Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdos

Yrityksen omistajanvaihdos on eräs yrityksen elinkaaren kriittisimmistä vaiheista. Oikein suoritettuna se antaa uutta potkua yritykselle, mutta huolimattomasti valmisteltuna saattaa katkaista terveenkin yrityksen elämän aivan suotta.

Vuonna 2018 Suomessa on ollut 286 042 yritystä, joista 7789 on toiminut Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella. Tarkasteltaessa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yrittäjäjäseniä kunnan mukaan joka kolmas tai jopa puolet ovat yli 55-vuotiaita. Tämä tarkoittaa, että lähivuosien saatossa tuhannet menestyvät yritykset ympäri Suomen käyvät läpi omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Pk-yritysten omistajanvaihdospalvelu -hankkeen tavoitteena on suunnitella, kuvata ja viestiä alueelle omistajanvaihdoksen tärkeyttä ja palveluita omistajanvaihdoksen koko elinkaarelle, ja siten varmistaa omistajanvaihdosten sujuminen. Tavoitteena on luoda tiivis verkosto mm. elinkeinoyhtiöiden ja elinkeinoneuvojille, jotta jokainen yritystänsä myyvä löytää ostajansa sekä tarvittavan asiantuntijaavun. Hankeaika: 1.4.2020 – 31.3.2022.

Sukupolvenvaihdoksella jatkuvuutta

Videolla Kimmo Peräaho Nivalasta kertoo, kuinka heidän yritys on saanut pitkää jatkuvuutta sukupolvenvaihdoksien avulla.

Harjoittelijasta omistajaksi

Videolla Kirsi-Maria Saarinen Vetelistä kertoo, kuinka hänen yrittäjätarinansa alkoi harjoittelijana ja miten hänestä loppuen lopuksi tuli yrityksen omistaja.

Unelmista totta yrityskaupalla

Videolla kokkolalainen Marvin Kiviniemi kertoo, kuinka hän toteutti unelmansa yrittäjyydestä yrityskaupalla.

Omistajanvaihdospodi

Omistajanvaihdospodissa eri alojen asiantuntijat tulevat eri jaksoihin vieraiksi kertomaan omaa näkemystään liittyen yrityskauppoihin ja muihin esiin tuleviin mielenkiintoisiin asioihin. Tule kuuntelemaan keskustelua! Podcastit kuunneltavissa myös Anchorin – Spotifyn ja Suplan kautta.

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme sinut alkuun!

MATTI KOIVISTO

Projektipäällikkö
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät