Maija Aarnio
17.4.2024 11:31
Nyhet

Bästa medlem i Kust-Österbottens Företagare!

Våren är redan långt på väg och tempot tycks hela tiden öka, ibland är det nästan så att man vill sakta farten och tänka på de kommande sommardagarna mitt i det ändlösa informationsflödet.

På kontoret har vi haft fullt upp med att omorganisera och flytta, men nu börjar saker och ting så småningom falla på plats och vi återgår till vardagen. Vår vardag består inte bara av att hjälpa er företagare utan också av att bevaka företagarnas intressen, allt från lokala frågor (t.ex. betalningstider, upphandlingsfrågor) och nationella frågor (t.ex. inhouse-verksamhet och välfärdsområdena) till frågor på EU-nivå (val) samt framför allt att förbättra villkoren regionalt, ofta tillsammans med olika samarbetspartner. Det finns mycket att göra och det går framåt, om än ett steg i taget.

Våren har fört med sig mycket nytt för företagarna, och jag tror inte att det kommer att ta slut ännu. Resultaten av ramförhandlingarna påverkar oss alla, både som företagare och som konsumenter, och det verkar som om många nu oroar sig för sin egen och sitt företags framtid. Jag vill påminna er om att det finns hjälp att få från många olika håll och du behöver inte vara ensam med din bekymmer. Läs mer om varifrån du kan få hjälp på vår hemsida.

Som medlem hör du inte bara till din lokala förening, utan också till en regionorganisation  (Kust-Österbottens Företagare) och till takorganisationen Företagarna i Finland. Det betyder att du kan delta i evenemang på tre olika nivåer och få ett bra nätverk och kamratstöd. Observera dock att vissa evenemang kan ha begränsat deltagarantal eller kan vara avgiftsbelagda – detta framgår alltid tydligt i injudan till evenemanget.

Kom gärna med på något av våra evenemang i väntan på de soliga sommardagarna, det ger säkert en välkommen omväxling i vardagen! På vilken tillställning ses vi?

I väntan på sommaren,
Maija