5.2.2024 19:53
Nyhet

Priser till årets bästa föreningar

Parikkalan Yrittäjät, Kempeleen Yrittäjät, Nokian Yrittäjät och Etelä-Helsingin Yrittäjät utsågs till årets lokalföreningar inom Företagarna i Finland. Årets branschförening är Sailab – MedTech Finland ry.

Företagarna i Finland har 372 lokalföreningar och 60 branschföreningar. Priserna för årets lokalföreningar och årets branschförening delades ut under företagarorganisationens evenemang Vaikuttajafoorumi den 2 februari 2024. De bästa lokalföreningarna utsågs i fyra kategorier utgående från medlemsantal: 1–99, 100–200, 201–499 och över 500 medlemsföretag.

Parikkalan Yrittäjät lyckas engagera både gammal och ung

Parikkalan Yrittäjät från Södra Karelen tilldelades priset för den bästa föreningen med färre än 100 medlemsföretag. Föreningen har lyckats öka sitt medlemsantal trots att många av ortens företag lider av sämre verksamhetsförutsättningar på grund av den stängda östgränsen. Parikkalan Yrittäjät har lyckats engagera unga företagare som flaggar för samarbete och gemensamma värderingar.

Kempeleen Yrittäjät erbjuder högklassiga medlemstjänster

Kempeleen Yrittäjät från Norra Österbotten kammande hem priset i klassen 100–200 medlemsföretag. Föreningens verksamhet har fokuserat på högklassiga medlemstjänster i form av evenemang, kommunikation och intressebevakning. Styrelsearbetet har enligt juryn skötts effektivt och konstruktivt.

Nokian Yrittäjät nyttjar effektivt medlemmarnas nätverk

Nokian Yrittäjät från Birkaland utsågs till den bästa lokalföreningen i klassen 201–499 medlemsföretag. Föreningen har redan länge gjort ett utmärkt arbete för att förbättra medlemsupplevelsen, och resultaten syns i den positiva medlemsutvecklingen. I styrelsearbetet nyttjas medlemmarnas kompetens och nätverk effektivt, samarbetet med olika aktörer är omfattande och utbudet av evenemang är brett och mångsidigt. Föreningen har en egen lokal, vilket ger goda möjligheter för företagare att träffas, nätverka och främja affärer.

Södra Helsingfors Företagare utövar en stark intressebevakning

I kategorin för de största föreningarna, med minst 500 medlemsföretag, gick priset till Etelä-Helsingin Yrittäjät. Föreningen har lyckats skapa en exemplarisk stig för unga entreprenörer att växa till aktiva medlemmar i föreningens styrelse. Till exempel representerade åtta av nio styrelsemedlemmar Etelä-Helsingin Yrittäjät på de riksomfattande företagardagarna i Björneborg förra året. En av föreningens styrkor är ett välfungerande samarbete med riksdagsledamöter och kommunala beslutsfattare.

Sailab – MedTech Finland Oy är en aktiv påverkare

Sailab – MedTech Finland Oy belönades som årets branschorganisation. Lagstiftningen inom medicinteknik kräver ett aktivt påverkningsarbete och därför har Sailab – MedTech Finland satsat på en långsiktig och aktiv lobbyverksamhet. Branschorganisationen representerar nästan 90% av alla företag inom medicinteknik i Finland.

Hedersomnämnande till Kittilä, Eura, Forssa och Vieremä

Kittilän Yrittäjät från Lappland fick ett hedersomnämnande för en mycket stark medlemsutveckling.

Företagarna i Eura, Forssa och Vieremä tilldelades ordförandens hedersutmärkelser.

Fennia, Elo och Finnvera utsåg Egentliga Finlands Företagare till årets regionala föreningssamarbetspartner.