Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Nu kan du föreslå vem som skall koras till årets företagare, årets egenföretagare och årets unga företagare i Österbotten!

Vem förtjänar titeln årets företagare, årets egenföretagare och årets unga företagare i Österbotten?

– Vi hoppas på många förslag från hela vårt område. Företagare i olika åldrar, inom olika branscher, av olika kön samt eldsjälar för både stora och små företag, säger Magnus Sundell, ordförande för Kust-Österbottens Företagare.

Kust-Österbottens Företagare har tillsammans med Fennia uppmärksammat årets företagare i Österbotten sedan år 2006.  Årets egenföretagare i regionen har korats av samma organisationer sedan år 2016. Årets unga företagare har tagit emot priset sedan 2013.

Nu har du alltså möjlighet att påverka vem som förtjänar prisen. Skicka in dina förslag med en kort motivering till adressen hippi.hovi@yrittajat.fi senast den 4.9.2022.

Kriterierna för årets företagare i Österbotten

Företagaren har med sin verksamhet gynnat företagandet och utvecklingen i kommunen och landskapet, till exempel genom att vara en betydande arbetsgivare, genom att höja servicenivån eller genom att bredda näringslivet eller på något annat sätt fungerat som en förebild för andra företagare. Företagaren är medlem i någon av lokalföreningarna inom Kust-Österbottens Företagare. Företagets ekonomi är stabil.

Kriterierna för årets egenföretagare i Österbotten

Egenföretagaren har varit verksam i minst tre år. Egenföretagaren är medlem i någon av lokalföreningarna inom Kust-Österbottens Företagarförening och har inga anställda arbetstagare. Egenföretagaren har med sitt eget exempel uppmuntrat till företagsverksamhet. Egenföretagaren bedriver en lönsam företagsverksamhet.

Kriterierna för årets unga företagare i Österbotten

Årets unga företagare har visat exceptionell attityd till företagande. Hen måste vara under 37 år och drivit företaget i minst tre år. Företagaren kan också leda ett äldre företag som genomgått en generationsväxling eller ett ägarbyte. Årets unga företagare måste äga minst 50 procent av bolagets aktier.

Styrelsen för Kust-Österbottens Företagare väljer årets företagare, egenföretagare och unga företagare i Österbotten under sitt oktobermöte. Prisen delas ut på den traditionella Företagarfesten på Strampen 4.11.2023. Lokalföreningarnas pristagare uppmärksammas på samma fest.