antoine Braastad, guidning, provsmakning och lunch 
  • Lokalguide i Reims 
  • Mumm Champagne, guidning och provsmakning 

I priset ingår inte: 

-Måltidsdrycker förutom till lunchen med Antoine 

-Reseförsäkring 

-Vinprovning och guidning på Kloster Eberbach eller på Weingut Stefan Gerhard 

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls 

Specialvillkor tillämpas på denna resa: www.ingsva.fi/ allmanna-villkor-for-paketresor/ 

Denna resas avbokningsvillkor specificerade – gäller även vid sjukdom: 

1. Om resan avbokas senast 61 dagar före avresa debiteras expeditionsavgift 60 €/person. 

2. Om resan avbokas 60-31 dagar före avresa debiteras förskottet 150 €/person. 

3. Om resan avbokas 30 dagar före avresa eller senare debiteras resebyråns alla faktiska kostnader och expeditionsavgift 60 €/person. 

Kom ihåg att i god tid teckna reseförsäkring – senast i samband med betalning av resans förskott ifall du måste avboka resan p.g.a. sjukdom! 

 

BOKNING: sänd in anmälan till: info@ingsva.fi -> anmälan med namn som det är skrivet i passet, adress, telefon och epost. För faktureringen behövs företagets namn och adress.

Märke: Sällskapsresan. Anmälning senast 30.7.2023

Anmälningsavgift 150€ direkt efter bokning och slutbetalning 5 veckor före avresa.