9.2.2023 18:23
Nyhet

Flygförbindelsen till Stockholm startar tidigare än väntat

Flygbolaget SAS tidigarelägger uppstarten av linjen Vasa–Stockholm. Den första avgången kommer att gå 3.4, och biljetterna släpps 10.2. De två första veckorna kring påsk flygs tre avgångar per vecka, från vecka 16 framåt ökar man till fem avgångar per vecka.

SAS kommer flyga Vasa–Stockholm linjen med CRJ-900-jetplan, med en kapacitet på 90 passagerare och flygtiden är 45 minuter. Detta betyder ett välkommet tillskott till utbudet till och från Vasaregionen, något som har varit mycket efterfrågat.

– Efterfrågan på flygförbindelser i Vasa ökar, och vi har glädjen att erbjuda direkta flyg till Stockholm redan innan påsk. Tidtabellen kommer möjliggöra goda förbindelser till och från Stockholm men även vidare ut i vårt starka nätverk i Skandinavien och övriga världen, säger Niko Ek som är försäljningsansvarig för Europa på SAS.

– Vi är mycket glada över att SAS nu tidigarelägger sin öppning på Vasa–Stockholm-linjen. Vi vet hur efterfrågad denna linje är från både företag och privatpersoner. Linjen ger goda möjligheter för resor både lokalt till Stockholmsområdet såväl som till Norden, Europa och övriga världen. SAS startar med fem turer per vecka, och nu fokuserar vi på att få en god utveckling på linjen och fler turer framöver. Regionen behöver goda flygförbindelser, och vi hoppas nu att resenärerna använder sig av alternativen som vår flygplats kan erbjuda, säger Peter Källberg, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK. Han fungerar som kontaktperson till flygbolagen och är koordinatorn för den regionala flygstrategigruppen.

– Regionen, flygbolaget och Finavia har fört goda diskussioner, och nu ser vi resultatet av det. Den enkät som vi gjorde i höstas i samarbete med Österbottens handelskammare och företagarorganisationer i regionen utgjorde också en bra grund där vi kunde på visa en verklig efterfrågan, säger Källberg.

– Det här är en välkommen nyhet. Regionens näringsliv är i stort behov av en direktlinje till Stockholm. Detta är även en stark signal för de företag som funderar på att investera i regionen, säger Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare.