Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät
  • Matkat

Seuramatka Moselin laaksoon sekä Alsaceen 2024

  • Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät
  • Mustasaaren Yrittäjät - Korsholms Företagare rf
1595 €
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Opintomatka Moselin laaksoon sekä Alsaceen ”Seuramatka 2024”

Moselin laakso ulottuu kauniissa jokimaisemissa Koblenzin ja Trierin väliin. Laaksossa viiniköynnökset levittäytyvät jyrkille rinteille, joita monissa paikoissa kruunaavat myös linnanrauniot. Alue yhdistetään leutoon ilmastoon ja hyviin viineihin. Alueella on myös monia viehättäviä viinikyliä, joissa on kapeita kujia ja satumaisia ristikkotaloja.
Alsacella on todellakin tarina kerrottavanaan. Alue on ollut romaanisen ja germaanisen kulttuurin kohtaamispaikka. Roomalaiset esittelivät aikamme alussa modernin viininviljelyn. Myöhemmin merovingilaiset ja karolingilaiset puhalsivat uusia tuulia viinikulttuuriin. He antoivat suuren arvon “virkistävälle juomalle, joka kohottaa mielialaa”.

Asumme Colmarissa ja teemme retkiä ympäröivällä alueella. Se, että Alsace tuottaa hyviä viinejä, on hyvin tiedossa, mutta niiden kokeminen paikan päällä on silti jotain hyvin erityistä.

 Tiistai 8.10: Lähtö Moselin laaksoon, Bernkastel-Kues:
Finnairin lento Vaasasta, Helsingin kautta Frankfurtiin, lähtee klo 05.50. Kone laskeutuu Frankfurtiin klo 09.20. INGSVAN linta-auto ja kuljettaja Anton vastaanottaa meidät lentokentällä. Ajamme pitkin kauniita teitä Moselin laaksoon, pysähtyen matkan varrella sopivassa paikassa. Perillä Moselin laaksossa aloitamme vierailut Weingut Karpissa, jossa pääsemme maistamaan alueen viinejä. Vierailun jälkeen jatkamme ”Moselin helmeen” Bernkastel-Kuesin kaupunkiin, joka on Keski-Moselin viininviljelyskeskus. Aiemmin alueet sijaitsivat Mosel joen molemmin puolin, tänä päivänä alueita yhdistää silta. Bernkastel-Kues on alueen helmi, jossa sijaitsee koristeellisia ristikkotaloja, kapeita mutkikkaita kujia sekä keskiaikainen tori. Kuesissa sijaitsee suuri turistimagneetti Der Vinothek, jossa voi maistella yli 130 eri viiniä alueelta. Majoittuminen (2vrk) hienossa Doctor Weinstube hotellissa, jossa tarjoillaan yhteinen tervetuliaisillallinen. www.doctor-weinstube-bernkastel.de/

Keskiviikko 9.10: Moselin laakso
Aamiainen hotellissa. Moselin jokiristeily Trapen Trarbachiin, jossa yhteinen lounas. Paluu Bernkastel-Kuesiin, jossa on omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Torstai 10.10: Bernkastel-Kues-Alsace, Colmar:
Aamiainen hotellissa ja lähtö Alsaceen. Pysähdymme hieman pidempään Strasbourgissa, jota yleensä kutsutaan Euroopan parlamentin johdosta Euroopan pääkaupungiksi. Strasbourg on myös Alsacen alueen suurin kaupunki, joka tunnetaan parhaiten katedraalistaan sekä La Petit Francen ristikkorakenteisista taloista, joissa kalastajat ja nahkurit ennen asuivat. On aika omatoimiselle lounaalle, jonka jälkeen matka jatkuu Colmariin, jota puolestaan kutsutaan Alsacen viinipääkaupungiksi. Majoittuminen (3vrk) Hotel Turennessa, joka sijaitsee erinomaisella paikalla vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja La Petite Venisestä, “Pikku Venetsiasta”. www.turenne.com/fr/

