3.7.2024 10:43
Nyhet

Anna Kotamäki har valts till ny verkställande direktör för Mellersta Österbottens Företagare

Styrelsen för Mellersta Österbottens Företagare har valt Anna Kotamäki till ny verkställande direktör för regionalorganisationen. Kotamäki är hemma från Toholampi och börjar sitt arbete i början av augusti.

”Jag är mycket tacksam för att ha blivit vald till ny verkställande direktör och hoppas kunna vara en människonära utvecklare och samarbetsbyggare,” säger Anna Kotamäki.

Anna Kotamäki har erfarenhet av företagandet samt andra uppgifter inom näringslivet. Hon var den första anställda och delägaren i det framgångsrika företaget Lyyti Oy. Kotamäki har också varit företagare i 10 år i städföretaget Kota Oy, som grundades av hennes make. Senast har hon arbetat som HR- och administrationschef i familjeföretaget Piiloset/Oy Finnsusp Ab.

”Som företagare har jag fått förståelse för de regionala och nationella aktörer och regler som påverkar förutsättningarna för företagande och affärsverksamhet,” säger Kotamäki.

Kotamäki har också arbetat som frilansjournalist sedan 2001 och har publicerat podcasten “Meidän Mielestä” i flera år. Hon har också varit aktiv i Åbo Juniorhandelskammare.

”Aktivt samarbete med företagare inom olika områden samt starkt samarbete med beslutsfattare och myndigheter är viktigaste i uppdraget, säger Jarmo Nahkala, ordförande för Mellersta Österbottens Företagare. Vi önskar Anna lycka och framgång i hennes nya roll.

Den nya verkställande direktören möter en livskraftig region, ett ansvarsfullt styrelse med ordförande, en utmärkt och motiverad personal samt en stark ekonomi.

Anna Kotamäki (41 år) tog examen som tradenom inom ledning, entreprenörskap och marknadsföring vid Mellersta Österbotens yrkeshögskola Centria år 2007. En del av studierna genomförde hon i Schweiz, vid ZHAW Zurich University of Applied Sciences. Dessutom har hon genomfört grundstudier i pedagogik och specialpedagogik vid Jyväskylä universitet och påbörjat en magisterprogram i handel och tjänster vid Åbo handelshögskola.

Kotamäki och hennes familj har nyligen flyttat tillbaka till Toholampi, där maken fortsätter familjens lantbruk. Familjen inkluderar också två barn i lågstadieåldern.

”Även om jag inte aktivt har påverkat i Mellersta Österbotten är jag redo att bygga nätverk, och mina erfarenheter från Åboregionen kan ge nya perspektiv för att utveckla Mellersta Österbottens Företagares verksamhet”, säger Anna Kotamäki.

Mellersta Österbottens Företagares långvariga verkställande direktör Mervi Järkkälä avslutar sin anställning i slutet av augusti. Totalt 22 personer ansökte om tjänsten som verkställande direktör.

Mer information:

Mellersta Österbottens Företagare

ordförande Jarmo Nahkala, tel. 0400 767 117, jarmo.nahkala@hyotykuorma.fi

verkställande direktör (från och med 5.8.2024) Anna Kotamäki, tel. 040 358 3325, anna.kotamaki@gmail.com

Mellersta Österbottens Företagare har sedan 1939 varit en stark företrädare för regionens företagare. Vi arrangerar utbildnings- och nätverksevenemang för företagare samt erbjuder rådgivningstjänster och värdefulla medlemsförmåner. I vårt verksamhetsområde finns 23 lokala företagarföreningar med ca 2 300 medlemsföretag. Vi är en del av Företagarna i Finland www.yrittajat.fi/mellerstaosterbotten