3.4.2023 13:06
Nyhet

Företagarna i Finlands Henrik Wickström tar plats i riksdagen efter kometval – “Företagen förtjänar en politik som möjliggör tillväxt”

Henrik Wickström, sakkunnig inom näringslivspolitik i Företagarna i Finland, är ny riksdagsledamot för Svenska folkpartiet.

28-åringen, som är Svenska folkpartiets vice ordförande, fick hela 7 302 röster i Nylands valkrets.

– Det är känns jättebra. Jag är väldigt tacksam för förtroendet, säger Wickström, som även är styrelseordförande i sin hemkommun Ingå. Det här är första gången på ett halvt sekel som Ingå får en folkvald i riksdagen.

Han har haft en intensiv valkampanj och det gav resultat. I sin kampanja har Wickström förutom företagarfrågor även fokuserat på vård, utbildning, mental hälsa och ekonomin.

Wickström, som var röstmagnet för SFP i det senaste välfärdsområdesvalet med närmare 5 900 röster, har varit aktiv i kommunalpolitiken sedan han blev myndig. Han beskriver sig själv som en målmedveten resultatpolitiker.

– Det känns toppen att i riksdagen kunna föra fram företagarnas sak. Våra företag, som skapar jobb, välstånd och dynamik, förtjänar en politik som möjliggör tillväxt, säger Wickström, som framhåller dialogens betydelse mellan beslutsfattarna och företagen.