5.11.2023 09:08
Nyhet

Susanne Skata är årets egenföretagare i Kust-Österbotten

Susanne Skata, en drivande kraft i mediabranschen, är årets egenföretagare i Kust-Österbotten. Priset delades ut på den årliga festen som Kust-Österbottens Företagare ordnar i Vasa lördagen den 4 november.

Journalisten Susanne Skata grundade produktionsbolaget Sus Productions år 2005. Tillsammans med andra kreatörer gjorde hon tv- och radioprogram, tidningar, företags- och organisationsfilmer. I takt med videobranschens snabba utveckling växte också företaget. Med produktioner i olika storleksklasser blev utmaningen för företagaren att snabbt kunna skala både upp och ner i personalresurser och teknik. Strategin att jobba tillsammans med andra företagare och anlita medarbetare och leverantörer efter varje projekts unika behov är än idag ett lyckat val. Susanne företag Maxmo Media Ab producerar film, text, bild, ljud, grafik och sändningar i de format och för de plattformar uppdragsgivarna önskar.

Kust-Österbottens företagare lyfter fram Susannes Skatas förmåga att forma heltäckande och mångsidiga nätverk med egenföretagare, stora företag och offentliga bolag. Nätverkens omfattning ökar hennes företags trovärdighet. Susanne säljer sina tjänster och produktioner i hela Norden. Hon ingår också i teamet som producerar Företagarna i Finlands riksomfattande svenskspråkiga kommunikation.

Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, nämner bredden i egenföretagarens arbete.

– Genom att friskt ta sig an nya ämnen och branscher har Susanne skapat sig en kunskapsbas som gör att hon smidigt och snabbt kan hjälpa sina kunder att hitta rätt tonalitet och form för sin kommunikation.

Maxmo Medias vd är överraskad, och glad, över utmärkelsen.

– Som egenföretagare upplever jag ibland att jag är i ett tomrum medan ”alla andra” tillhör något. Att bli sedd känns förstås bra. Utmärkelsen går med tacksamhet djupt in i hjärtat. Jag uppmanar alla mina medarbetare och uppdragsgivare att ta till sig erkännandet för vårt sätt att jobba, säger Susanne Skata.