Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

15.11.2023 09:04
Nyhet

Maija Aarnio ny regiondirektör för Kust-Österbottens Företagare

Maija Aarnio blir ny regiondirektör för Kust-Österbottens Företagare. Hon börjar sitt uppdrag den första december 2023.

Kust-Österbottens Företagares nuvarande vd Hippi Hovi går i pension vid årsskiftet.

Aarnios arbetsgivare är Företagarna i Finland som Kust-Österbottens Företagare köper regiondirektörtjänsten av. Aarnios huvudsakliga arbetsplats är Vasa.

Företagarna i Finland och Kust-Österbottens Företagare är välbekanta organisationer för Aarnio. Hon har tidigare arbetat både för regionorganisationen Kust-Österbottens Företagare och för lokalföreningen Vasa Företagare.

Senast har Aarnio arbetat på Lemonsoft Oyj som chef för kundtjänst, kommunikationschef och personalchef. Hon har också erfarenhet från bland andra Vacon Oyj i rollen som evenemangsmanager.

“Det är fantastiskt att komma tillbaka till Företagarna i Finland och Kust-Österbottens Företagare. Att arbeta i det nationella teamet ger regionens företag en ännu rakare kanal till information och verksamhet. Jag ser fram emot att komma igång med arbetet och hjälpa entreprenörer och företag”, säger Maija Aarnio.

“Styrelsen för Kust-Österbottens Företagare är nöjd med att ha hittat en lösning i god tid innan Hippi Hovi går i pension. Maijas tidigare bakgrund inom Kust-Österbottens Företagare och Vasa Företagare är en stor fördel som kommer att underlätta övergångsperioden avsevärt”, säger Kust-Österbottens Företagares ordförande Magnus Sundell.