Kust-Österbottens Företagare
  • Resor

Sällskapsresa till till Moseldalen och Alsace 2024

  • Kust-Österbottens Företagare
  • Mustasaaren Yrittäjät - Korsholms Företagare rf
1595 €
Ytterligare information och dataskyddsärenden

Studieresa till Moseldalen och Alsace
”Sällskapsresan 2024”

Moseldalen sträcker sig mellan Koblenz och Trier i ett vackert flodlandskap och vinrankorna breder ut sig längs de branta sluttningarna som på flera ställen kröns av borgruiner. Området förknippas med milt klimat och goda viner och här finns många charmiga vinbyar med smala gränder och sagolika korsvirkeshus.
Alsace har verkligen en historia att berätta. Här i området har det skett ett möte mellan romansk och germansk kultur. Vinodlingen infördes av romarna i begynnelsen av vår moderna tid. Senare blåste Merovingerna och Karolingerna nytt liv i vinkulturen. De satte stort värde på den ”stärkande dryck som höjer humöret”. Vi bor i Colmar och gör utflykter i omgivningarna. Att Alsace producerar goda viner är välbekant, men att uppleva dem på ort och ställe är ändå något helt speciellt.


1) Tisdag 8.10: Till Moseldalen, Bernkastel-Kues:

Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 05.50, via Helsingfors med ankomst till Frankfurt kl. 09.20. INGSVA:s buss och Anton möter vid flygplatsen. Längs vackra vägar kör vi till Moseldalen med paus på lämpligt ställe. Framme vid Moseldalen börjar vi med ett besök på Weingut Karp där vi får en första provsmakning av områdets viner. Sedan tar vi sikte på ”Mosels pärla” Bernkastel-Kues, centralort i vindistriktet Mittelmosel. Tidigare var det två orter på varsin sida av floden Mosel, idag är de förenade med en bro. Bernkastel-Kues är en riktig pärla med välbevarade korsvirkeshus, smala vindlande gränder och medeltida torg. Stadens stora turistmagnet är Der Vinothek som ligger i Kues, där man kan prova mer än 130 olika viner från regionen. Inkvartering för två nätter på fina Hotel Doctor Weinstube. Gemensam välkomstmiddag på kvällen. www.doctor-weinstube-bernkastel.de/

2) Onsdag 9.10: Moseldalen:

Frukost på hotellet. Båtkryssning på Mosel till Traben Trarbach med gemensam lunch i Traben Trarbach. Väl tillbaka i Bernkastel-Kues finns det gott om tid att upptäcka staden.

3) Torsdag 10.10: Bernkastel-Kues-Alsace, Colmar:

Frukost på hotellet och avfärd mot Alsace. Vi gör ett lite längre stopp i Strasbourg som brukar kallas Europas huvudstad med tanke på Europaparlamentet, samtidigt som det är huvudort i Alsace. Strasbourg är mest känt för sin katedral och för korsvirkeshusen i La petit France där fiskare och garvare bodde förr. Tid för lunch på egen hand innan vi fortsätter till Colmar som i sin tur kallas vinhuvudstaden i Alsace. Inkvartering för tre nätter på Hotel Turenne som har ett toppenläge endast ett par minuters promenad till den gamla stadsdelen och La Petite Venise, ”Lilla Venedig”. www.turenne.com/fr/

4) Fredag 11.10: Alsace:

Frukost på hotellet. Förmiddagen spenderas i Colmar, den medeltida staden som formats av både den franska och tyska kulturen. En av höjdpunkterna är kvarteren som kallas ”Lilla Venedig” där blomsterprydda korsvirkeshus trängs vid smala kanaler. Vi kör en rundtur med minitåg och audioguide. Lunch på egen hand i Colmar före vi kör till den lilla vinbyn Eguisheim och vinbonden Bruno Herz. Kvällen fri i Colmar för egna restaurangbesök.

5) Lördag 12.10: Alsace:

Frukost på hotellet. Denna dag besöker vi först slottet Haut-Koenigsbourg och sedan längs vinvägen via Ribeauvillé till den medeltida vinbyn Riquewihr. Här gör vi en vinprovning hos Dopff och lunch på restaurang i Riquewihr innan vi återvänder till Colmar.

6) Söndag 13.10: Colmar-hem:

Frukost på hotellet. Kring 10-tiden åker vi till Pfaffenheim där vi besöker Walter & Filz. Här blir det en mäktig vinprovning med många olika viner och en läcker sen lunch som avslutning på resan. Glada i hågen blir det dags att åka till flygplatsen i Zürich. Finnairs flyg avgår från Zürich kl. 19:05 via Helsingfors till Vasa där vi landar kl. 01:05 natten mot måndag.

Resedatum: 8-13.10.2024, tisdag-söndag, 6 dagar
Resans pris: 1595 €
TILLÄGG
Enkelrum: 280 €

I priset ingår: Finnairs flyg Vasa-Helsingfors-Frankfurt/Zürich-Helsingfors-Vasa Bussresa i helturistbuss
5 nätter på hotell inklusive frukost
Båttur på Mosel
Lunch i Traben Trarbach
Lunch i Riquewihr
Lunch och många viner hos Walter & Fils
4 vingårdsbesök
Minitåg i Colmar med audioguide
1 middag på Doctor Weinstube

I priset ingår ej: Reseförsäkring

*OBS! Fotoförsett ID bör tas med på resan (pass eller eu-id).
*Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.
*Vi förbehåller oss rätten till ändringar i resans pris och program.

Avbokningsvillkor:
Specialvillkor tillämpas på denna resa: www.ingsva.fi/ allmanna-villkor-for-paketresor/
Denna resas avbokningsvillkor specificerade – gäller även vid sjukdom: 1. Om resan avbokas senast 61 dagar före avresa debiteras expeditionsavgift 60 €/person. 2. Om resan avbokas 60-31 dagar före avresa debiteras förskottet 150 €/person. 3. Om resan avbokas 30 dagar före avresa eller senare debiteras resebyråns alla faktiska kostnader och expeditionsavgift 60 €/person.
Kom ihåg att i god tid teckna reseförsäkring – senast i samband med betalning av resans förskott ifall du måste avboka resan p.g.a. sjukdom!

ANMÄLNING:

Anmälningarna  skickas till: info@ingsva.fi
Anmälningsavgift 150 €,  betalas två veckor efter bokning och slutbetalning 45 dagar före avresa
När du anmäler dig:
Skriv i meddelanderubriken: Korsholm Moseldalen
Sedan följande uppgifter:
-Namn som det är skrivet i passet
-Hemadress
-E-post-adress
-Telefonnummer
-Faktureringsadress
VÄLKOMMEN!

(Vid eventuella frågor som inte rör det angivna researrangemanget kan du kontakta Maria Norrlin-Asplund, ordförande för Korsholms Företagare, på telefonnummer 050 5555226)

Sällskapsresan till Cognac och Champagne 2023