Ägarskiften

Ägarskiften

Företagets ägarskiften är en av de kritiska skeden i företagets livscykel. Rätt genomförd, kan den ge ny fart på företaget men slarvigt gjort kan den skada företaget helt förgäves.

År 2018 har det varit 286 042 företag i Finland, av vilka 7789 har verksameht på Mellersta Österbottens Företagares verksamhetsområde. När vi tar en titt på M-Ö:s Företagares medlemsföretagare kommunvis, är vart tredje eller till och med hälften över 55-år. Detta betyder att inom de närmaste åren, kommer tusentals framgångsrika företag att gå igenom ett ägar- eller generationsskifte.

Mellersta Österbottens Företagares Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -projekt har som målsättning att planera, beskriva och informera ägarskiftens betydelse och tjänster gällande ägarskiften, på området, och på så sätt stöda kommande ägarskiften. Som målsättning är också att skapa ett tätt nätverk bland utvecklingsbolagen och företagsrådgivarna, så att alla som säljer sitt företag, hittar en köpare och får den rådgivning hen behöver. Projekttid: 1.4.2020 – 31.8.2022.

Sukupolvenvaihdoksella jatkuvuutta

På videon berättar Kimmo Peräaho från Nivala, hur han tog över företaget genom en generationsväxling.

Harjoittelijasta omistajaksi

På videon berättar Kirsi-Maria Saarinen från Vetil, hur hon började som praktikant, på företaget som hon äger idag.

Unelmista totta yrityskaupalla

Marvin Kiviniemi från Karleby, berättar hur han förverkligade sin dröm om att vara företagare.

Omistajanvaihdospodi

Lyssna på Omistajanvaihdospoden där olika experter berättar sin synvinkel på företagsköp, generations- och ägarskiften. Du kan lyssna på podcasten också via Anchor, Spotify och Supla tjänsterna.

Tag kontakt

Matti Koivisto

Projektchef
Mellersta Österbottens Företagare