5.11.2023 20:55
Nyhet

Crimppi är årets företag i Kust-Österbotten

Kust-Österbottens Företagare har valt Crimppi Oy till årets företag i regionen. Företaget är känt framför allt för sina kablage, ljusfiberprodukter och monteringstjänster. Crimppi tar emot priset under den årliga festen som Kust-Österbottens Företagare ordnar i Vasa på lördagskvällen 4.11.

Crimppi har vuxit från ett litet företag till Finlands största kablagefabrik och en internationell koncern med fabriker förutom i Finland också i Kina och Kroatien. En ny fabrik planeras som bäst i Baltikum.

Kust-Österbottens Företagare vill betona företagets satsningar på kvalitet och tillväxt. Enligt ordförande Magnus Sundell är Crimppi ett exemplariskt företag då det gäller att skapa förtroende genom kvalitet och tillit, men också tillväxtattityd.

– Vi uppmuntrar alltid företag att söka tillväxt och det har Crimppi gjort med strålande resultat. Speciellt glada är vi över att företaget varit sin hemort trogen trots den starka tillväxten. Ett lysande exempel på detta är fabriken i Runsor i Vasa som under åren byggts ut flera gånger, säger Sundell.

Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, lyfter fram företagets satsningar på hållbarhet och personalens välmående. Crimppi söker ständigt nya miljövänliga lösningar tillsammans med sina kunder och leverantörer. Förutom att förbättra sorteringen, återvinningen och minskningen av avfall samt hanteringen av utsläpp och energiförbrukning, tar bolaget också hand om sin personal på ett ypperligt sätt.

– Många olika kulturer förenas i Crimppis internationella arbetsmiljö. Personliga egenskaper som etnicitet, kön eller religion påverkar inte hur personalen behandlas. Bolaget har förbundit sig till att respektera mänskliga rättigheter och miljöskydd i alla sina fabriker.  Värderingarna har en framträdande roll I Crimppis verksamhet, sammanfattar Hovi.

Crimppis vd Timo Harri är glad över priset och lyfter fram personalens betydelse i framgångssagan.

– Det är fantastiskt att Seppo Hujanens och Eeva-Riitta Mansikkamäkis livsverk och Arto Laines och mitt arbete uppmärksammas med ett erkännande av denna kaliber. Vi har alltid haft ett jättefint och pålitligt team och tillsammans har vi genom åren kunnat utveckla nya produkter och tjänster, säger Harri.