13.11.2023 10:31
Nyhet

Anders Bergman, årets företagare i Vörå, har ett brinnande intresse för att skruva med maskiner

Anders Bergman är årets företagare i Vörå. Priset delades ut på den årliga festen som Kust-Österbottens Företagare ordnade i Vasa lördagen den 4 november.

Ända sedan Anders Bergman övertog familjens jordbruk 1992 och två år senare startade serviceverkstad i form av en bifirma, har verksamheten vuxit och med den också utrymmena.

De båda verksamhetsformerna har idag bytt plats – jordbruket är numera en binäring, medan serviceverkstaden sysselsätter fem personer på heltid. Spannmålsodlingen finns kvar, men produktionsdjuren fick redan 1999 ge plats för en större verkstad och sedan dess har man förstorat sina utrymmen ytterligare – senast 2020.

– Jag hade ett brinnande intresse för att skruva med maskiner, och eftersom det fanns kundunderlag blev detta en naturlig utveckling, konstaterar Anders.

Vörå Företagare lyfter fram att Baggas Bil & Traktor har verkat på samma plats i Komossa sedan 1994 och under åren erbjudit arbete åt ortsbefolkningen och hållit landsbygden levande. Företaget har expanderat och satsat i ny teknik samt investerat i nya utrymmen för att kunna möta branschens utveckling och utmaningar.  Anders Bergman har under åren också hjälpt andra företagare i kommunen genom sitt mångåriga engagemang i företagarföreningen.