Regionala företagarpriser till Kalajoki och Reisjärvi

År 2021, utdelade Mellersta Österbottens Företagare, två regionala företagarpriser. Priserna tilldelades Steel-Prisma-Metallit Oy, från Reisjärvi och Hiekkadyyni Oy, från Kalajoki. Årets ensamföretagrpris tilldelades PP Livekuvaukset.fi, Heikki Saari, från Kalajoki.

Företagarprisets jury vill lyfta fram bland regionala framgångsrika företag, de framgångsrika företag, vilka har med sin specialisering, innovativhet och tillväxt, varit förebilder för näringslivet i regionen

Företagarpriserna utdelades på fredag kväll på Karleby stadshus, under Företagar Galan. På plats var över 160 personer.

I sitt resonemang för det regionala företagarpriset betonade juryn följande: Steel-Prisma-Metallit Oy, Reisjärvi

 • Juryn uppgav att, Steel-Prisma-Metallit Oy har med sina innovativa handlingar och långsiktig arbete, vuxit till en av Finlands största i sin bransch. Företagarnas mod och en engagerad personal, har också gett företaget möjlighet att växa. Företagets framtidsutsikter är goda.
 • Steel-Prisma-Metallit Oy är en inhemsk familjeföretag. Företaget tillverkar dörrar och fönster i metall. Huvudprodukterna är CE-märkta glasfasad, alumindörrar och -fönster, glasbranddörrar, rökutsugsförnster och -luckor. Man levererar produkter till byggnadsfirmor, offentliga lokaler och köpcentrum. Installationstjänst har alltid hör till företagets verksamhet.  
 • Företaget är grundat år 1990. Jari Kivioja fungerade då som anställd vd för företaget, men år 2000 köpte Jari och Hillevi Kivioja upp hela företagets aktier.  Företagarna har alltid hållit kunderna i centrum och alltid försöka överskrida deras förväntningar.
 • År 2020 genomfördes en lyckad generationsväxling och företagsarrangemang i företaget, när företagsverksamheten och ägandet övergick till företagarparets sex söner: Joonas, Lauri, Aleksi, Arttu, Johannes och Miika samt åt svärsonen Tuomo Niemikorpi. Som företagets vd fungerar numera Joonas Kivioja. De unga företagarna har fått brottas med corona tidens utmaningar, men de har fokuserat sig på företagets kärnkompetens. För att trygga tillväxtsmålsättningarna, har man planerat nya investeringar på fabriken i Reisjärvi.
 • Steel-Prisma-Metallit Oy sysselsätter idag ca 30 personer och företaget har egna 2000 kvadratmeter stora produktionsanläggningar. Företagets omsättning var år 2019, 5,6M€ och för det senast avslutade räkenskapsåret 2021 var omsättningen 6,8M€.

I sitt resonemang för det regionala företagarpriset betonade juryn följande: Hiekkadyyni Oy, Kalajoki

 • Juryn uppgav att, Hiekkadyyni Oy har med sina innovativa handlingar, med företagarnas mod och utan fördomar, kunnat utveckla företaget och få tillväxt, också under corona tiden. Dessutom har företaget skapat mervärde till regionen, som också har positivt aktiverat turismen. Bakom framgången är också en väldigt motiverad personal. Företagets framtidsutsikter är goda
 • Hiekkadyyni Oy är verksam i Kalajoki och erbjuder boende- och restaurangtjänster. Restaurangtjänster erbjuds på tre ställen: Sandy Kelt, Dyyni och Beach Bar Surffari. Dessutom erbjuder företaget cateringtjänster till små och stora evenemang, samt upplevelser och evenemangprodukter.
 • Företaget är grundat år 2002 och ägs av Hanna Saari, Aulis Yppärilä och Teemu Knuutila. Också Teemus sambo Tiia Priuska, är starkt med i företagsverksamheten.
  Företaget har utan fördomar utvecklat och utvidgat företagsverksamheten, genom att öppna nya och förnya flera verksamhetspunkter. Man ordnar också stora evenemang, vilka har haft inverkan för hela området. Personalen skolas ständigt och man har ett bra gemenskap.
 • Hiekkadyyni Oy sysselsätter idag 20årsverk och dessutom använder man tillfällig arbetskraft. Företagets omsättning var i slutet på 2018, 2,4M€, och p.g.a. företagets tillväxt var omsättningen vid den senast avslutade räkenskapsåret 2020 2,8M€.

I sitt resonemang för det regionala egenföretagarpriset betonade juryn följande: PP Livekuvaukset.fi  

 • Juryn uppgav enhälligt att, företagaren Heikki Saari har fått framgång genom långsiktig utveckling, med innotativa handlingar och har varit en föregångare för branschen i regionen.  Han har också bidragit till att företagen i regionen, tagit sina första steg inom digitaliseringen. Dessutom har branschen goda tillväxtsutsikter. Saari fungerar inom video och ljudproduktions branschen och som kunder har man företag, samfund, den offentliga sektorn och skolväsendet runtom i Finland.
 • Heikki Saari grundade företaget år 2013, genom sin fotografihobby. Idag erbjuder företaget förutom livesändningar och flygfotografering, också reklam-, inspelnings- och utbildningsvideon.  
 • Man har utvecklat företaget med den tanken att, nu bygger vi upp tjänster vilka säljer om fem år.

Mer info:                 
Mellersta Österbottens Företagare, vd Mervi Järkkälä, tel. 0500 561 145

Steel Prisma Metallit Oy, vd Joonas Kivioja, tel. 044 531 1155

Hiekkadyyni Oy, vd Aulis Yppärilä tel. 0400 589 221

PP Livekuvaukset.fi, vd Heikki Saari, tel. 040 516 8210

Mellersta Österbottens Företagare har fungerat från år 1939, som en stark intressebevakare för företagarna. Vi ordnar skolningar och nätverksevenemang, samt erbjuder rådgivningstjänster och medlemsförmåner pengar värda, för medlemsföretagarna. På verksamhetsområdet har vi ca 2 400 medlemsföretagare och 22 lokala företagarföreningar, med över 200 förtroendemän. Vi är en del av Företagarna i Finland  www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa