Kust-Österbottens Företagare
  • Evenemang

Välgörenhetsmiddagen Ukraine Aid

  • Kust-Österbottens Företagare
  • Korsnäs Företagare rf
  • Malax Företagare
  • Mustasaaren Yrittäjät - Korsholms Företagare rf

Rysslands anfallskrig mot Ukraina har pågått i över ett år med stora humanitära förluster och massflykt som följd. Finländarnas och österbottningarnas vilja att stötta de krigsdrabbade är stor – och lördagen den 15. april erbjuds en ny chans att hjälpa till. Då arrangerar fyra företagarföreningar, Korsholms Företagare, Vasa företagare, Vörå Företagare och Kust-Österbottens Företagare, välgörenhetsmiddagen Ukraine Aid på restaurang Berny’s i Replot.

Välgörenhetsmiddagen arrangeras i samarbete med föreningen Kalyna som distribuerar hjälp till det krigsdrabbade Ukraina och hjälper ukrainare som har kommit till Finland efter att anfallskriget började i februari 2022. Föreningen hjälper också till med integrering av ukrainare i Finland och främjar kulturellt utbyte mellan länderna.

Evenemanget som drar i gång klockan 18.00 och inkluderar en tre rätters middag (drycker till självkostnadspris), underhållning av Show’n Acapella Group och dans till levande musik.

– Många företagare i Österbotten har ett djupt engagemang i kriget i Ukraina. Genom att ordna välgörenhetsmiddagen får vi chansen att bidra ännu mer, säger Maria Norrlin-Asplund, ordförande för Korsholms företagare.

– Vi vill göra vad vi kan för att hjälpa människor som drabbats av det fruktansvärda kriget, konstaterar Björn Helsing, ordförande för Vörå Företagare och fortsätter: Den som vill dra sitt strå till stacken, oberoende om man är medlem eller inte, kan köpa en biljett för 55 euro.

Du kan anmäla dig via länken lägre ner.

Efter anmälningen betala in 55 € (40 € doneras till Kalyna) före den 5.4. till:

Korsholms Företagare rf

FI85 4958 0010 1234 81

DABAFIHH

Meddelande: Ukraine Aid + ditt namn

Betald avgift fungerar som inträdesbiljett.

Varmt välkommen att hjälpa oss att hjälpa!

Anmäl dig här
Pris
55 €
Plats
Replotvägen 2, 65800 Replot