5.11.2023 09:20
Nyhet

Årets unga företagare i Kust-Österbotten är Maunu Ylimäki

Maunu Ylimäki är årets unga företagare i Kust-Österbotten. Han tar emot priset och prissumman från Yksityisyrittäjäin Säätiö under den årliga festen som Kust-Österbottens Företagare ordnar i Vasa på lördagskvällen 4.11.

Familjeföretaget Rennova, som fokuserar på byggnadsrenovering, grundades i Vasa år 2010 av Maunu och hans bror Juho. Nycklarna till företagets framgång har alltid varit högkvalitativt arbete, respekterad ingenjörskompetens inom projektledning, skickliga och motiverade medarbetare samt ett nära samarbete med andra företag.

Rennova genomför många stora projekt för bostadsbolag, privata företag och den offentliga sektorn. Privatkunder betjänas särskilt i samband med renoveringar av bostadsbolag, men också i andra renoverings- och byggfrågor.

Den ansedda brittiska ekonomitidningen Financial Times inkluderade Rennova på sin lista över “1000 europeiska tillväxtföretag” år 2020. Företagets ekonomi är stark och har kreditbetygsklassen AA+, ett sällsynt vitsord för tillväxtföretag.

Maunu Ylimäki är en ung och öppensinnad entreprenör som har utvecklat sitt företag steg för steg, berättar Osku Pienimäki, ordförande för styrgruppen för de unga företagarnas nätverk inom Kust-Österbottens Företagare. Rennova erbjuder jobb åt 13 heltidsanställda personer.

Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, framhåller Rennovas önskan att vara den bästa arbetsplatsen inom sin bransch i Vasa. Enligt Hovi har Maunu Ylimäki som vd lagt särskild vikt vid att alla på Rennova ska trivas på sin arbetsplats. Förmånerna för anställda inkluderar bland annat en utökad sjukförsäkring och motionssedlar.