 Perjantai 11.10: Alsace:
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vietetään Colmarissa, keskiaikaisessa kaupungissa, jota sekä ranskalainen että saksalainen kulttuuri ovat muokanneet. Yksi alueen kohokohdista on “Pikku Venetsia”, jossa kukkien koristamat ristikkorakenteiset talot sijaitsevat kapeiden kanavien varrella. Ääniopastettu kiertoajelu minijunalla. Omatoimisen lounaan jälkeen jatkamme matkaa pieneen Eguisheimin viinikylään viininvalmistaja Bruno Herzin luo. Vapaa ilta Colmarissa omille ravintolavierailuille.

Lauantai 12.10: Alsace:

Aamiainen hotellissa. Tänään vierailemme ensin Haut-Koenigsbourgin linnassa, jonka jälkeen jatkamme viinireittiä pitkin Ribeauvillén kautta keskiaikaiseen Riquewihrin viinikylään. Kylässä saamme nauttia viininmaistelun Dopffissa ja lounaan Riquewihrin ravintolassa ennen paluuta Colmariin.

Sunnuntai 13.10: Colmar-koti:

Aamiainen hotellissa. Noin klo 10.00 lähdemme Pfaffenheimiin, jossa vierailemme Walter &; Filzissä eri viinien maistelun merkeissä. Päivän päätteeksi herkullinen myöhäinen lounas, jonka jälkeen on aika lähteä Zürichin lentokentälle. Finnairin lento lähtee klo 19.05 Zürichistä Helsingin kautta Vaasaan. Vaasaan laskeudumme maanantain vastaisena yönä klo 01.05.

 

Matkan ajankohta:      8.-13.10.2024, ti-su, 6 päivää

Matkan hinta: 1595 €

 

LISÄMAKSUSTA

Yhden hengen huone 280 €

Hintaan sisältyy:                 Finnairin lennot Vaasa-Helsinki-Frankfurt/Zürich-Helsinki-Vaasa

                                                Linja-autokuljetukset täysturisti linja-autolla

                                                5 majoitusvuorokautta hotellissa aamiaisineen

                                                Moselin jokiristeily

                                           Lounas Trapen Trarbachissa

                                           Lounas Riquewihrissä

                                           Lounas ja useita viinimaisteluita Walter & Filzissä

                                                4 viinitilavierailua

                                                Ääniopastettu kiertoajelu minijunalla

                                                Illallinen hotelli Doctor Weinstubessa

Hintaan ei sisälly:               Matkavakuutus

* HUOM! Matkalla tulee olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi tai EU-henkilötodistus).

* Rokotukset: tarkista www.rokote.fi.

* Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia matkan hintaan ja ohjelmaan.

Peruutusehdot:

Tähän matkaan sovelletaan erityisehtoja: https://www.ingsva.fi/matkaehdot/?lang=fi

 

Tämän matkan peruutusehdot ovat voimassa myös sairaustapauksissa:

  1. Jos perut lähtösi matkalle viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €/hlö.
    2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €/hlö.
    3.  Jos matka peruutetaan 30 päivää ennen lähtöä tai myöhemmin, veloitetaan kaikki matkatoimistolle koituvat todelliset kulutsekä käsittelymaksu 60 €/hlö.

Muistathan ottaa matkavakuutuksen hyvissä ajoin etukäteen – jos kävisi niin ikävästi, että joutuisit perumaan matkan sairauden vuoksi, niin kannattaa ottaa vakuutus viimeistään ennakkomaksun yhteydessä.

                               

 

(Jos sinulla on kysyttävää, joka ei liity määritettyyn matkajärjestelyyn, voit ottaa yhteyttä Mustasaaren Yrittäjien puheenjohtajaan Maria Norrlin-Asplundiin puhelinnumerossa 050 5555226))

Seurantamatka Cognac & Champagne 2023